Marxizm Üzerine...

Öncelikle, Kirov süikastı, Sovyet arşivlerinin açılmasıyla Stalin tarafıdan yaptırıldığı kanıtlandı.
...
Gestapoyla işbirliği yaptığı hikayesini ilk senden duyuyorum. Troçki'ye yapılan iftiraların uzun bir tarihi vardır. Gerek burjuva basını gerkes stalinistlerin karalama kampanyası uyarınca, ta I. dünya Savaşından beri Troçki'ye alman casusu denmiştir. Sadece Troçki için değil Lenin içinde aynı safsatalar uydurulmuştur.
...
İlk sayfalardaki linkini versen açar bakarım. Gözümden kaçmıştır. Yoksa bu konuyla ilgili herşeye cevap verecek tarihi belgeye sahibim. Madem Troçki'nin itirafı, peki ben neden Troçki'nin ne otobiyografisinde, ne de stalinist epigonlarla yaptığı tartışmaların hiç birinde buna rastlamadım?
 
petrosyan. Moskova mahkemeleri "kampanyanı" buldum okudum. Gerek ben gerekse sokakkedisi yoldaşımla sana gereken cevabı verdimişiz.
http://www.turkrock.com/ftopic9859-0-asc-260.html
Sen ise 1500 burjuva gözlemcisini tanık gösterip lafı kıvırtarak "kürt kızı" demagojisine vurmuşsun. Onca alıntı yapmana rağmen karşı cevapların son derece belgesiz kalmış.
...
Sonlara doğru da, iki üç satırla yetinmeye başlamışsın.Yazacak birşeylerinin kalmadığı belli. Stalinizm kültü SSCB arşivlerinin çözülmesiyle savunacak hiç birşey bırakmamıştır. Burjuva ideolojisinin insan piskolojisi içerisindeki "iktidar" yüceliği, "demir disiplin" koyunluğunun sıradan bir göstergesidir Stalin yada M.Kemal gibi küçük dev adamlara olan tapınç. Stalinizm tarihin karanlık sayfalarında yerini almaya başlarken, aynı hızla troçkist komünistlerin gelişmiş ülkelerde taraftarlarının arttığıda ilginç bir nokta olsa gerek.
...
Sonuç olarak söyleyeceklerin azalıyor. Benim açımdan da stalinistlerin bu şekilde teşhir edilmesi olumlu bir şey. Rezil oluyorsunuz.
 
ben devrimci sovyet mahkemesinin burjuvazinin bile kabul etmek zorunda olduğu tutanakları delil sunuyorum.sen revizyonist işbirlikçi karşıdevrimci kapitalist rusya yönetiminin açıkladığı belgeleri kabul ediyorsun.tutulan safla ilgili bir seçim.sana ne cevap yazacağım vaktim o kadar değersiz mi.bir dakikam boşa gitti bile ben cevabı senin için değil okuyan samimi devrimciler için yazmıştım.kısa ve öz olsun ki onlar da vakitlerini boşa harcamasınlar diye az yazdım.ama troçkinin hikayesini araştırmaya kalkma ve buraya sonuçlarını daha ayrıntılı yazma işi pek cezbedici değil.ateşin yaktığını bilmek için ateşin tarihini araştırmaya ne gerek var.ingilizce bir sitede troçkistleri yakından tanıma klavuzu vardı.komik bir dille bir troçkisti nasıl tanırsınız diyordu.çoğunu unuttum ama bugünlerde belki tekrar okurum.elindeki mürekkep izinden veya klavye basmaktan nasırlanmış ellerinden falan bişeyler vardı onuda sos niyetine yazarım.
devrimci selamlar.
 
bir zamanlar devrimciydim. nerde bir protesto var hemen koşardım. yoruldum..

ANLADIM Kİ DEVRİMCİLİK SADECE BİR ALTERNATİF, HERŞEYE BAŞKALDIRIŞ.

peki sonuçta ne var. devrimcilerin hakim SINIF olduğu bir toplum..

söylediklerim devrim nazariyelerine ters yada ilgisiz olabilir. bu benim kişisel görüşümdür.
 
Yaw boşver be petrosyan. Burjuva gözlemcilerini tarafsız olarak nitelendirebiliyorsun da, eski SSCB arşivlerinin açılmasına yalanmı diyorsun, sırf açanlar restorasyonun mimarları diye.
...
Yok abicim. Stalin kimmiş? Ekim devriminde adı sanı bilinmeyen bir adamdı ya. Yaptığı entrikalarda tut yazdığı yazılara, kişisek ezik komplexine kadar tipik bir taşra hödüğüdür. Troçki'yle kıyaslanamaz bile.
...
Madem vakit kaybı diyorsun yazma o zaman.
 
