Korku ve Gerilim Edebiyatı

bir korku romanı yazılsa…

  • kan, vahşet, ölüm olmadan olmaz

    Oylar: 0 0.0%
  • ne olursa olsun gerçeklik çizgisinden sapmasın

    Oylar: 0 0.0%
  • farklı bir evrende geçen fantastik yaratıklar olsun

    Oylar: 0 0.0%
  • bilinmeyene sürüklesin

    Oylar: 0 0.0%
  • zekice kurgulanmış maceraperest bir eser olsun

    Oylar: 0 0.0%
  • yazılmasın kardeşim istemem korku filan

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    2,179
kesinlikle zekice kurgulansın yani kitabın sonuna kadar neyin ne olduğunu anlamamalıyım.. ve sona geldiğinde de vay bee aaa bumuymuş falan diyebilmeliyim..
 
grange'in kitapları gerçekten süper..her ne kadar korku değil,parapsikoloji olsa da adamın kurgusuna hayran kalıp ağzın açık okuyosun kitabı..sanırım kurtlar imparatorluğu idi..çok oldu okuyalı ama iki ayrı hikayenin birbirine bağlandığı anda ohaa demiştim yani..süperdi..psikolojik yönü ağır bassa daha güzel olur kitapların..
 
sana katılıyorum.. grange harika bir yazar bence de.. ya bir korku ya da gerilim romanında bana göre psikolojinin kurcalanması lazım. çünkü insanın en çok o tarafı hassastır. yani bir tarafı kesilse kişi üç gün sonra bunu unutabilir yara da iyileşir. ama bir dostun attığı kazık her zaman orda kalır =)

V.C.Andrews i psikolojiyi çok iyi kullanarak insanları oturdukları yerden sıkıntıya sokması açısından çok iyi bir gerilim yazarı olarak düşünüyorum. ilk romanları hikayeleri yayınlandığı zaman bunun bir kadın tarafından yazılacağına imkan bile verememişler (gerçi o ayrı bir konu da söylemek geldi içimden =)) çatı serisini okumanızı tavsiye ederim tabi çatı serisinden ya hemen önce ya da hemen sonra (ben sonra okudum) gölgeli bahçe adlı kitabı okuyun. kitaplar belki biraz iyi başlıyor ama her şey kötüye dönerek kötü bitiyor ama bütün kötülüklere rağmen sizin içiniz rahatlıyor. çatı serisinin bir kısmı "çatıdaki çiçekler" olarak uyarlanmıştı. çok eski bir film sanırsam, zaten o filmden bayağı bir zaman sonra kitabı okuyunca ama bu o fiiiilm anaa şeklinde bir tepkim olmuştu :D

gerilimde ve korkuda psikoloji en büyük ilhamdır bence ...
 
Geri
Üst