Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

gerçekten izlenmesi gerekn bir film. böyle bir filmiden mahrum kalmak çok talihsizlik olur. bu nedenle izleyenler izlemeyenlere bir şekilde izletsin. mesela sayemde bu filmi izleleyen oldukça fazla insan var. ulaştırabildiğim her arkadaşıma ulaştırdım. ve sonuç güzeldi. işte bu nedenle izleyenler izlemeyenlere izletsin....
 
defalarca izlememe rağmen sinemada izlemek isterim ama bencede filmin adı çok kötü olmuş ve filme gidecek olanların ne yazık ki jim carrey faktöründen dolayı komedi filmi zannedip gidecek olmaları çok kötü. film klasik hollywood filmlerinden çok faklı ve umarım ilk defa izleyecek olan kişiler bu ayrıma varırlar. ama ben pek sanmıyorum bu nedenle de filmin gösterime girmesini istemezdim doğrusu...
 
dark4lieth demiş ki:
ben de defalarca izlememe rağmen giderim diye düşünüyorum.

'sil baştan' ismine ve jim carrey faktörüne bakıldığında insanların bu filmi komedi filmi olarak görmeleri ve o doğrultuda sinema salonuna girmeleri muhtemel :?

http://www.birfilm.com/films/film_id69.asp

muhtemel bi hayalkırıklığı olacak onlar için sanırım ama bence sevinmeliler böyle kaliteli,orjinal bi filmi seyredecekleri için..
ben de filmi izledim ama yine de şimdiden heyecan yaptım nedense :deli
her neyse iyi seyirler , seyredeceklere :deli
 
başlıı görür görmez yazma ihtiyacı hissettim.bide ohaa dedim başlık ta ne zaman açlmış yanii.izlediim en iyi filmerden biridir .kurgu süppper diyecek bişey bulamıyorum şaheneydi.çok farklı bi çalışma olmuşş kanaatimce.tabi ben bi kriter deilim bu iş için ama gerçekten çok farklı bi flimdi.Türkiyede yayına girmemesi ise kötü oldu(yanlış mı biliyom emin deilimde?)bu filmi bilen ne kadar çok kişi varsa bilmeyende bi o kadar var.izler izlemezz ertesi gün üni.ye gittim ve bildimn herkese filmi izleyip izlemediklerini sordum.hala aklıma gelince film etkileniyom sahneler aklıma geliyo falam böle kursaaaım düğümleniyo gibi oluyom.yok yok boşuna yazıyom ben bi daha izliyim şunu . sayamadım bu kaçıncı oldu yaff.
başlığı açan ve burda hislerini yazan arkadaşlara çok teşkürler.
u can't win the spotless mind.yaa bak gazz olduk gene
 
Izledikten sonra bu kadarina pes dedirten film. Oyunculuguyla, senaryosu ve müzikleriyle hersey tam anlamiyla dört dörtlük. Anilar teker teker silindikce filmde önceden gecen olaylara anlam getiriyor. Örnegin aklimda kalan bir sahnesinde daha filmin basinda trende tanismalari. Kate adimi duyunca sakasini yapma diyor Jim´e. Adim Clementine diyor ve Joel bu isimle ilgili bir saka bilmedigini söylüyor. Filmin sonunda ise bununla ilgili anilarinin silindigi zaman tekrar adim Clementine diyor ve Joel basliyor o my darling, o my darling... diye adiyla dalga gecmeye ve ben filmin basinda neden o isimle ilgili bir saka bilmedigini ögrenince gözlerim yaslarla dolmustu.
 
Jim Carey oynuyor diye gönülsüzce almıştım dvd yi ve oyunculuğa da kurguya da hayran kaldım, özellikle Kate muhteşem oynamış... film gösterime giriyor, izlemeyenler kaçırmasın bence de:)
 
dark4lieth demiş ki:
http://www.birfilm.com/films/film_id69.asp
Bu ve bunun gibi sitelerde olayın, konunun ve gidişatın anlatılması üzerine filmin hiçbir özelliği kalmıyor diye düşünüyorum. Bu yazıların olayların nasıl geliştiğini gayet iyi anlatıyor ve izleyici neyin ne olduğunu bilerek gidiyor sinemaya. Filmin ortalarında ceryan eden ve kafaları karıştıran olayların hiçbir manası kalmıyor.

Saygılar...
 
silent_guitar demiş ki:
dark4lieth demiş ki:
http://www.birfilm.com/films/film_id69.asp
Bu ve bunun gibi sitelerde olayın, konunun ve gidişatın anlatılması üzerine filmin hiçbir özelliği kalmıyor diye düşünüyorum. Bu yazıların olayların nasıl geliştiğini gayet iyi anlatıyor ve izleyici neyin ne olduğunu bilerek gidiyor sinemaya. Filmin ortalarında ceryan eden ve kafaları karıştıran olayların hiçbir manası kalmıyor.

Saygılar...

evet orası kesinlikle öyle özellikle bu tarz gidişatın birden değiştiği insanı şaşırtan filmlerde. ben o linki kaynak göstermek amacıyla vermiştim ;)
 
senaryoyu kastırmadan cok farklı yapılabilineceğini kanıtlamıs bir film, oyunculuklar şahane, dusuk butceye rağmen cekimler cok iyi, cok içten..
bi de efsanevi soundtrack everbody's gotta change sometime da cuk oturmus, sapka cıkartıyorum =)
 
Beck'e de bir alkış demek istiyorum... Bir şarkı böyle bi hale nası getirilir? Küschelrock toplama albümlerinin birinde yer alıyor bu şarkı, 80'lerin korkunç kötü şarkılarından biri iken Beck abimiz sen al bu işe yaramaz şarkıyı bu hale getir.. Valla ne diyelim herkesin ellerine sağlık binbir teşekkürü hakediyorlar...
 
Bence bu film 'hayattaki' aşkı ve sevgiyi anlatıyor. Hayatta öyle diğer aşk filmlerindeki gibi mükemmel bir erkek ve mükemmel bir kadın sürekli mutlular falan böyle bir şey yok. Karşındaki insanın, onla yıllar geçirdikten sonra nefret edeceğin özelliklerini bir anda, kafandan vurulmuş gibi, öğrenmene rağmen, arkasından koşup onu kabullenme ve her şeye rağmen onu sevme var gerçekte. Bu bağlamda gerçekçilik sunması açısından, ve sıradışı kurgusu sayesinde, filmi gayet başarılı ve izlenesi buldum..
 
sıkı bir filde sıkı karakterler vardır ve seyirci filmi izlerken çoğu zaman kendini o sıkı karakterlerin yerine koyar , filmi onun gözünmden seyreder yada yaşar demek daha doğru olur . bu filmde hangimiz jim carrey yada kate winslet olmak istemedik , bilinçaltımızda neler biriktirdiğimizi merak etmedik .. filmde yaşanan ilişkiyi kıskanmayanımız varmıdır ... ben kıskandım , jim carrey yi seçtim organik yapımdan ötürü :D film bitince bi daha izledim , dönmek istemedim kendi boyutuma . muhteşem bi film ...!
 
Geri
Üst