Kimse kusura bakmasın. Marx okudukça herife hayran kalmamak mümkün değil. Birinin dehasını görmek ve bunu itiraf etmek benim için hiç kolay değil ama Marx'ın daha 25 yaşıdaki yazılarını okudukça etkilenmemek mümkün olmuyor.
...
Marx'ı savunmak, onu okumadan, güncel burjuva söylemlere dayanarak eleştirmelerine uyuz oluyorum. Bunun yanında felsefe cephesinden çıkan Russell gibi eleştirenlere de hayretle bakıyorum. Bertrand Russel gibi bir adamın Marx'ı "Ricardo'nun nüfus teoremlerinin bir tür versiyonu" oalrak nitelemesi çok ilginçtir. Yahu felsefenin içindeki bir adam Marx'ın kendisinin dediği gibi "Ricardo'nun eleştirisi üzerinden" çıkardığını ve bunuda diyalektik bir yöntemle ortaya koyduğunu hiç mi göremez.
...
Diğer saldırılarda diyalektiği anlamadan eleştirenlerdir. Atilla İlhan gibi, gençler anlasın diye yazılmış diyalektik materyalizm anlatıları üzerinden çıkarak, son derece sığ bir bilgiye ve anlaka dayanarak yaptığı eleştirler midemi bulandırıyor. Diyalektik Marx'a ait değildir. Diyalektik materyalizmle, alman idealizminin diyalektiği arasında çok ince ama önemli farklar vardır. Diyalektik materyalizmi felsefi bir yöntem oalrak anlamak için, Hegel'in diyalektiği ve alman idealizminin kurucuları Kant Leibniz gibi kilometre taşlarınında bilinmesi şart. Zaten o kadar derine inipte, diyalektik materyalizmi eleştireni görmedim. Bu konuda epey araştırma yaptım. En umutlu olduğum Bertrand Russell'ın eleştirleri beni hayrete düşürdü.
...
Diğer bir iddia da Marx'ın "insan" olgusunu sadece ekonomik bir çerçeveden baktığıdır. Hayır, sadece Marx değil, aydınlanmadan beri bir çok filozoflar insan varoluşunun ekonomik temellere dayandığının farkındaydı. Tarihçilerin ve filozofların bugün bunu reddettiği görülmez.
Ekonominin insan yaşamındaki ve tarihsel sürecindeki varlığı yadsınamaz. Marx'ta buradan yola çıkmıştır. Marx'a göre kapitalizmde emekçi, emeğinin katkısıyla oluşan ürüne yabancılaştığını söyler. İnsanın kendi ürünü, insanın kendisinden bağımsızlaşır ve ona karşıt bir erk oalrak ortaya çıkar. Emekçinin kendi özünü katarak ürüne verdiği değer, emekçiye yabancılaşır; dolayısıyla emekçi kendi insansal özüne yabancılaşır. Önce emeğine yabancılaşan insan, bununlşa beraber kendine yabancılaşır, kendi öznelliği yerine, kendini esneleştirmiş olur. Hal böyleyken, emekçi, diğer insanlarıda nesneleşmiş olarak bulur. Bu da insanın insana yabancılaşması sonucunu doğurur. Üretim ilişkileri içerisinde önce insan yabancılaşıyor. Kendi emeğine yabancılaşmasıyla ortaya kendisinin sahip olmaadığı bir özel mülkiyet çıkıyor. Aslında sanılanın tersine özel mülkiyet kapitalizmin nedeni değil sonucudur, ürünüdür.
...
Söz konusu yabancılaşma insana ait olan her fenomende etkisini gösteriyor. Kültür, aile, ahlak, bilimler, sanat ve her türlü şeyde. Kaç kişi bilimsel bir keşfi kendisine, kendi insansal varoluşuna yönelik bir kazanım olarak görüyor ki? Bilimsel keşif bir bireyin emeğinin parıltısı olsa bile, bütün insanlık bundan yararlanıyor. İnsan, üretim sürecinde bireysel olarak sadece kendi emeğine değil, toplumsal olarakta insansal kazanıma yabancılaşıyor.
"İnsanlar bozuldu", "insan zayıf acınası bir yaratıktır" "koca evrende insan nedirki?" şiarlarının yükselmesinin nedenide budur. Hayır! İnsan belkide evrende bu denli doğaya karşı çıkan en güçlü bilinç öğesidir. İnsan doğaya hükmediyor ama bu sırada diyalektik oalrak kendi kendisinin karşıtı oalrak çıkıyor. Emek sömürüsünde vuku buluyor.
...
İnsan önce hayvanın üstüne çıkıyor, doğayı "olumsuzluyor", daha sonra kendine yabancılaşıyor. İşte marxist devrimin getireceği komünist toplum ise, isnanın insana yabancılaştığı bu tarihsel süreci aştığı bir toplum olacaktır. İnsanın, insanı aştığı bir toplum...
İnsanlığın kurtuluşu, bu yüzden emekçinin kurtuluuna bağlıdır...
 
