The Others

Nicole Kidman'ın güzelliğinden başka hiçbir numarası olmayan bir film bence.Filmdeki yoğun hıristiyanlık propagandası beni zaten yeteri kadar rahatsız etmişti.Zaten film 40.dakikadan itibaren açık vermeye başlıyor.Çocuk oyunculara yaradığını duymuştum bu filmin.Bir de filmin için seçilen mekan çok iyiydi.
Nicole Kidman - 10
The Others - 6
 
"Bana yönetmenini söyle sana filmin ne olduğunu söyleyeyim" :mrgreen:

"Eh işte" dediğim bir film. Mekanlar ve atmosfer gerçekten başarılı. Ama kurgu ve inandırıcılık derseniz... Neyse siz demeyin, ben de kötü şeyler yazmayayım... :seytan
 
Faust arkadaşım, emin ol "Matrix"de bile bu filmdekinden çok daha fazla ve belirgin bir hristiyanlık propagandası yapılıyor. Ben bu filmde hristiyanlık propagandası yapıldığını düşünmüyorum. Şimdi filmi hatırlamaya çalışıyorum ama aklıma hiç öyle bir şey gelmiyor. Örnek verebilir misin sahnelerden.

Bir de şunu unutmayalımki, filmin geçtiği tarih ve mekan'ı göz önüne alırsak, dindar insanların konu alındığı bir film var ortada. Ama propaganda ile ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum.
 
Neredeyse film boyunca küçük çocuğun incilden ayetler okumasını ben çok da masumane bulmuyorum.Tamam dini içerikli filmler var ama bu farklı.Adamlar çatır çatır dünyanın sonuyla ilgili filmler çekip bunu kökünü incil e dayatıyorlar.
Ben bu konuyu başka bir forum başlığı altında tartışmak isterim.
 
Geleneksel bir takım olgulardan korkmak ve bu korkularını yenmek için inançlara sıkı sıkıya sarılmak, ama bunu yaparken de gerçeklerden kaçmak, bazen de gerçekleri görememek; Shyamalan ın filmlerinde ortak bir tema... Bkz. The Signs, The Others, Sixth Sense, The Village, (Tam da Rhapsody-Village Of Dwarves çalıyodu müziksetimde, tesadüf :p )

Matrix gibi doğrudan bir Hristiyanlık propagandası yok filmde belki ama izleyenler, özellikle de genç yaştaki insanlar üzerindeki etkisi hesaba katılırsa, bence bu konuda çok daha güçlü bir etkiye sahip...

Edit: Bir de ben bu filmi gösterimden kaldırılmasına ramak kala izlemiştim. Salonda sadece "ben" vardım... Haliyle birkaç sahnede olması gerekenden fazla tırsmıştım. :D
 
film güzeldi bence son bi kaç yıldır gösterimdeki gerilim filmleri the others ı aratacak cinsten..yönetmenin tüm filmlerinde olduğu gibi (the village ın sonu ne kdar hayal kırıklığı yaratmış olsada) sonu şok ediciydi..
 
Sanırım karıştırdın. Bu film Shayamalan'a ait değil. Ama yeri gelmişken söyleyeyim, "The Village"ın sonu, benim izlediğim en harika sondur.

Faust, tamam o dediğin sahneler filmde çokça var. Ama bence o sahneler bırak propaganda yapmayı, insanı hristiyanlıktan soğutur :) Bir annenin çocuğuna zorla incil okutması bence tam tersine dinsel eleştirdir. Filmde bana göre dinin uygulanış tarzına bir eleştiri var bile diyebilirim. Unutmayınki, Nicole Kidman'ın karakteri aşırı dindar bir kadın. Eğer dediğin doğru olsaydı, hiç bir filmde, dinle uzaktan yakından alakalı bir sahne çekilmemesi gerekirdi. Çünkü hepsi propagandaya girerdi bir şekilde.
 
8O Harbiden değilmiş :( . "Karıştırdım" dan öte, yanlış biliyormuşum. Böylelikle birsürü saçma şey yazmış oldum, kusuruma bakmayın :oops:
Hatta yıllardan beri öyle sanıyordum, açık konuşmak gerekirse... Nerden kafama böyle yerleşmiş diye düşünüyorum, hatırlayamadım!!!

Neyse, amaç olarak bence de görünen bir propoganda yok. Ama dediğim gibi, filmin atmosferi ve işlenişi, genç insanları olumsuz (bana göre) bir biçimde etkileyebilir. Neyse daha fazla saçmalamadan aradan çekiliyorum, saygılar efendim 8)
 
faust demiş ki:
Nicole Kidman'ın güzelliğinden başka hiçbir numarası olmayan bir film bence.Filmdeki yoğun hıristiyanlık propagandası beni zaten yeteri kadar rahatsız etmişti.Zaten film 40.dakikadan itibaren açık vermeye başlıyor.Çocuk oyunculara yaradığını duymuştum bu filmin.Bir de filmin için seçilen mekan çok iyiydi.
Nicole Kidman - 10
The Others - 6

Kesinlikle katılmıyorum, aksine Hıristiyanlığa körü körüne bağlı Grace karakterinin filmin sonunda amiyane deyişle "ambale" oluşu, inandığı ve savunduğu şeylerin yalan oluşu, daha da açık söylemek gerekirse "hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını" anlaması birebir bi tezat oluşturuyo.. Yanı sıra ses ve ışık efekti kullanılmadan, kan, ceset vs. göstermeden gerebilen nadir filmlerden biri. Çocukların oyunculuğu zaten inanılmaz.. Ve en etkilendiğim sahnelerden biri "This house is ours!" şeklindeki haykırışlardı.. Umarım spoiler olmadım :roll:
 
arkadaş bize gece bu filmi izletmek istiyordu. 2 gece üstüste o izledi bi kısmını, biz uyuduk. hehee neyse ki izlemiştim.

şaşırtıcı sonu filmi güzel yapıyo, biraz sıkmıştı gerisi beni.
 
Film çok güzeldi ben &. his filmine çokbenzettim bu filmi. 6.Histe bruce willis aslında ölenin kendisinin olduğunu filmin sonunda anlıyor bu filmde de yine filmin sonunda Nicole Kindman ve kenisinin ve çocuklarının öldüğünü filmin sonunda anlıyor
 
Geri
Üst