Marxizm Üzerine...

bobbysands demiş ki:
bu kadarına da pes doğrusu el-turco ünilerde ders kitabı olarak okutulan das kapitalle faşist köpek hitlerin kavgam kitabını aynı kefeye koyduya helal olsun! :twisted:


Bab sen ona faşist köpek dersin, başksı sana komünist köpek der.Laf atmakla küfürle bir yere varamayız.Hitler faşistin önde gideniydi ama kitabı okuma zevki olarak üst düzeyde.Ben dünya değeri olarak bir ölçü koymadım, okuma zevki olarak söyledim.Mesela Jean Cristoph Grange'ın Kızıl Nehirler'ini okudum geçen hafta, açıkçası bana Das Kapital'den daha çok zevk verdi.Bu Das Kapital'in daha kötü olduğunu göstermez.Birşey söylemeden önce biraz düşünseniz iyi olur.Hiçbir kitaptan zarar gelmez.
 
Önemli olan kaç kitap okunduğu değildir. Önemli olan kaçıyla insanın kendini yüceltiğidir.

Ayrıca komünizmin savunucularının Hitlerin kitaplarına laf atmaları çok normal, çünkü adam kitapta paso komünistlere kaymış :D . Benim için okunması çok eğlenceli bir kitaptı. Tek Kurtuluş yoluda kavgamın devamıdır. İkisi iki kitaplık roman gibidir.

Sarhoş, Nutuk en azından sana kime saygı göstermen, nereleri öncelikli tutman gerektiğini gösterdiyse o kitap seni yüceltmiştir. Fakat değilse bence senin için büyük bir kayıptır. Sana uymazsa en azından ne gibi yüce bir şeye karşı olduğunu görürsün.. Fakat hiç bir koşulda bu coğrafyada yaşayan birisi bu kitaba, ve Atatürk'e hakaret edemez ederse beni ve benim gibi insanları karşısında bulur.
 
bazı arkadaşlar hitlerin kavgamını tartışmışlar.bu kitapta alman dili sektans kurallarının 72 bin kere alaman milliyetçisi faşist hitler tarafından ihlal edildiğini hatırlatırım.zaten ünlü bir söz vardı hainlerin son sığınağı milliyetçilikti.vatan hainliği ile ilgili nazımın bir şiirini yazayım
Vatan Haini / Nazım Hikmet

"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

28.7.962
 
Nocturnal verdiğin sitenin adını ve siteyi yapan adamları düşündükçe kıçımla gülüyorum.
Bu ne saygısızlıktır. Bu ne kendini bilmezliktir.
tutup birisi www.ataturk.ru/to/com/us veya benzeri bir uzantıyı alıp benzer bir yapıyla bir site yapsa vereceğin tepkiyi gerçekten merak ediyorum.

el_turco bence türkiye düşmanlığı başlığındaki yazıyı duygusal yorumlamışsın sorun oradan kaynaklanıyor. Orkunun ilk mesajına sonuna dek katılıyorum.
 
Kıçımla gülüyorum lafıyla güzel bir psikolojik iplemiyorum lafı yapmışsın, gerçekten çok yaratıcı... Bunun gibisini daha önce hiç görmemiştim..

Bu arada Atatürk'ünde Nazım Hikmet için Yorumları var o sitede. Ve Atatürk'ü Hikmetofla karşılaştırıp aklınca Atatürkü ezmişsin, en iyisi kendi çapında takılmana devam et, sana başka söyleyecek bir söz bulamıyorum.
 
Finarfin demiş ki:
NocturnalPulse demiş ki:
Faşist ne demek finarfin??

Gir şu siteyede faşizmin anlamını öğren önce

www.tdk.gov.tr
Hiçbir ideoloji (Faşizm bile olsa.) üç beş cümleyle anlatılamaz. www.tdk.gov.tr de 2 cümleyle anlatılıyor. senin faşizm hakında tek bildiğin bunlarsa şaşırmam ama.

Sen olduk olmadık yere faşist falan yazarak seviyeni belli ettin.. Bende senin algılayacabileceğin şekilde link verdim.

Bunu 42354392459025inciye bazı öküz aleyhisselamlar için tekrar yazıyorum.