Bertrand Russel kişisi tüm gelişmeleri olumlu ya da olumsuz, iktidar temeline dayandırmış. Evet oldukça sığ.
Attila İlhan kişiside ayrı bir vaka.
 
Merhaba tanılmıyorsam Wallerstein'ın bir kitabında okumuştum, Wallerstein komünizmin üç hayaletinden bahseder. İlk olarak ilk ortaya çıktığı zamndaki tüm avrupayı titreten hayalet, ikinci olarak ilkinin bozuk bir karikatürü olan SSCB'de dolaşan hayaletten ve son olarak günümüzde tekrar başa dönün ilk hayalete benzemeye çalışandan bahseder.

Komünizm karşıtlarının elindek en büyük koz SSCB'nin kendisidir. Bir örnek olduğunu söylerler ama çok çirkin bir örnektir. HAli hazırda yukarıda dabelirtildiği gibi burokrasinin diktatörlüğüne dönüşmüştür. Marksizm bu değildir ibr çoğunuzun değindiği gibi.

Not: bilmiyorum okudunuz mu ama Wallerstein'ın yazıları oldukça ilginç. Özellikle kapitalizmin çözülüşü ile ilgili olanlar okumaya değer.
 
Materyalizm bu görüş üzerine ortaya çıkmış bir varsayım olduğu için marksizmi uygun bir dünya görüşü olarak görmüyorum.. Kendini ortaya çıkardığı yerden çökerten bir görüştür bence. Matreyalistlerin bu kadar çok tesadüflere inanmaları ( örnek: kainat tesadüfler zinciri sonucunda oluşmuştur, her şey maddenin sonucu olur, mucize diye bir şey yoktur..) hangi bilimsellikle açıklanabilir acaba.. Materyalizm bir saçmalık varsayımı, gereksiz bir tartışma konusu.
 
RADIOGAGA demiş ki:
Materyalizm bu görüş üzerine ortaya çıkmış bir varsayım olduğu için marksizmi uygun bir dünya görüşü olarak görmüyorum.. Kendini ortaya çıkardığı yerden çökerten bir görüştür bence. Matreyalistlerin bu kadar çok tesadüflere inanmaları ( örnek: kainat tesadüfler zinciri sonucunda oluşmuştur, her şey maddenin sonucu olur, mucize diye bir şey yoktur..) hangi bilimsellikle açıklanabilir acaba.. Materyalizm bir saçmalık varsayımı, gereksiz bir tartışma konusu.

Bilim nedir bilimsellik nedir?Bilim felsefesi nedir?Anlatsın bu arkadaş yararlanalım bizde...
Bir de bakalım varmıymış böyle bir geleneği... :twisted:
 
RADIOGAGA demiş ki:
Materyalizm bu görüş üzerine ortaya çıkmış bir varsayım olduğu için marksizmi uygun bir dünya görüşü olarak görmüyorum.. Kendini ortaya çıkardığı yerden çökerten bir görüştür bence. Matreyalistlerin bu kadar çok tesadüflere inanmaları ( örnek: kainat tesadüfler zinciri sonucunda oluşmuştur, her şey maddenin sonucu olur, mucize diye bir şey yoktur..) hangi bilimsellikle açıklanabilir acaba.. Materyalizm bir saçmalık varsayımı, gereksiz bir tartışma konusu.
Katılıyorum ve Galatasaray'ımız üzerinden örnek vermek istiyorum.
2005 yılın fb başkanı a.yıldırım'ın gs'nin uefa kupasını almasına tesadüf demesi ne kadar büyük bir saçmalıksa yaratılışa tesadüf demekte öyledir.
Mucize yoktur diyenlere ise 05/06 sezonunda gs'nin son 16 dk'da şampiyon olmasınını örnek gösterebilirim.Bu son örnek tartışmayı biraz hafifletti ama neyse
 
