Marxizm Üzerine...

Ata'nın ne sebeple vecizeler söylediğini göremeden kendine görevler edinen insanlara acıyorum.boş boş dolanan , yetisiz insan modeli çiziyorlar.O kadar Atatürk lafı edip hala "yurttaş" yerine yada "Türküye Cumhuriyeti Vatandaşı" yerine Türk , asil kan vb gibi kelimeleri kullanmaları çok yazık.
bu derece milliyetçi (öyle ki silahlanıp insan avına çıkacak kadar) olup insancıllıktan uzaklaşmanın anlamı nedir?
herşeyden önce bu millet kimseye cevap veremez.her seçim sonrası yaşananlar bunu gösteriyor.ne yapacağını bilmeyen insan topluluğu...

tüm halk devrimcileri destekedi de bir kişi mi bunun tersini yaptının bence en güzel cevabı 80 kıyımıdır.
Türkiye'de sol yerle bir edildi ve meydan sağ politikaya kaldı.
Derviş ile yapamaya çalışılanlar neydi sanıyorsun?"liberal sol!"komik diyorum ve geçiyorum.insanlara sola çekmeye çalıştılar.yapamadılar çünkü sütten ağzı yandı insanların.diyalektik unutulmamalı...

bu kadar tarih delisi olmayın.duygusal olarak dayatılan bi tarih.neymiş,almanlar yenildiği için 1. dünya savaşını kaybetmişiz.kazandığımız tek çephe var (çanakkale) diğer 5'inde yerle biriz ve biz kazanmıştık aslında.
osmanlının milli geliri SAVAŞ GANİMETLERİ.para kazanmak için fetih.barbar denilen birçok millet bunu yapıyordu.
daha yazılacak çok şey var ama yeter.sonuç olarak anlamayacaksınız.yoksa geçen 6 sayfada anlardınız...
 
Bende Ata'nın, bırakın sebeplerini en azından sözlerini göremiyen insanlarına acıyorum. Bu sebeptendir ki, algı alabilme yetisi yontulmuş insanlar hala birtakım yanlış seyleri savunup kendini haklı görebiliyor.
Tarih'in önemini kavramak geleck için çok önemlidir bu hiç bir koşulda vazgeçilecek bir şey değildir.

Keşke elimde şöyle bi mauser k-98, olmadı m-1 garand olsada insan avına çıkabilsem. Hatta hitler ve stalin ortaya çıksada hitlerin lejyoner tümenlerine katılıp, serüvenci bir biçimde komünist öldürebilsem. Hey gidi heyyyy.
 
faşistler:
aranızdan bazıları komünist öldürmek için hitler zamanına fantastik yolculuklara çıkmak istiyor olabilir.komünistler olarak bu çağrıyı kabul ediyoruz.davetiniz kabulümüzdür.(burjuva) devletinize hizmet etmek istiyor,kürt coğrafyasındaki gibi kelle kulak avlamak istiyorsunuz.devrimciler komünistler heryerde hazır olduklarını bildirirler.hitlerin emireri olmanıza gerek yok 1 mayıs alanları,işçi grevleri (geçen hafta tekstil işçileri direnişteydi),sizleri bekliyor.gidin fantazinizi pratiğe geçirin.daha bugün tokatta 5 gerilla öldürüldü.haydi hitleri beklemeyin.hepiniz birer hitlersiniz.olmazsa özel time yazılın.biz sizi de düşünüyoruz.hoş çakal ın faşistler.
 
çocuklar öldürülmesin başlığında bahsettiklerim de buydu bu at gözlüklü heriflerle konuşarak anlaşılabileceğini düşünmüyorum zira onlar için en ufak soru sorabilme yetisi bir başkaldırı, bir vatan hainliği düzeyinde algılanıyor. çünkü onlar devletlerinin küçük köpekçikleri her daim dişlerini gösterip korumaya programlanmış durumdalar. (anti-düşünce yanlısı) devlette önlerine ufak bir kemik parçası atınca kuyruklarını sallıyorlar...

YÖNETİCİDEN UYARI : MESAJINIZIN DEVAMI SİLİNMİŞTİR. Forum kurallarını TEKRAR OKUYUNUZ.
 
eğer daha fazla bilgi edinmek istiorsanız FRIEDRICH ENGELS ENSTİTÜSÜ den çıkan MARKSIST-LENINNIST PARTINİN temel eğitim derslerini okuyun.. boşuna tartışmaya gerek kalmaz... yada kitabı okuyunca tartışırsanzı daa ii olur...
 
