Floyd Rose Modifiyesi

Herkese merhaba, örneğin yeni bir gitar alıcam ve original floyd roseu yok. Buna original floyd rose sistemi takabilirmiyiz? Kısaca eskisini çıkarıp yeni manyetik gibi takabilirmiyiz?
 
Yapabilirsin ben hep öyle yapıyorum. Tremolo nut aralığını ve fretboard 1.fret genişliğini öğrenirsen hangi tip tremolo alabileceğini bulursun.
 
Floyd takıp çıkartmakla iz olmaz. İz olacak bir durum yok, ancak takarken çıkartırken insan hatası olarak boyayı çizersen çizik olur. Tremolo dış kasasının boyutları aynıdır. Üzerindeki saddle genişlikleri manyetik tipine göre (standart veya F-spaced) biraz geniş ya da dar olabilir. 4 tremolo değiştirdim hiç iz olacak bir durum olmadı.

Eski model ya da Low pro olmayan modellerin alyan çubuk uzunlukları biraz kısa, low prolar biraz uzun olduğu için belki tremolo oyuğunda yer yetmeme durumu olabilir. Tremolonun ve giarın oyuklarının boyutlarından emin olmak gerek.
 
Atalay'ın dedigi gibi Floyd Rose 'un Base kısmı gıtarına uyuyorsa sıkıntı olmaz. Tabi koprunun arkasindaki 6 tane vidaninda boslugun icinde kalmasi lazim. Yoksa kolu geriye aldiginda govdeye carpar ona dikkat et. En onemlisi alacagin koprunun radiusu ile tuse radiusunun ayni olmasina dikkat et. Hadi kolay gelsin.
 
Geri
Üst