Faşizm; türkiye'de faşist diye birşey yoktur, hiçbir zaman da olmadı. faşizm 1923 ile 1945 yılları arasında italya'da uygulanan bir sistemdir. italyanca facio kelimesinden türeyen bu isim, mussolini'nin liderliğini yaptığı italyan milliyetçi partisi milletvekillerinin lakabı haline gelmiş, italyan milliyetçiliğine de faşizm denilmişti. sovyetler birliği'nin yaydığı komünizm tehlikesine karşı batı ülkelerinde milliyetçiliğin yükselişe geçtiği o dönemde her milletin milliyetçiliği farklı bir isimle adlandırılmış; almanlar nazi, belçikalılar "reksist, romenler gardist, ispanyollar falanjist, kelimesini kullanmıştı fakat komünistler dünyadaki tüm milliyetçileri toptan "faşist" diye adlandırdılar. zaman içerisinde de iyice cılkını çıkararak komünizmi benimsemeyen herkese faşist demeye başladılar, yani kendi kafalarına göre dünya üzerinde yaşayan tüm insanları faşist ve komünist diye iki gruba ayırdılar. kendilerinden olanın adı komünistti, olmayanın adı ise faşist.
 
Nazım hikmet komünizmi savunarak vatanperver olduğunu sanmış ama yanılmıştır.Amerikan mandası yanlıları eğer hainse SSCB yanlıları da ondan farksızdır.Çünkü sistemleri farklı ama yaptıkları aynıdır.Amerika oradaki halkın milliyetine,dinine karışmadan adamları sömürmüştür.Onlar için önemli olan paradır.Oysa SSCB Türkistan'da yaptığı gibi oradaki halkı asimile etmeye, milli benlik ve değerlerini unutturmaya, dinini unutturarak saf katıksız ateist materyalistler yaratmaya çalışmıştır.Yani bir koyun sürüsü.Nazım Amerikan emperyalizmine karşı çıkarken SSCB yanlısıysa, bu vatanseverlik midir tartışılır...Bence değildir.SSCB ve komünizm hayranlığı, çok eleştirilen Amerika ve manda hayranlığından farksızdır.
 
Hatan var el türko. Türkistanda yapılanlar SSCBnin değil Çin'indir.
Ayrıca, konu marxizm üzerineydi. Nocturnal ve el turco ikiniz gelip acayip provokasyonlar yaparken kendinizi gaza getiriyorsunuz.
...
Ben hiç bir ideolojiye saygı beslemem. Üzerinde yaşadığım topraklarda, emperyalistlerle savaşanlar sadece kemalist türkler değildi. Gerek batı kaynaklarında gerekse bizzat kemalist TC devletinin Lozandaki tutanaklarında da bizzat İnönünün ağzından "türk, kürt ve diğer azınlıklar" tümceleri defalarca geçmektedir. Erzurum kongresinde de aynı isimler telafuz edilmiştir. Ayrıca bir çok gerici ayaklanmayı bastıran da M. Kemal değil Kuvayyı Seyyare'nin lideri Çerkes Ethemdir. Şimdi bu ülkenin bağımsızlığı için emperyalist provokasyonu gerici ayaklanmaları bastıran ve yunan işgaline karşı savaşan bir grup hain ilan ediliyor; Yine Antep, Maraş ve Urfa'da Fransız ve İngilizlerle savaşta Türklerle beraber olan kürtlerinde kanı dökülüyor ama türkler gibi o zamanlarda kürtlerde "ulusal bağımsızlık" isteyince bölücü vatan haini ilan ediliyor. Şimdi ben anlamadım burasını. Kim hain kim değil anlamadım. M. Kemal iktiara geldiği için onun dışındaki tüm isimler veya gruplar vatan hainimi? Emperyalizme karşı savaşmış olsa bile!
...
Neyse bu sorun başka bir platformda tartışılabilir. Birey olarak eğer yüksek izninizi alabilirsem marxizmi tartışmak istiyorum burada. Marxizme ideolojik değil bilimsel karşı çıkışlar görmek istiyorum. Nedeni, kendi benimsediğim bir felsefeye daha geniş açılardan bakabilmek için. Provokasyonlarınızı "ahanda burda vatan haini var koşun koşun!" gibi çocukça bağrışlarınızı başka bir yerde yapmanızı rica ediyorum. Kişileri değil fikirleri tartışalım isterseniz.
 