Oha diyorum sadece. Marksizm ve galatasaray ne derece okuduğumuzu gösteriyor. Ne tesadüfün ne olduğunu ve ne anlatılmak iastendiğini ne Marksizmi ve aslında ne de Din den haberiniz var. İnanç dediğiniz de taraftarlıktan öte bir şey değil. Ha holigan ha müslüman şu hale bak kurulan bağlantıya bak. 5 yaşında çocuk güler buna ne diyon abi sen ne alaka der gider. GS ın şampiyonluğu Allah ın müdahalesiyle oldu demek ve onda bile ilahi şike varsa yuh yani. Bu insanlardan her şey beklenir. (Son zamanlarda forum insanların rastgele saçmaladığı bir yer oldu galiba bu ne bee)
 
psychedelic_starship demiş ki:
Oha diyorum sadece. Marksizm ve galatasaray ne derece okuduğumuzu gösteriyor. Ne tesadüfün ne olduğunu ve ne anlatılmak iastendiğini ne Marksizmi ve aslında ne de Din den haberiniz var. İnanç dediğiniz de taraftarlıktan öte bir şey değil. Ha holigan ha müslüman şu hale bak kurulan bağlantıya bak. 5 yaşında çocuk güler buna ne diyon abi sen ne alaka der gider. GS ın şampiyonluğu Allah ın müdahalesiyle oldu demek ve onda bile ilahi şike varsa yuh yani. Bu insanlardan her şey beklenir. (Son zamanlarda forum insanların rastgele saçmaladığı bir yer oldu galiba bu ne bee)
Abarttın arkadaşım.Nedense sürekli Müslümanlara hakaret etmek için bahane arıyorsun alttaki yazılar tamamen senin herşeye gerekli gereksiz cevaplar yazmana(bunun gibi) bir göndermeydi daha fazla uzatmak istemiyorum.Sadece şunu söylemek istiyorum senin gibiler sadece bir düşünceyi bir inancı reddemiyor aynı zamanda ona her yerde saldırıyor ve onu küçük düşürmek için çabalıyor.Bu arada marksizm ile gs arasında alaka olmadığını biliyorum yeğen sen rahat ol,gevşe,koltuğuna bi yaslan yada kalk pc'nin başından bi yere uzan ;)
 
Git be işine işiniz gücünüz kıvırmak. Ben ne yazmışım da alakasız yerde sen beni protesto ediyon. Başımıza cihat askeri kesildiniz rock sitesinde neye inanıp inanmayacağımızı size soracaz. Siz böyle saçmaladıkça misilleme olarak eşit gördüğüm inançlara saldırırım ben de. Düşünceleri dinsizlik diyerek eleştirmek ne ise Din i de düşüncesizlik olarak eleştirmek o dur işinize gelirse. Bu arada üslubuna dikkat et laubali herif yeğen meğen de ne oluyor yaa bu saçma sıfatları git kahvedeki arkadaşlarına kullan kahvede değiliz yeğen miş.

159. fendersquar sen yine mi çıktın karşıma. Evet arkadaş işine gelirse Marksizmi ""gs mucizesi" ile çürütmeye çalışan zihniyete de bu yakışır holigan la müslüman ı aynı şey sayarım o zaman. Benim hakkımda senin şüphe ettiğin şeyler de sadece seni bağlar neymiş dürüstçe söyle de gerekli cevabı vereyim. Laf.
 
psychedelic_starship demiş ki:
Git be işine işiniz gücünüz kıvırmak. Ben ne yazmışım da alakasız yerde sen beni protesto ediyon. Başımıza cihat askeri kesildiniz rock sitesinde neye inanıp inanmayacağımızı size soracaz. Siz böyle saçmaladıkça misilleme olarak eşit gördüğüm inançlara saldırırım ben de. Düşünceleri dinsizlik diyerek eleştirmek ne ise Din i de düşüncesizlik olarak eleştirmek o dur işinize gelirse. Bu arada üslubuna dikkat et laubali herif yeğen meğen de ne oluyor yaa bu saçma sıfatları git kahvedeki arkadaşlarına kullan kahvede değiliz yeğen miş.
-Kahvede arkadaşım olduğunu nerden çıkardın :)
-Holigan olduğumu nerden çıkardın :x
-Cihat askeri olduğumu nerden çıkardın :?:
**Asıl sen üslubuna dikkat et noluyor laubali herif falan..Bu kadar ciddiysen git kurtlar vadisi'nden bi rol kap 8)
psychedelic_starship demiş ki:
Evet arkadaş işine gelirse Marksizmi ""gs mucizesi" ile çürütmeye çalışan zihniyete de bu yakışır holigan la müslüman ı aynı şey sayarım o zaman.
Sen hala o örneği ciddiye alıyorsan,aç odandaki(veya hernerdeysen) camı ve aşağıya atla
 
