Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

o halde senin sayende bu filmleri izlemeyen herkese tavsiye edelim ve yorumlarını bekleyelim. çünkü böyle filmler hakkında bu kadar az yorum yapılması, özellikle bu filmi arka sayfalarda görmek hoş bir duygu değil :)
 
silent_assasin demiş ki:
bu jim'e her rol gidiyo galiba ya! yoksa bana mı öyle geliyo bilmiyorum. senaryo mükemmel (o kadar ki bitince çözdüm:)). zevkle izledim, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

Senaryo'nun iyi olduğuna şüphe yok. ;) Ki Charlie Kauffman "Being John Malkovich" ve "Adaptation"unda senaristiydi.O filmler zaten farklılıklarıyla yer ettiler sinema tarihinde."Eternal Sunshine Of The Spotless Mind"ı her ne kadar izlemesemde (hafta sonu izleyeceğim.) şimdiden çok iyi olduğuna inanıyorum.Belkide en sevdiğim filmlerden olur bilemem. ;)
 
Evet gerçekten çok güzel bir filmdi, keşke gerçekten olsa öyle bir şey... Jim Carrey'nin en iyi filmi olduğunu ben de iddia edebilirim ama diğer filmleriyle karşılaştırılması zor genelde komedi türündeki filmlerde rol aldığı için. Elijah Wood var filan diye biraz korkmuştum öyle seyirciye oynayan bir film olacak diye izlerken ama favori filmlerimdendir.
 
Hey Hollywood ömründe böyle bir film görmüş müydün ha? :LOL: Bir “of” çektiren bir film.Başta Charlie Kaufmann olmak üzere senaryosu herşeyiyle mükemmel bir film.Aşk hikayelerinin sıra dışılığına şahit olunabilir bu filmle.İlk öncelikle Charlie Kaufmann’ın daha önce “Adaptation” ve “Being John Malkovich” filmlerinin senaryosunu çok beğenmiştim ama bu film her ne kadar o kendi tarzına yakın olsa da; bu filmle en iyisini ortaya koymuş diyebilirim.

Kate Winslet’in bir filmde bu kadar tatlı görüneceğini düşünmezdim.Çok iyi bir oyun çıkartmış.Ama ben Jim Carrey’in en başarılı oyununun “Man On The Moon”daki oyunu olduğunu düşünüyorum.Ama bu film onun ciddi bir filmde nasıl da başarılı olunacağının kanıtıdır.Ama bir yerde çok güldürüyor.Özellikle filmin başlarında arabanın üstündeki notu farkettiği andaki surat ifadesi müthişti.Flashback olayları müthişti.Bembeyaz kar görüntüleri müthişti.Filmin kronolojisi kızın saç rengine göre sıralarsak yeşil,turuncu,kırmızı ve mavi... ;)

Hatıralarla baş başa kalma,onları silme v.b olayları çok filmde görmedim.Konusu da pek edilmedi sanırım ama bir çok tarz iç içe gelmiş gibi geldi bana.Hafif gülümseten olaylar mevcut filmde,tuhaf bir melankoli,farklı bir romantizm...Oyunculuklar da mükemmele yakındı diyebilirim.Kirsten Dunst çok iyi oynamış.Çok beğendim bu filmi.
 
en son karede karda koşan iki sevgili ve 'everybody's gotta learn sometimes'...düşündükçe içimi buruk bi mutluluk hissi kaplıyor ve o mükemmel şarkıyı dinlemek istiyorum...
 
kesinlikle mükemmel bir film.kate winslet tan bu kadar iyi bir performans beklemiyordum.hafızanın sadece istenilen kısmındaki kişiyi ve anıları silebilme fikri mükemmeldi bence.sonrasında meydana gelicek sorunlar da çok güzel anlatıldı ve izlediğim en iyi filmler arasında,çok değişik konuda bir film izlemiş olduk bu sayede :LOL:
 
Erkek arkadışımın sayesi ve tavsiyesiyle izleyip epey beğendiğim filmdir..
Farklı hissettirmesi sebebiyle mümkün olduğunca yalnız izlenmemeli :)
 
jim carrey'nin minimalist bir oyunculukla da iyi olabileceğini kanıtlayan film. insan belleğinin nasıl en son ve çoğunlukla da en kötü anılara saplanıp kaldığını derinlerde ise hep eski ve güzel şeylerin bulunduğunu anlatabilmiştir. muhteşem kurgusu tebrik edilesi taraflarından sadece biri.
 
Jim Carrey ciddi rollerin adamı değil. Hiç yakışmıyor. Üstüne oturmuyor. En ufak mimiğinde hemen komik bişeyler bekliyorsunuz ve o anki hava anında bozuluyor. Yüzünü fazlaca kullanmasından kaynaklanıyor belki de bilmiyorum. İşin kötü tarafı ben amerikan espri anlayışına bi hayli uzak olduğum için onun filmlerine de hiç gülemiyorum. Ama "Grinch"de türkçe seslendirmenin de büyük başarısıyla baya bi gülmüştüm :) O film eski dublaj başarımıza bi saygı duruşu niteliğinde bence, hala dublaj işinde bizden iyisi yok.
 
jim carrey'yi çok sevmememe rağmen bu filmde hayran kaldım,sıkıldıkça izlediğim fimlerden biri oldu eternal sunshine...her sahnesi mükemmeldi. karlı havada deniz kenarındaki yalnızlıkları, yaşantıları, hatıralarından vazgeçmek zorunda kalışları ama birer birer yok olurken kızın elinden tutup yok olmamasını sağlama çabası ve

I need your lovin'
Like the sunshine...
 
jim carrey'yi çok sevmememe rağmen bu filmde hayran kaldım,sıkıldıkça izlediğim fimlerden biri oldu eternal sunshine...her sahnesi mükemmeldi. karlı havada deniz kenarındaki yalnızlıkları, yaşantıları, hatıralarından vazgeçmek zorunda kalışları ama birer birer yok olurken kızın elinden tutup yok olmamasını sağlama çabası ve

I need your lovin'
Like the sunshine...
 
meğer jim carrey,komik bulunarak yaptığı o anlamsız surat ifadelerinden ibaret değilmiş hatta harika bir oyuncuymuş dedirten olağanüstü film.kate winslet da akıllarda titanic yerine bu filmle yer etsin mümkünse.hayatımda izlediğim en eğlenceli (j.carrey nin çocuk olup çocukluk arkadaşlarından korkması/kolunun bükülmesi sahnesinde çok gülmüştüm),en duygu dolu ve en sürükleyici konuya sahip film.türkiye'de gösterime girmemesi büyük hayal kırıklığı olsa da yaşasın korsan film demek zorundayım.
 
gerçekten harika bir film herkesin mutlaka izlemesi lazım..buzun üstünde yattıkları sahne ve hafızalarının silinmemesi için el ele tutuşup birşeylerden kaçmaları gerçekten harika..tekrardan izleyeceğim çok yakın bir zamanda..
 
Bence de çok güzel bir filmdi... Yine biraz geç gördüm ama MARAJADE senin yaptığın spoilerlığa girer. Bak henüz izlemeyenler de girmiş foruma. :D
 
Geri
Üst