Bak dostum bunları yazmayacaktım ama kendin kaşındın.Bilmediğin konular hakkında hatan var diyemezsin.Madem o kadar engin bir marksizm ve SSCB bilgin var bunları da bilmen lazımdı.Senin bahsettiğin Çin olayı Doğu Türkistandadır.Batı Türkistan ise SSCB'nin hain planlarına kurban olmuştur.Ve bizim şairimiz Nazım da bunları çok matah birşey gibi desteklemiştir.Bak yazmayacaktım ama hatan var demeyecektin.Biraz araştırma yap.



"l. TÜRKİSTAN’IN PARÇALANMASI
Sovyet politikalarının en bâriz başarılarından biri, Türkistan’ın sürekli ve radikal bir şekilde topraklarının ve siyâsî bütünlüğünün parçalanmasıdır. Bu politika 1924 yılında Stalin'in "toprakların sınrlarının çizilmesi" ve "Sovyet Milletler" politikası ile dil ve diyalekt farklılıklarına dayalı Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler ve Otonom Cumhuriyetler adı altında bölgeninin çok sayıda ve suni şekilde sınırlara ayrılmasıyla başladı. Türklerin anayurdu mânâsına gelen Türkistan gibi siyâsî ve kültürel mânâ ifâde eden terimler birdenbire resmi yazışmalandan ve beyanlandan kaldırıldı. Yerine sosyal tansiyonu yükselten ve milletler arasında stratejik kaynakların rekabetine yönelen "milliyetçilik" kavramı getirildi. Sovyetlerin uyguladığı politikaların tesiriyle 1991'de Batı Türkistan’dan 5 bağımsız cumhuriyet doğdu. Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan."









"2. KÜLTÜREL TECRİD
Eski Sovyetler Birliği, Orta Asya kültürünün temellerini gizli entrikalarla çürüttü. Böylece Türkistanlılar hem Türkiye'den hem de diğer müslüman dünyasının tarihi literatüründen hem de ilmî mirâsından tecrid edildiler. Bunu iki yolla başardılar: Eski Sovyetler'in güney sınırları boyunca bir demir perde çekerek ve dışardakileri yalanlayarak ve seri alfabe değişimlerine giderek.
Önce Türkçe Çağatay(20) dilinde asrlardır kullanılan standart Arap Fars alfabesi yerine reforme edilmiş bir Arap-Fars alfabesi getirildi.Sonra 1929 da Latin alfabesi,1939-40 yıllarında da Kiril alfabesinin çeşitli formları kabul edildi. Çeşitli diyalektler ve resmi dillerin herbirisinin yazımı için farklı Kiril alfabesi kullanıldı. Türkistanda Kiril alfabesi kabûlü iki önemli sonuç yarattı: Birincisi, Rusya'dan ödünç alınan kelimelerle sun’î olarak doğan bu yeni diller zenginleşerek, Türkistanlıların birbirlerinin dillerini anlamaz hâle gelmelerine yol açtı. İkinci olarak da, yeni neslin hem Türkçe Çağatay alfabesiyle yazılmış çok sayıdaki edebi mîrastan mahrum olmalarına hem de Sovyetler Birliği dışındaki diğer müslüman ülkelerde yazılan eser ve metinleri anlamamalarına, hattâ inkâr etmelerine ve eski kültürü bilenleri de modası geçmiş fikirlerle dolu kabul etmelerine sebep olmuştur. Bu durum Orta Asyalıların, genel anlamda dünyanın geri kalan kısmından ve özel anlamda da müslüman dünyasından fıkir ve kültür açısından tecrid edilmelerine yol açtı."


KAYNAK: www.academical.org
 
Nocturnal bana karşı yazdığın hakaret dolu yazıyı okuyamadım,silinmiş.Ne diyorsan özel mesajdan at ben de sana aynı cevabı vereyim.
Benim anlamadığım şu,Denizci bir mesajda böyle bir adama küfür edince anında siteden atıldı.Nocturnal denen kendini bilmezse her mesajında küfür ediyor,önüne gelene hakaret ediyor.Onun mesajları siliniyor,kendisiyse mide bulandırıcı varlığıyla forumu kirletmeye devam ediyor.Yoksa faşist olduğu için töleranslı mı davranılıyor?Hayır küfür etmek serbestse biz de ona göre davranalım,ana avrat düze gidelim.(Gerçi serbest olsa da böyle bir şey yapmam ama böyle bir mantık oluşturulabilir.)
 
Geri
Üst