Bütün sorularının cevabını kendi yazdığın yorumlarda bulabilirsin komik bir şey yok sırıtıp durma.

Bir önceki kestirip atıcı "materyalizm saçmalıktır gereksizdir huzur islamdadır" diyen kişiye katılıp üstelik gs yi bile mucize ve tesadüfe karşıt kanıt gösterebilmenden bir cihat askeri kadar düşünme özürlü olabilen, kökten inancı için taşın varlığını Allah ın varlığına bağlayabilen GS nin şampiyonluk mucizesi Allah ın varlık kanıtı ve dolayısıyla da Marksizmin saçmalığının kanıtıdır diyebilen zihniyetinden ötürü cihat askeri seviyesinde düşündüğün anlaşılabilmekte. Cihat askerleri genelde evrensel ve toplumsal evrim düşüncesini reddeden gericilere verilen isimdir. Sen de böyle olduğundan cihat askerisin.

Nick in bile gs 1905 ile bitiyo bundan öte holiganlık mı var. Her yerde taraftarlığını öne çıkaran olmadık yerde futbol ile spor ile alakasız konularda bile hiç bilmese de bodoslama tuttuğu takım açısından olaylara yorum getiren bu tür kişilere holigan denir.

Senin gibi yigenim diye tuhaf sıfatlarla konuşanlar kahve köşelerinden çıkmazlar onu da görmüştüm.

Ciddiyet senin düzeyindekiler için Kurtlar vadisidir zaten bu beklenir ama ben hayatımda kurtlar vadisi izlemedim ve o diziden ve içeriğinden ve de onu bir şey sanan faşistlerden de nefret ederim genel de de senin gibi konuşup sıkışınca sıkışıp kikirderler ve marksizmi anarşizmi holiganlıkla eleştirdiğini zanneden aklı evvel cahil kişilerdir. Bu kişiler bir de bunca yan çizmenin yanında bu tür yigenim koçum diye konuşup takım tutunca kendilerini daha bir delikanlı erkek görümnüyor sanırlar komiktirler. aslında komik olduklarını sanırlar demek daha doğrudur. Kendi dediklerine de genelde sadece kendileri gülerler.

Son olarak ciddiye alınmayacak ise o örneği niye yazdın ve o örneği yazan kişi neden beyninden şüphelenip kendini camdan atmıyor da ben atıyorum senin atman daha faydalı olur.
 
psychedelic_starship demiş ki:
Bütün sorularının cevabını kendi yazdığın yorumlarda bulabilirsin komik bir şey yok sırıtıp durma.
Bence var..Komik olan senin yorumların

quote="psychedelic_starship"]Bir önceki kestirip atıcı "materyalizm saçmalıktır gereksizdir huzur islamdadır" diyen kişiye katılıp üstelik gs yi bile mucize ve tesadüfe karşıt kanıt gösterebilmenden bir cihat askeri kadar düşünme özürlü olabilen,

kökten inancı için taşın varlığını Allah ın varlığına bağlayabilen GS nin şampiyonluk mucizesi Allah ın varlık kanıtı ve dolayısıyla da Marksizmin saçmalığının kanıtıdır diyebilen zihniyetinden ötürü cihat askeri seviyesinde düşündüğün anlaşılabilmekte. Cihat askerleri genelde evrensel ve toplumsal evrim düşüncesini reddeden gericilere verilen isimdir. Sen de böyle olduğundan cihat askerisin. .[/quote]
Sen hala o örnektemisin..gereken cevabı vermiştim..hala atlamadın galiba
psychedelic_starship demiş ki:
Nick in bile gs 1905 ile bitiyo bundan öte holiganlık mı var. Her yerde taraftarlığını öne çıkaran olmadık yerde futbol ile spor ile alakasız konularda bile hiç bilmese de bodoslama tuttuğu takım açısından olaylara yorum getiren bu tür kişilere holigan denir. .
gs1905'le bitmesi holiganlığın değil taraftarlığın bir örneğidir.Holigan olduğumu iddia edemezsin edersenden sadece bir iddia olarak kalır.Gerçekliği yoktur,tartışılamaz.Örnekle ilgili yorumlarına hala gülüyorum

