Motorcycle Diaries

Ben de gerek ernesto che guavera, gerek gael garcia bernal e olan hayranlığımdan dolayı izlediğim, hoş bir tat bırakan bi film, bi insanın neler yapabileceğini gösteriyor en azından.
 
super

tekrar tekrar izlemye degecek herseyıyle mukemmel bı fılm ama goruyorum kı pek ızleyen yok buyuk kayıp
 
bencede gercekten guzel film.arkadaslar ozellikle muziklerini dinleyin tavsiye ederim.
Gustavo Santaolalla -De Ushuaia a la Quiaca -bu flmin sonunda calan muzik.indirin dinleyin.
bide o filmdeki manzaralar super
 
çok güzel ve çok sıcak bir filmdi bence.. Film gösteriminin son gününde son seansında yakalayabildiğim için çok mutluyum :) Manzaralar çok güzel.. Cidden insanın içinden herşeyi bırakıp gitme isteği doğuruyor. Gael Garcia Bernal de ayrı bir güzellik unsuru..
 
bazı eksikleri olmasına rağmen ben beğendim. Eksiklerinin başında filmin siyasi yanının bilinçli bir şekilde azaltılıp yumuşatılmış olması var. Filmde gösterilmesi gereken pekçok diyalog (filmi izleyenler için birkaç örnek verim; sevgilisin babasıyla yapmış olduğu hararetli Churchill tartışması, madenlere giderken tanıştığı komünist çiftle konuşmaları, madenlerin patronuyla diyalogları vs.). Bunlar çıkartılınca filmin temelleri sadece insani yanı üzerine oturtulmuş. Ancak genel kapitalist sömürme mekanizmasının (içini boşaltma) tuzağınada düşülmemiş yani salt romantizm yanı ortaya çıkartılmamış. Bunların dışında yönetmenlik ve oyunculuk oldukça başarılı. Her ne kadar başrol oyuncusu Che'ye benzemesede (bence) oyunculuk olarak bu rolünün hakkını verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim
 
Aslında bir insanın nasıl devrimciye dönüştüğünü göstermesinden dolayı ben politik olarakta iyi buldum. Gezmek, eğlenmek temel amacıyla çıkan iki kişi yol boyunca kendilerini yavaş yavaş değişmiş olarak buluyorlar. O komünist çiftle yaptıkları konuşmada özellikle çiftin sorduğu "biz iş bulmak için dolaşıyoruz, siz ne için dolaşıyorsunuz" sorusu çok sağlam, etkili...
 
filmi izlemedim ama filmin muziklerini dinleme firsatim oldu GUSTAVO ayni zamanda 21 grams'in da muziklerini yapmisti yanilmiyorsam , basarili.! Chichina, Apertura, Lago Frias, did this really happen, La Partida bulun bir sekilde dinleyin..
 
Filmin bir bölümünü seyrettim. Filmde açlık, sefalet, onur ve muhtaç insanlar için yardıma hazır olma, her zaman doğruyu söyleme ve inandığı yolda yürümeyi içine sindirmiş bir film.

Ayrıca en çok sevdiğim devrimci karakterin, o karakteri elde ederken ki yaşam kesitlerini sunması bazılarının anlamasını zorlaştırıyor.
 
Devrimciliğinin öncesi ve sonrasını anlatan bir filmdi.
Güzel filmdi böyle sessiz sakin oturduğun yerden kalkmadan uslu uslu izlenebilecek bir film.

Gael García Bernal'i Bad Education ve Paramparça Aşklar Köpekler filminden biliyorum. Özellikle Bad Education filmini izledikten sonra bu adamın oyunculuğu üzerine çok düşünmüştüm. Ve gerçekten Che rolüne cuk diye oturmuş adam. (Tamam belki biraz daha uzun boylu biri de olabilirdi ;) )

Aslında film Che Guevara'nın hayatı olunca daha bir hareketli olacakmış gibi hissetmiştim ancak öyle değildi hatta genel olarak bakıldığında devrimciliğini çok da göze batırmadığını söyleyebiliriz yönetmenin. Yani hayatının belirli bir kısmını konu etmiş aslında. Özellike komünist aileyle yaptığı sohbet "bir cümleyle hayata bakışı değiştirecek" türdendi. ;)
Mesaj kaygısı taşımıyordu film yani en azından göze batmıyordu. İnsan olmanın gerektirdiği davranışlar gösterildi aslında.

Müzikler de bir o kadar dokunaklıydı. 21 Gram ve Paramparça Aşklar Köpekler filmlerindeki müzikleri de düşününce Gustavo Santaolalla çok başarılı bir seçim ;)
 
evet, che'nin siyasi yanının daha geri planda tutulduğu ancak buna hangi olayların zemin hazırladığını anlatıyor daha çok. müzikler, görüntü ve tabi ki Gael García Bernal mükemmel ;)
 
che nin hiç de kafamda canlandırdığım gibi olmadığını gördüm.böyle sürekli askeri kıyafetlerle dolaşan sürekli başkaldıran biriymiş gibi gelirdi bana.oysa ki o da gayet normal duyguları olan,insanları seven,haklıyı haksızı ayırt edebilen lider karakterli biriymiş.bir film olarakta iyi çekilmiş.izlenilmesinde yarar var.fikir sahibi olunabilir.

ben ben olmadan önceki ben
 
Geri
Üst