Delta

E

Erman Oncel

2004 yılında Wade ismiyle kurulan grup 2007'de, "Hayalin Peşinden" adlı besteleriyle 12. Roxy Müzik Günleri kapsamında 3.'lük ve Tuborg özel ödülü olmak üzere iki ödüle birden layık görüldü. Hemen ardından Anıl Tütüncüoğlu ve Manga grubundan Ferman Akgül yönetmenliğinde bu şarkıya bir de video klip çekildi. Bu video klip ile adını daha geniş kitlelere duyuran grup, birçok televizyon programına konuk oldu ve İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Almanya’da festivallere katıldı.

2008 yılında ismini Delta olarak değiştiren grup, "Dönmedolap" parçasıyla Jack Daniel's Rock Competition'da Türkiye genelinde en iyi 10 grup arasına girmeyi yine başardı.

Kurulduğu günden bu yana Cengiz Tural, Burak Yerebakan, Hakan Toykoç, Emir Celt, Mehmet Uludağ ve Koray Karaşahin gibi müzisyenlere çalışan Delta; zamanla değişen ve gelişen müzik anlayışına uygun olarak, albüm hazırlıklarında yeni parçalarını ve hali hazırda ki kayıtları olabilecek en modern yapıya ulaştırma süreci içinde çalışmalara devam etmektedir.

Delta aynı zamanda programlarında dinleyicisini müthiş enerjisi, agresif canlı performansı ve zengin repertuarı ile coşturmaya devam ediyor.

Çağkan Demiralp – Vokal
Emre Kara – Gitar
Tolga Şakar – Bass
Erman Öncel – Davul

http://www.facebook.com/pages/DELTA/104957096213036?ref=ts

DELTA.jpg
 
Geri
Üst