Korku ve Gerilim Edebiyatı

bir korku romanı yazılsa…

  • kan, vahşet, ölüm olmadan olmaz

    Oylar: 0 0.0%
  • ne olursa olsun gerçeklik çizgisinden sapmasın

    Oylar: 0 0.0%
  • farklı bir evrende geçen fantastik yaratıklar olsun

    Oylar: 0 0.0%
  • bilinmeyene sürüklesin

    Oylar: 0 0.0%
  • zekice kurgulanmış maceraperest bir eser olsun

    Oylar: 0 0.0%
  • yazılmasın kardeşim istemem korku filan

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    2,179
forumdaki korku severlerin hangi tarzı, psikolojik korku-gerilim vs., daha çok sevdiğini ve okuyorlarsa özellikle türk korku yazarlarından kimi/kimleri takip ettiğini merak ettim. evet?
 
psikoplofjik yönğü ağoır bassıın... :uyku

Hiç aklımdan çıkmasın ve yıllarca aklıma geldiğibnde hala korkayım istiyorunm... anladınmğıı??? :uyku :uyku :uyku
 
ben bu tür bir kitep konusu arıyorum çok orjinal birşey olacak
psikolojik ve bedensel yönü ağır basacak en büyük korku bunlarda saklı bence
 
abi kansız vahsetsiz zebanisiz yaratıksız korku mu olur yaw bence cok zeki bi katil tum dunyayı bıcakla oldurmeli felan olmalı dunya diyip abartmayalım ama en azından bi kasaba diyelim :)
katil zeki kahramanın da ondan zeki olması ben simdilerde katilin herkezi oldurup sigarasını yakıp basıp gittigi bi roman okumak isterdim.... nedersiniz hos olmaz mı?
 
ben doğru düzgün kitap olarak ilk olarak stephen king i okudum.ama artık çok sıradan geliyor ve olayların nasıl ilerleyeceğini biliyorum.türk yazar olarakta oğuz atay ı tavsiye ederim.
 
Stephen King in bi cok kitabini okudum ama tirsmadim...Ya söyle dogru düzgün, fazla abuk sabuk olmayan, basindan sonuna kadar sürükleyen bi kitap yok mu?Cogu korku/gerilim romanlari sonlarina dogru fazla siradan ve sacma oluyor...
 
Stephen King okuduğumda sıkıntıdan çatlıyorum. Ama Clive Barker iyidir. Lovecraft ise pek sürükleyici gelmiyor.

Şimdiye kadar beni en çok germiş kitap Acı Öpücük ’tür sanırım, psikolojik öğeler ağırlıklı bir kitap ama kesinlikle yavaş tempolu değil.. Pek korktuğumu söyleyemesem de üzerinde çok düşündürdü ve sarstı.

Yavaş tempolu olmadığı sürece psikolojik yanının ağır basmasını tercih ederim, paso öcüler böcüler, kan, vahşet korkutmuyor ki yahu….
 
kesinlikle psikolojik yonu agır basmalı.insana kafayı yedirmeli.yasanan hayattan çok uzak olmamalı ki daha da etkileyici olsun. gerçeklikten uzaklaşmasın. işin içine yaratıklar öcüler girince olmaz...
 
Geri
Üst