Davul susturucu soru?

müzik mağazalarında satılan davul için olan susturucularla davulu eve koyabilirmiyim? komşuları rahatsız etmeme açısından. ayrıca başka şeyler kullanan varsa yazarsa sevinirim.
 
abi olabilir ama bööle partman katısa falan ister istemez o krosa vuruşunun falan zın zın sesleri gelir sonu.ta pedal falan sallıyoya aleti aşşaa gürültü olabilir. ama bi nebze rahatsa mekan dene tabiki
 
susturucu kullanmak yetmez kanaatindeyim, çünkü böyle yalnızca havada yayılan sesi kesebilirsin. mekanik iletimi de engellemek için bas davulunu yerden kesmen gerek, bunun içinde köpük+MDF ile bir yalıtım tabakası oluşturup davulu üstüne koyabilirsin. alt katta birileri yoksa böyle bir çözüme gerek kalmayabilir.
 
ben evde akustik kullanmıyorum ama kullansam musicians123.com'da elverişli fiyatlarla susturucular var, onlardan alırdım herhalde. dediğim gibi her halukarda yer ile mekanik iletimi kesmek gerekli, bunun için de bir platform oluşturmak ve davulu onun üstüne koymak şart.

bu arada bu konu başka bir forumda tartışılsa daha iyi olur gibi geliyor bana.
 
Davul başlı başına, çok büyük bir vibrasyon kaynağı. Tamamen kesmek istiyorsan çok ciddi bir yalıtım şart.
Bunun için işin eğlileriyle konuşmak en iyisi. Etrafta dolu ısı yalıtımı, çatı onarımı yapan yerler var birine gir ve derdini anlat yapabileceğin yatırımıda anlat onlar yardımcı olurlar. Yer için kullanılacak en iyi malzeme İzocam'ın taş yünü; bir yüzü sert (en az alçıpan kadar) yani üzerinde yürüyebilirsin. Duvarlar ve tavan içinse kalınlığı 2.5 cm den başlayan bir yüzü cam tülü bir yüzü akrilen olan akustik yalıtım amaçlı kullanılan malzemeler var onlarda işini görür yada en iyisi cam yünü.
Ses, elektrik gibi nerden kaçak bulursa yürür gider, bütün bir odayı süper bir şeklide yalıtırsın ama kapı yada pencerede kullandığın konstrüksiyon dandiktir (tek camdır, eskidir) hiç bir işe yaramaz o yüzden dikkat etmek gerek. Paldır küldür davul çalmak için elbet çok ciddi bir yalıtım gerekiyor ki o da ciddi bir yatırım zaten davulu susturabiliyorsan, içeri sok orkestrayı çalsınlar :)

Evde davul çalanlar var tanıdığım, ya müştemilat bir yerde oturuyorlar, ya davul çalmak için 3-5 arkadaş birleşip köhne ve boş evleri kiralıyorlar yada alıyorlar elektro-davulu atıyorlar sesleri kulaklığı takıyorlar ve kendilerinden geçiyorlar.
 
Benim Evde davul vardı.
susturucu Kullandık kendi yöntemlerimizlede susturduk ama sonucunda bizi evden Şutladılar...
Bende davulu evden Şutladım...

yani işin biraz zor :)

Dark-Saga nin dediği gibi Yalıtım bi nevi Şart
 
apartman dairesindeyim ve davul var.
susturmak için her davulun ve zilin üzerine özel plastik-kauçuk aldım.. cross pedallarına(twin) iç içe geçmiş bikaç çorap giydirdim.. cross un pedal çarpan kısmına kağıt mendil yapıştırdım.. cross un içine evdeki fazla yastık yorgan vs doldurdum.. hiçb
i şikayet yok.. davuldan genel tonları alabiliyorum... fazlasını beklememek lazım bu durumda.. bunlara katlanırım diyosan al..
 
Ben evde davulumda Pearl'in Rhythm Traveler modeli icin urettigi muffle head'lerden kullaniyorum. Bass drum dahil olmak uzere butun davullar icin bulmak mumkun. Zillere vurmayacaksin ya da elektronik davullar icin uretilmis plastik, zil formundaki pad'lerden alabilirsin. Bunlarin sadece plastik triggersiz uretileni var mi bilmiyorum. Kullandigim muffle head'ler de elektronik davulla ayni.
 