Üff,şu "aman bunları tartışmayın,şu kitabı okuyun sonra tartışın" emirleri beni nasıl sıkıyor anlatamam.Bu foruma yazanların büyük çoğunluğu o dediğin kitapları sen kısa pantolonla dolaşırken okudu ablacığım.
 
benim gibi "suyun öte yanı" :) 'ndan olan Atatürk demiştir ki:

"bizi yutmaya çalışan kapitalizmeve bizi yoketmeye çalışan emperyalizme karşı savaşıyoruz"
 
1000mirrors demiş ki:
Üff,şu "aman bunları tartışmayın,şu kitabı okuyun sonra tartışın" emirleri beni nasıl sıkıyor anlatamam.Bu foruma yazanların büyük çoğunluğu o dediğin kitapları sen kısa pantolonla dolaşırken okudu ablacığım.
Tarihte yeni bir dönem açıldı: kısa pantolon olayı :) bundan sonra tarih kitaplarında yazacak morvesuni'nin "bilinçsiz" önerisine 1000mirrors nasıl ironik biçimde cevap verdi? :) olaylar böyle gelişirken cephelerde neler oluyor. vs. :)
 
Nocturnal hakaretlerine ve faşist tavrına devam ediyorsun. Bu çok tipik. Beni bunlar ilgilendirmiyor ama ettiğin laflardaki içi boş iddialara üşenmeden aynı tavırla cevaplar vermeye ve seni tartışma içinde "silah"sız bırakacağım. Şiddet ve küfüriçeren söylemlerine, yöneticilerin taviz vermesinide hala anlayamıyorum. Hiç bir zaman ispiyonlamak huyum değildir. Senin küfürlerine ve şiddet içeren çocuksu söuylemlerine bilgiyle belgeyle cevap vermeyi tercih ederim. Bunuda sürdüreceğim...
...
Ben popülist olmadım ve her zaman türk halkının mayasız olduğunu söyledim. Faşistlerin zoraki e sopyut "milletimiz yücedir" söylemleri dışında kiminle konuşursan konuş, halktan her sıradan insan devletin yönetimi ve "şerefsizler" sınıfına koyduğu kendi halkından insanlara karşı eleştirel yaklaşır. Faşistler tarihin ve dünya coğrafyasının hiç bir yerinde halkı için tek birşey yapmamıştır. Onları "sevmek" diye birşeyleri yoktur. Faşistlerin ve senin tek yaptığı şey devletin sıkıştığında derimcilerin vbve ilerici demokratların üzerine sürülecek "yedek güçlersiniz". 80 öncesinde ellerine sopa verilip okul basanlar ve MHPnin çatısı altında otobüslerle şehirlerde okul işgal eden faşistler devlet tarafında kullanılıp 80 sonrasında da atılmıştır. Faşizm budur başka birşey değil. Artık devletin devrimci ve ilerici demokrat vurmak için eline Gehwer-43mü verir Kar-98mi verir bilmem. Sen onun oyuncaklarıyla oyna yada penisini onun yerine koyup masturbasyon yap.
...
Böyle ciddiyetsiz, tartışma üslubuyla ilişkisi olmayan senin gibi provokatör faşistlerle birşey tartışılamıyor. Bilinç olarak zayıfsın bunu kabul et ve çekil. Yada al eline sopa sende git dernek mernek bas.
Bu sokak ağzı ezik muhabbeti bir yana atalım. Okuduğum bir kitap var ordan aktarılmış komik bir olayı burayada yazacam. :)
...
Yalçın isimli devrimcinin evine faşist devlet güçleri girer. Kitaplarını ve bir sürü duvar resimnlerine el koyuyorlar. Sadece Karl Marx'ın portresine dokunmuyorlar.
Çavuş soruyor:
- Bu resimdeki kim la?
- Dedem.
- Ulan puş, senin gibi ipne anarşist, goministin böyle nur yüzlü dedesi olurmu?
- !?..
...
İşte faşizm :) Trajikomik bu aka gerçekten yaşanmış. Ha söz konusu devrimci en ağı işkencelerden geçmiş ve yürüyemeyecek hale gelmiş. Şimdi ne olduğu bilinmiyor..
 