psychedelic_starship demiş ki:
Senin gibi yigenim diye tuhaf sıfatlarla konuşanlar kahve köşelerinden çıkmazlar onu da görmüştüm. .
Her sakallıyı deden sanma.Hayatımda kahveye ya bir kere yada iki kere girmişimdir.Oda mecburiyettendi(dünya kuaspı maçlarından birini izlemek içindi).Bu kadar düz mantık görmemiştim sağol gösterdiğin için..
psychedelic_starship demiş ki:
Ciddiyet senin düzeyindekiler için Kurtlar vadisidir zaten bu beklenir ama ben hayatımda kurtlar vadisi izlemedim ve o diziden ve içeriğinden ve de onu bir şey sanan faşistlerden de nefret ederim genel de de senin gibi konuşup sıkışınca sıkışıp kikirderler ve marksizmi anarşizmi holiganlıkla eleştirdiğini zanneden aklı evvel cahil kişilerdir..
Ben izlemiyorumki izlediğimi nerden çıkardın?Bende o tiplerden nefret ederim yaz günü polata benziycem diye ceketle dolaşan tipler...
psychedelic_starship demiş ki:
Bu kişiler bir de bunca yan çizmenin yanında bu tür yigenim koçum diye konuşup takım tutunca kendilerini daha bir delikanlı erkek görümnüyor sanırlar komiktirler. aslında komik olduklarını sanırlar demek daha doğrudur. Kendi dediklerine de genelde sadece kendileri gülerler.
Ben takımımı delikanlı falan görüneyim diye tutmuyorum nerden çıkardın?
Çok fazla genelleme yapıyorsun...
psychedelic_starship demiş ki:
Son olarak ciddiye alınmayacak ise o örneği niye yazdın ve o örneği yazan kişi neden beyninden şüphelenip kendini camdan atmıyor da ben atıyorum senin atman daha faydalı olur.
Yazma nedenimi açıklamıştım..Uzatmaya gerek yok.Kıvırma deyip durma kıvırdığım falan yok asıl kıvıran sensin konuyu saçmasapan bir noktaya çektin.Benim yeterince sevenim var bu yüzden o camdan atlamam hem kendim hemde sevdiklerim için...O yüzden sen atla derim ben..
 
Vidi vidi yapma Marksizm hakkında adam gibi bir şey biliyorsan konuş bilmiyorsan da sus meşgul etme başlığı kendinle ve GS ile ilgili konuşup konuşturup beni de milleti de kastırdın burada. Bunun için başka forum bölümleri mevcut. Ben GS ile ilgili başlığa girip marksizm den anarşizm den bahsedip Roma feodalizmi ve savaş ekonomisiyle spor taraftarlığı, fanatikliğinin gelişimi arasında bağ kuruyor muyum her şeyin yeri ayrı. Sırf savunmadasın ben öyle değilim böyle değilim şöyleyim Banane kardeş nasıl isen öyle ol yerine göre konuş saçmalama o zaman önüne gelen yerde. Seveni varmış mış da atlayamazmış ay sevsinler. Ben mi dedim git camdan atla diye kendin saçmalayıp sonra da aynı saçmalıktan hareketle kendini savunuyorsun. Her yerde var seri üretimden çıkıyor senin gibiler böyle ucuz laflarla genellememe lüzum yok genelsin zaten. Önüne gelen de bir bok bilmeden tesadüf ü kuantum u Marksizm i Anarşizm i eleştirir. Fanatik gazetesinden okuyup görmüşlerdir bu kavramları da bir tek satır arasında. Futbol yorumcusunun Sosyolog sayılıp, Emre Kongar ı komünist diye yaftalayan cahil halk dan ne beklersin al bir tane daha. GS holigan ı işçi sınuıfı ve Marksizm hakkında konuştu. Çok bilgilendik bizde bravo GS mış. Bir de hala bana diyor konuyu başka yöne çektin diye yaw işleri güçleri "çevir kazı yanmasın" ahlakı neymiş kitap mış din miş sonra. Üstüne üstlük bununla da gelmiş taraftar sloganıyla Marksizm hakkında konuşup bi de zeytinyağı gibi üste çıkmalar ooof oooff.
 
Geri
Üst