Ev için susturucu da yetmez. Odayı yalıtmak ta gerekir. Ben stüdyomda susturuculu davul kullanıyordum o bile çok ses veriyordu.
 
Muffle head dedigim seyler, tul gibi yuzeyi olan plastikten yapilmis ince yuzeyler. Hava rahatlikla girip cikiyor. Bazi elektronik davullarda bu tur deriler kullaniliyor (deri demek yanlis aslinda cunku deri ile alakasi yok ama sekil semali ayni davul derisi seklinde). Evde calismak icin alttaki derileri de soktugunde hemen hemen hic ses cikmiyor. Dedigim gibi ben gecenlerde satin aldim ve sahsen evde kullaniyorum. Kimse rahatsiz olmadi. Ben calisirken esim yan odada uyuyabiliyor yani.

32121.jpg
 
Ayrica isi abartmak istiyorsan, bu yuzeyler icin ddrum gibi davulun kenarina takilan tetiklerden (trigger) alip, bir de ucuza elektronik davul beyni alirsan akustik setini evde elktronik davula cevirip calisabilirsin.
 
http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=home/search/detail/base_pid/447633/

10.katta, Apartmandayım. Sadece gece çalmak pek hoş olmuyor. E takdirinizdir ki akustik gitar ile bile 3-5te çalışamıyorsunuz...

Ancak Türkiye'deki mekanlarda satılanların plastik dandik bir şeyden yapıldığını görüyorum. Cross'umu öyle mute'ladım ki tavsiye ederim: Daktiloların altında destek görevi gören siyah bir plastik olur... İyi bir boy tuttur, 14" kesmesi zor olacak ama işe yarayacaktır...

Ya da music123.com Türkiye'ye sipariş ver,ir, böylesi ufak bir şey gümrekten de geçer, UPS ile size fazla para da takmaz... Yani "evde çalışacağım ben beaaa" diyorsanız yol buradan geçiyor diyebilirm...

Kolay gelsin...
 
Linkteki susturucular plastik daire seklinde pad'ler. Bunlari normal derilerinin uzerine koyup o sekilde calisabiliyorsun. Sesi kesiyorlar ama hicte yeterli derecede degil. Arti hizli calismaya kalktiginda davulun uzerinden de ucabiliyorlar. Muffle head olayi kat kat daha sessiz ve saglam. Ama iki davulun yoksa isi biraz daha uzun. Sonucta normal derilerini cikartip muffle head takiyorsun. Tekrar davulunu kullanmak istediginde normal derileri takip tekrar akord isine girmek gerekiyor.
 
cmdmrr demiş ki:
müzik mağazalarında satılan davul için olan susturucularla davulu eve koyabilirmiyim? komşuları rahatsız etmeme açısından. ayrıca başka şeyler kullanan varsa yazarsa sevinirim.

derileri çıkarıp davulların içine yastık yorgan eski kazak ne varsa doldur... etkili bir yöntem ''denenmiştir''... tıp tıp diye ses çıkar o zaman..:)
 
"Muffle head" olarak adı geçen bu deriler son derece etkili bir davul susturma yöntemi bana göre. Meşet deri de denen bu deriler süzgeç görünümünde, gergin tellerden oluşuyor ve oldukça işe yarıyor. Trio müzik evinde mevcut bildiğim kadarıyla.

Saygılar...
 
Ben daha once baska bı baslık altında bahsetmıstım bu konudan...
bıraz toparlayım umarım yardımcı olur...bu yaz davulumu koyacak yer bulamayıp bı care dusunurken.Crossfıre'dan Can Abının tavsıyesıyle Trıo muzıkten 100mılyona takım meset derı aldım.zıl susturucularıda 25mılyon tuttu...en basta bıkac sıkayet aldım komsulardan.ama daha sonra crosun yarısına kadar doldurdum ama sanırım altınada battanıye falan sermem gerekecek.ewde calısmak ıcın kusursuz bence.cunku calısma pedlerı derı hassasıyetını vermez.ama meset derı gercek derıye en yakın hassasıyette.yanlız krosa fazla abanmamak gerekır,onuda belırteyım!ben alt derılerı sokmedıgım ıcın ufak sesde ton bıle alabılıorum.ama alt derıyı sokersenız sesı daha fazla ındırebılırsınız...
 
Geri
Üst