Slayer Grubunun Tonu Ve Ekipmanları Hakkında

eevet skull'a bi kez daha katılmamak elde değil..
kendi soundunu tarzını yarat...

sana tavsiyem ilk önce metallica'nın damage.inc şarkısını dinle
sonra da "Napalm Death"in damage.inc coverini dinle anlayacaksın..
 
SLAYER SOUNDU yakalamam için ne gErek

Arkadaşlar skull ortaya benle alakasız bi laf ortaya attı.kendi tarzını yaratmalısın diye(konuyla ve yanıtlarımla alakasız olarak)
Kendi tarzını yaratmak ayrı şeydir cover olayı ayrı şeydir.Ayrıca en Önemli olan başkasının şarkısını tamamen farklı bi tarz ile çalmak değil ,özgün tarzıyla kendi şarkılarını çalmaktır.Cover şarkılar herzaman sahibine aittir ve onlardan tamamen ayrı düşünülmesi gereksizdir,boyle yapmak ve beleşçilik yerine daha kayda değer şeyler yapmak daha anlamlıdır.
Ha bu konu nereden açıldı,ben slayer soundu için yardım istediğimde skull diye arkadaş bana önce bana kendi tarzını yarat dedi yani lafı kı_ından anladı.
 
Tamam ben kı_ımdan anladım lafı kardeşim, kusura bakma ok.

Yardım istemek büyüklüktür, hiçbir karşılık beklemeden yardım etmek ise bence ondan daha da büyüklüktür.Ben vaktimi boşa harcamışım sen harcama , tekrar yazıyorum Kusuruma Bakma Kı_ımdan anlamışım, ama sana birşey söyleyeyim..
Bir lafı kı_tan anlamak anlamamaktan daha iyidir.
Kolay gelsin
 
SLAYER SOUNDU yakalamam için ne gErek

Kusura bakma dostum biraz kırıcı konuştum herhalde
Senin görüşlerine saygılıyım
Cevapların ve yardımın için sağol kardeş.
Tekrar görüşlerini bekliyorum.
Kendine iyi bak.
 
slayer bu kadar mı benzerlik olur ya.bende bu işlere yeni başladım yaşım 21 gitarım vivace ve slayer dinliyorum(sadece black magici dinleme şansım oldu. :? ) Baba bu kadar benzerlikle gel bir grup kuralım tarz farketmez müzik yapalımda.
 
SLAYER SOUNDU yakalamam için ne gErek

300 doları gözden çıkarmak isterdim ama gözümde 300 dolar yok ve olacak gibide değil.Tavsiyen için saol cash boss me-33 gerçekten yakın tonlar veriyor mu,ne gibi özellikleri var.
Angelus884 gitarımız ve yaşımız aynı ve belkide tarzımızda,sanırım yeni slayer dinlemeye başlamdın bu zamana kadar nerdeydin.Bense 13 yaşımdan beri dinliyorum,gitarıda rockmarketten kazanmıştım yeni yeni bişeyler çalmaya başladım.Grup işine gelince inşallah bi gün olur ne diyebilirim,bu arada hangi şehirdesin ben trabzon'dayım.Göüşmek üzere
 
aklıma yeni geldi boss me-30 da tam sana gore elden dusme 200dolar civarına bulabilirsin siddetle tavsiye ederim bu cok komplike bir alet elde edemiycegin ton ve sound yook!! icinde flanger chorus pitch-shift delay equelazier(2 cesit tur bakımından yanı sıra 5 ayrı ince ayar özelligi)distortion overdrive 6 ayrı özel sound yakalamak icin ozel rock modulleri(heavy fuzz rock blues hardrock weez)reverb echo noise up(aradaki hayalet sesleri yok eden modul)compresor ve wah wah pedalı(bu pedalın 5ayrı ozelligi var crybaby wahwah volume pedal ve bunların kanal degistirme ozellikleri bu kadar komplike bir cihaz olmasına ragmen uzerindeki 5 satır ve ozel gostergeli ekranı ile aleti kullanmak bebek isi hemen arastır bulamazsan 260 dolara sıfırını al ;)
 
SLAYER SOUNDU yakalamam için ne gErek

Dostum boss me-30 gibi cihazlar bütçemi aşıyor ama bilgilendirdiğin için saol,ilerde bu bilgilerden faydalanırım.Şimdilik boss mt-2 almayı düşünüyorum.Bende marshall mg15cdr var gain'i kötü geliyo bana yoksa amfimi arızalı bilmiyorum ama gain kanalının sesi hiç hoşuma gitmiyor,boğuk ve karmaşık ses veriyo,temiz bi ses vermiyo,bunun hakkında ne düşünüyosun.Ayrıca mt-2 hakkında bilgin var mı?Tavsiye edermisin,ne gibi veya kime benzer tonlar yakalamamızı sağlar.
Mt-2 alırsam çok şey değişir mi sound ta,pedallar sound'u çok etkiliyo mu gerçekten.Cevaplarınızı bekliyorum.
 
