Cubase VST32 için Hangi Ses Kartı.. ??

Merhaba Arkadaşlar,
:arrow: Cubase Vst32 V5.1 ile Ses Kayıt Yapmak İstiyorum, Ses Kartım Soundmax (onboard) Ve Saple Rate Eşleşmiyor Ve Dolayısıyla Kayıt Alamıyorum..
Vst32 için Piyasada Bulabileceğim Minimum Fiyatlı Ses Kartı Nedir? Ben Creative 4.1 Yada 5.1 live Düşünüyorum ama Alırım, Elimde Kalır Diye Tedirginim. Daha Doğrusu Almam Gereken Ses Kartının Hangi Özelliklere Sahip Olması Gerektiğini Bilmiyorum.
Çok Fazla Profesyonel Düşünmüyorum Ve 5-6 Kanal Kayıt Benim İçin İdeal, Yardımcı Olursanız Sevinirim..
İlginiz İçin Yürekten Teşekkürler
 
Creative kart alma, muzik kayidi icin iyi degil, burada arama yaparsan defalarca tekrarlandi sebebleri. Tekrar yazmaya useniyorum artik.
Cubase'le iyi calismak icin ASIO surucusu olan kartlari kullanmak gerekir. Su anda piyasada en ucuz olarak bu is icin M Audio ve EMU kartlari var. Bu arada Soundmax ile kayit yapman mumkun, her ne kadar iyi kalite olmazsa da. ASIO for all diye jenerik ASIO surucusunu indir (google'da ara karsina cikar). O suruculerle Soundmaxi da Cubase ile kullanabilirsin. Tabi 16 bit kayit yapabilirsin o kart ile.
 
Kullanmadım ama bildiğim kadarı ile Cubase için ses kartının ASIO driver'ları olması lazım. Tabi bu arada kullanacağım bilgisayarın teknik özelliklerinin de güçlü olması cabası.

Ben çok uzun bir süre creative SB live ile birlikte cakewalk kullandım. Muhakkak çok profesyonel kayıtlar olmadı ama dinleten arkadaşlarım eşim dostum gayet keyif aldılar.

Ben de artık sistemimi bilgisayar dahil yeniliyorum. Alacağım ses kartı ya M-Audio 24/96 PCI ya da E-Mu 1212M olacak. her ikisi de 24/96 kayıt yapma özelliğine sahip yarı profesyonel ses kartları. M-Audio'yu İst.'da compel den temin edebilirsin ama maalesef şu an ellerinde mevcut değil.

Bu forumu özellikle creative ve bahsettiğim kartlar hakkındaki yorumları arattırıp bir oku istersen. Sana oldukça fikir verekecektir.

Kolay gelsin iyi çalışmalar,
ceyhun
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Tekrar Merhaba..

:arrow: İlginiz İçin Çok Teşekkürler Arkadaşlar, En Azından Şu An Biraz Fikir Edinmiş Oldum.. ASIO Driver'larını İndirdim ama Evde Deneme Fırsatım Olmadı, Soundmax Ses Kartımın Son Driver'ını Da İndirdim Bakalım Ne Olacak, Sonucu Sizlerle Yine Paylaşacağım..
Bilgisayarımın Donanımı İse Şu Şekilde;
* p4 2.8 800Mhz Prescot
* P4R800vm Main Board
* 80GB HD
* 2x256 400Hhz Kingston RAM

Sanırım Çok Profesyonel Olmasa Da Başlangıç İçin Soundmax Ve Bu Donanım Yeterli Olur Diye Düşünüyorum..

Saygılar..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Soundmax ASIO Desteklemiyor..

Tekrar Merhaba Arkadaşlar,
:arrow: Soundmax (Onboard) için ASIO4ALL Kurdum Ama Sonuç Vermedi, "Sample Rate"i Ne Yaptıysam Aktif Hale Getiremedim, Herhangi Birşey Seçemedim.
Anlaşılan Yeni Bir Ses Kartına İhtiyacım Var.
Forumlarda Ses Kartlarını Araştırdım Ama Bunların Bir Çoğu Benim İçin Çok Lüks..
Ben Evde Çalışma Yaparken Bazen Hoşuma Giden Parçaları Arşivlemek İçin Tek Kanal Kayıt Yapıyorum.. Çok Kanal Kayıta Da Biraz Merak Sardım
Ve Hobi Anlamında Birşeyler Denemek İstiyorum. 400-500$'a Ses Kartı Alsamda Tam Anlamıyla Kullanamayacağım.. Dip Gürültüsü, Gecikme Vs. Benim İçin Çokta Önemli Değil :)
Daha Önce De Söylediğim Gibi En Basit Şekliyle 16 Bit Kayıt Alabilmek İçin 40-50 $'a Alabileceğim En Uygun Ses Kartı Hangisi Olabilir Acaba?
İlginiz İçin Yürekten Teşekkürler..
 
Turkiye'de var mi bilmiyorum ama EMU burada EMU 0404 diye bir kart cikardi $99. Gordugum kadari ile yeni baslayanlar arasinda bayagi populer. M audio'nunda dar butceler icin iyi kartlari var. Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Teşekkürler, Bakalım Bursa'da Bütçeme Uygun Birşey bulabilirsem Artık Onu Alacağım..
Peki Ses Kartlarının Teknik Özellikleri Kısmında ASIO Desteği Olup Olmadığı Yazıyor Mu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Arkadaşlar Kendi Cevabımı Kendim Buldum, Kayıt İçin Alınacak Ses Kartı (Yeni Başlayıp Ses Kartına Çok Fazla Para Ayıramayacak Olanlar İçin);
1. Full Duplex Olmalı,
2. ASIO Desteği Olmalı,
3. Pahalı Olmalı, Niye Derseniz Genellikle Ses Kartının Kalitesi Fiyatıyla Doğru Orantılı Gidiyor..

Ben Başlangıç İçin Boğaziçi Bilgisayar'ın Getirdiği GENIUS Marka 5.1 Full Duplex Ses Kartı Aldım (24$)
ASIO Driver'larını (Cubase VST ile Gelen) Kurcaladım..(Audio Settings'in İçinde)
Normalde 46ms Gecikme Oluyor, Ama Buffer Size'i 512'ye Düşürünce Latency 11 ms'ye Kadar Düşüyor, Birde ASIO Ayarlarının Altında "Tape Recor" Ve "Global" Gibi Seçenekler Var, Buradan Global'i Seçerseniz GEcikme Sizin Kulkağınıza Yansımıyor Ve Birebir Dinliyorsunuz..
Herkese Kolay Gelsin..
 
Geri
Üst