Başka Dünyalar " Ruhunu Kurtar " Çıktı!

G

Görkem Ketenci

bdkck.jpg

Başka Dünyalar’ın, yaklaşık 8 ayda tamamlanan ve Seyhan Müzik etiketiyle yayınlanan ilk albümü ‘Ruhunu Kurtar’, Türk Rock dinleyicisi ile buluşuyor!

Cadillac adıyla 2001’den 2010’a birçok sahne tecrübesi yaşamış olan Başka Dünyalar, vokalde Onur Urel, gitarda Veysel Çolak, bas gitarda Alper Ketenci ve davulda Güçlü Başarır’dan oluşuyor.

9 şarkıdan oluşan albümün çıkış şarkısı ‘O Zaman Olmaz’ın yanı sıra ‘Deli Orman’, ‘Yorgunum’, ‘Anlamıyorum’ ve ‘Ruhunu Kurtar’ en çok dikkati çekenler arasında. Şarkı sözlerinde genel olarak bireyin toplumsal yalnızlığının yarattığı duygusal ve düşünsel temalar yer alırken müzikte klasik rock yapısı ön plana çıkmakta. Gitar sololarının ve cümlelerinin ağırlıkta olduğu müzikal yapı günümüz sesleriyle kaynaşmakta.

İlk video klip ‘O Zaman Olmaz’ adlı şarkıya Özgüç Yiğit yönetmenliğinde foto animasyon teknikleriyle çekildi. İkinci klip ise ‘Deli Orman’ şarkısına Caner Ceyhan tarafından kalabalık bir oyuncu kadrosuyla Riva ormanlarında çekildi. Albümün kapağı ve görsel tasarımını Serhat Filiz üstlenirken fotoğraflar da Dinçer Dinç’in objektifinden.

Ayrıntılı bilgi için;
www.baskadunyalar.com
www.myspace.com/baskadunyalar
[email protected]
www.seyhanmuzik.com
 
yolunuz açık olsun. gerek gitar soloları, sonra o bulunan akorlar, kullanılan delay efek ve muziğin tamamı ve şarkı sözleri tamamen uyumlu. avrupaya gidin kendinizi festivallerde gösterin Ne bekliyorsunuz bea
 
Parçalarından bir kısmını dinledim,çok hoş bir albüm.Albümü kesin almayı düşünüyorum.Başarılar.
 
Geri
Üst