istedigin soundu boss mt-2 ile elde edemezsin cunku istedigin sesin icinde cok ozel equalizer tonları ayıklanmıs ve uzerıne sertligi daha parlak bir sekilde yansıtmak icin chorus efecti(gercek soundu gölgelemiycek sekilde)konmus ama mt-2 yi alman icin tavsiye edebilirim
 
sana birde soyle bir tavsiye verebilirim 50 watt ın altında kesinlikle ama kesinlikle marshall amfi alma su an bendede 40 watt marshall var hic memnun degilim en kısa zamanda para biriktirip laney marka alıcam bilen arkadaslara sorabilirsin ev icin en ama en kaliteli markadır fiyatlarıda marshalla asagı yukarı aynı ritchie kotzen paul gilbert vinnie moore gibi ton canavarı adamlar bu amfileri kullanmaktalar
 
dostum birsürü bilen bilmeyen mesaj atmış ben sana söyliyim slayer tonu pedalla falan olmaz gidip gitarı değiştirmen lazım çünkü bu adamlar distorsionu çok az açan adamlar evet kendi güzlerimle bizzat gördüm çeyrek açıyo ya ama gitar pisikopat çalan pisikopat olunca ortaya manyak bi iş çıkıyo işte insanlara bunu anlatamıyorum kayda giriyo abi süper bi sound buldum diye aa kayda bi bakıyoz sinek vızıltısı gibi çünkü dist.i köklemiş olmaz işte. hele bi arkadaş mt2 al demiş çok güldüm olmaz arkaşlar olmaz yani mantık şu slayer sert bi grup ozaman sert dist veren pedal alalım olmaz arkaşlar yanlış yoldasınız umarım açıklayıcı olmuştur eğer tavsiye istersen kulağına güzel gelen bi ton bul ve onunla slayer çal
 
yuuuuuuuuuuh herhalde slayer yapacaksa elinde sert bir gitar olması lazım zaten benim soyledigim ekipmanda kalkıpta 100 dolarlık gitara baglanmaz gidecek tabiiki gercek slayer soundunu istiyorsan esp.com a girip emg manyetikli bir gitar alacak(1000-4200dolar) :( ama benim dedigim boss me-30 ile jackson dk modellerinin(600euro) herhangi biriylede cok iyi bir sound elde edebilir ama bunların hic birine gerek yok elindeki gitarı ile gercek sound a yakın birsey bulup kendini cok iyi sekilde tatmin edilebilir benim dusuncem elde olan para ve ekipmanlara dayanarak bu kadar yapılabilir kanısında
 
w

Slaytanic +1

evet kesinlikle olayın %70 i gitrda biter adamlar öküz gibi gitarla çalıyo.disti yarıya kadar bile açmadan eşşk gibi ton alıyolar.
yanılmıyosam slayerdakiler esp kullanıyo tahminimce o gitarlarda 2000 usd den az değildir..tabiki bunun yanında özel amplar ekolar falan cabası.

ona yakın bi ton elde edilip çalınabilir.ama slayer için özellikle sadece çift humbuckerlı ritm gitarları tercih edilmelidir.humbuckerlar emg yada seymour olursa daha yakın bi ton elde edilir.ama 15 watt lık marshalla ne takarsan tak böle bi ton alamzsın.mt2 hiç alakası yok slayerla...sadece daha kuvvetli bir distorsion alırsın.o kadar ...hele üzrinde single olan bi gitarla hiç...

evet bundan 5 yada 6 sene önceki istanbul slayer konserinde bende gördüm adamlardaki ekipman manyak..bunlara para yetişmez..
mesa boogie anfi kullanıyolardı öküz gibi düşünsene bu anfiyi pahalı olduğu için türkiyede satan yok.. geçenlerde tünelde motifte tam lambalı mesabogie vardı 60 wattlık 2.el fiyatı 2000 usd. idi

bence kulağına en yakın gelen tonla çalmaya çalış.başka çaresi yok..
 
zaten esp nin slayer icin ozel urettigi gitarlar var artist serisinde fiyatlar ucuk ama birde bunların herkes tarafından alınabilsin diye uretilmis ltd modelleri var onlarda fena degil isin özü soyle bir kanıya varabiliriz gercek slayer sound u =6000dolar(gitar.amfi.efector vs)ama yine diyorum hayalkırıklıgına ugramamak gerek o tona yakın bir ton bulunabilir ve kisiyi tatmin edebilir
 
SLAYER SOUNDU yakalamam için ne gErek

Dostlar gitardan gitara ne kadar fark ediyo,100 dolarlık gitar ile 1000 veya 2000 dolatlık gitar arasında ki fark neden kaynaklanıyor.
Yoksa en büyük farkları fiyatımı,ben başka gitar kullanmadığım için bilmiyorum,zaten gitarıda rockmarketten kazandım,vivace marka kendileri.
Marshall amfi aldım mg15cdr gain tonlarını hiç beğenmiyorum,acaba gitardan mı yoksa amfimi bozuk bilmiyorum.
ZOOM 606 GUITAR EFFECTS PROCESSOR ve Zoom 505'ler ne oluyor,bunlar hakkında hiç bilgim yok nasıl tonlar veriyolar.Slayer'a benzer tonlar tabiiki çok zor,adamlar bar grubu değil,gelmiş geçmiş en büyük grup(bence),benim aradığım ucundan veya yakınındanda olsa benzer tonlar almak.Şu ana kadar hiç pedal kullanmadım,bu arada pedal ile bağlantı nasıl kuruluyor.
Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Geri
Üst