Petrosyan, mirrosr sayko ve revolte. Kusura bakmayın sizin yazılarınızı okuyamıyorum. Hem vaktim dar hemde faşizme karşı ortak mücadele damarım akıyor nocturnalı okudukça.
...
Morvesuninin söylewmine bende katılmıyorum. NE Marx nede Engels evrenin sıralrını açıklamış ve bu iddiada olan insanlar değildi. Diyalektik materyalizm bir kavrayış ve hareket yöntemidir. Praxislede tartışmalarımızda, "doğanın diyalektik hareketi" üzerinde, diyalektik materyalizmin evrenin temel sürecini açılayan bir hurafeye indirgenmeye çalışılması konusunda mtabakata varamamıştık :) Nitekim Engels'in Doğanın Diyalektiği isimli eserinede katılmakta güçlük çekiyorum bir marxist olarak. Bu konu üzerinde tartışılabilir.
 
Appassionata demiş ki:
Praxislede tartışmalarımızda, "doğanın diyalektik hareketi" üzerinde, diyalektik materyalizmin evrenin temel sürecini açılayan bir hurafeye indirgenmeye çalışılması konusunda mtabakata varamamıştık :) Nitekim Engels'in Doğanın Diyalektiği isimli eserinede katılmakta güçlük çekiyorum bir marxist olarak. Bu konu üzerinde tartışılabilir.
hayda bre :) girişe bak :)
hurafe :) Diyalektik materyalizm'i yadsıyan adam marxist olamaz orkun :)
ki Marx'ın kapitalin'de de diyalektik bir yöntem izlenmiş ve onun kendi iç yasalarından hareketle onun bilincine varmamız sağlanıp değiştirmemiz öngörülmüştür, dolayısıyla sen komünizmi bile yadsımış olursun.
Sen diyalektiğin düşünsel anlamda kaldığını savunarak bilimsel gerçekleri bile yadımış olursun ki diyalektik materyalizm bilimsel bir felsefedir, dolayısıyla düşünsel varsayımlardan değil, pratik olgulardan bu süreç çıkarılmıştır,"doğa diyalektik işler." vs.
 
PRaXiS demiş ki:
Appassionata demiş ki:
Praxislede tartışmalarımızda, "doğanın diyalektik hareketi" üzerinde, diyalektik materyalizmin evrenin temel sürecini açılayan bir hurafeye indirgenmeye çalışılması konusunda mtabakata varamamıştık :) Nitekim Engels'in Doğanın Diyalektiği isimli eserinede katılmakta güçlük çekiyorum bir marxist olarak. Bu konu üzerinde tartışılabilir.
hayda bre :) girişe bak :)
hurafe :) Diyalektik materyalizm'i yadsıyan adam marxist olamaz orkun :)
Zaten yadsımıyor ki,sadece hurafeleştirmeyelim,kutsal kitaplaştırmayalım diyor anladığım kadarıyla.
 
marksistler eşitliği yani bütün insanların eşit olduğunu savunmuştur.oysa bunun hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği ortada.ayrıca marksistlerin benimsediği diyalektik düşünceye göre her zıtlık birbiriyle iletişim içerisindedir ve biri olmadan diğeri olmaz der.bu özellik her ne kadar dopğru gibi görünsede tüm insanların eşit olacağını savunmaları olduklça saçma.geoerges politzer in felsefenin temel ilkelerini okumanızı tavsiye ederim.
 
uucar demiş ki:
marksistler eşitliği yani bütün insanların eşit olduğunu savunmuştur.
yok öyle birşey, marksistler bütün insanların eşit haklara sahip olması gerektiğini savunmuşlardır bence, ama ben hiç gerçek marksist tanımadım ve bu sistemi uygulayan devlet görmedim komunizmdeki uygulamalara dayanarak söylediysen bunu onlar yanlış uygulanmış şeyler, marksizm ütopyadır zaten...
 
bi filozof zamanında şöle demiştir;eşitlik hakkında görüşüdür;zenginlik, bi insanın bi insanı alacak kadar parası olmamasıdır..yoksulluk,bi insanın bi insanı satacak kadar parasız olmamasıdır..cümle buna benzerdi..söylemi tam yazmasam bile böle bişeydi..
 
Geri
Üst