Cubase SX 2.0.1 Yardım

F

firat1224

Merhabalar ben midi klavye ile müzik yapmaya yeni başladım. Bana Cubase SX 2.0.1 programını önerdiler. Bu program ile rahat çalışıyorum fakat Microsoft GS Wavetable SW Synth den başka midi ton kullanamıyorum. 127 tane midi ton var fakat işimi görmüyo çoğu. VST plugin diye birşey duydum farklı sesler efektler yapıyo diye. 10 a yakın plugin indirdim çalıştırdım fakat bir türlü ses gelmiyor.

Cubase programında in:USB Ses Aygıtı out: yüklediğim plug-in seçili

Bilgisayarım:
AMD +2500 (1,9 GHZ) işlemci
NVIDIA(R) nForce(TM) Audio Ses Kartı
2x256=512 Ram
Midi Klavye: M-Audio Keystation 49e

(Cubase programını çalıştırabilmek için ayrı olarak Creative 128 Vibra ses kartını taktım fakat NVIDIA 'yı kullanıyorum)


Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Vst pluginini doğru klasöre(tipik olarak c:\program files\steinberg\vst plugins) yükledikten sonra, cubase altında f11 e basıp, orada ilgili vsti yi yüklemek gerekiyor.

Daha sonra midi kanalının inputunu, Klavyenin inputuna, Outputunu ise f11 ile açıp yüklediğin enstrumana yönlendirmen gerek(adı yazar orada).

Ancak vibra ses kartı ile sağlıkla bir sonuç alamazsın, en iyi ihtimalle, ses klavyende tuşa bastıktan 1 saniye sonra gelecektir. Latency deniyor buna, forumda aratıver. Daha profesyonel bir ses kartına ihtiyacın olabilir.
Kolay gelsin.
 
Bende de bahsettiğin onboard Nforce ses kartlarından var, Midi üzerine vst sampler'lar hariç çalışmıyorum..

Nforce onboard ses kartları her ne kadar çıkış spekturumu olarak bana sounblaster'lardan daha düzgün gelse de, latency açısından başbelası kartlardır... Latency i, kolay kolay 1 sn. gibi bir değerin altına indiremeyeceksin...

Aradığın aygıt ise, bir VSTi Samplerdır.. Yani düz vst pluginler gibi ses işleme şeklinde değil kendi içinde işleyen ses üreten bir instrument, VSTi arıyorsun sen.. Buna güzel birkaç tane de istediğin enstrümanın sample'ını gösterip, girişini midi klavye'nin bağlı olduğu port'a ayarlaman ve sonra çıkan sesi "monitor" etmen lazım.. Cubase ile bir süredir uğraşmadığımdan, bu yönlendirmelerin nasıl yapıldığını tam olarak hatırlamıyorum...Bilgisayarında kurulu olanlar daha ayrıntılı yardımcı olabilirler..
 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Device setup ta VST Multitrack kısmında asio driver olarak ses kartım seçili değilmiş. Ses kartını seçtikten sonra (NVIDIA ASIO) ses gelmeye başladı. İnternettende işime yarayacak bir çok VST plugin buldum. Teşekkürler...
 
Daha sonra midi kanalının inputunu, Klavyenin inputuna, Outputunu ise f11 ile açıp yüklediğin enstrumana yönlendirmen gerek(adı yazar orada).


ben şu ayar olayını anlamadım ...
 
F11 ile açılan pencereye bir vsti ekledi isen(mesela the grand vsti ekledin), Midi kanalına geliyorsun ana pencerede, onun bir inputu, bir outputu var.

Input olarak midi klavyeni, output olarak the grandi seçiyosun... Midi klavyende çaldığın notalar The grand e gidiyor. Bu bir örnek...
 
ben cubase sx1.0 yükledim.update etmye çalışıo kendini prg çalışmıo şöle bi hata veriyo..

an error has been signaled by the protected object server.
application 'cubasesx' has caused the error.
no protection device connected.
connect devide and click OK to retry.
Click cancel to abort.
 
King diamont senin yaşadığın sorunu cubaseyi ilk yüklediğimde bende yaşadım. Senin dediğin hatayı programı açarken veriyordu. İlk yazdığım mesajda bilgisayarımda creative vibra 128 ses kartı var fakat NVIDIA yı kullanıyorum yazmıştım. Creative ses kartını takma nedenim bu problemden kaynaklanıyordu. Ses kartını taktıktan sonra cubase sorunsuz çalışmaya başladı. Büyük bi ihtimalde senin sorununda ses kartından kaynaklanıyordur. Hadi sana kolay gelsin başarılar.
 
Bahsi geçen hata, cubase'in, aradığı güvenlik dongle'ını bulamayışından kaynaklanır..

Elinizdeki eğer orjinal paket değil ise, dongle'ınız da yok demektir ve programın çalışmaması gayet normaldir..
 
Geri
Üst