Copa America Argentina 2011

La olm lig bitti, futbolsuz kaldık derkene bu çıktı bak karşımıza. Arjantin'de 1-24 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor bu yaz. İlk maç 1 Temmuz'da Arjantin - Bolivya. 2007'deki son kupanın şampiyonu Brezilya.

Gruplar şöyle:

copa america.JPG

web sitesi: http://www.ca2011.com/

Fekat hangi kanal yayınlıyor, hatta yayınlanacak mı yayınlanmayacak mı, onu bilmiyorum. Yeni bir başlık açıp da söze "la olm" diye başladık ya, yazıklar olsun :D
 
Dün fotolar çıkmamıştı bende, şimdi net görüyorum grupları filan. Copa America'ya illa ki ilgi olur da, biraz saatten biraz da barındırdığı isimlere rağmen genelde sönük geçmesinden ötürü beklediğimiz kadar tutulmuyor sanırım. Zaten çoğu kişinin kafasında Martin Palermo ile özdeşleşmiş bir kupa bu. Öncelikle 3 grup az değil mi abi, 12 takımla kupa mı olur, direkt 2. turdan başlarmış gibi. En az dört grup olmalı bence. Gerçi, o bölge federasyonunun ülke sayısı da yetmiyor sanırım. Neyse.

Bir kere, ev sahibi Arjantin'in hiç lami cimi yok, kazanması lazım kesin. Senelerdir milli takımlarına bir antrenör bulamadılar adam gibi. Onlar da bizim gibi sabırsız millet. Büyük tarihlerine ve sempatikliklerine rağmen uzun süredir bir şey kazanamamaları da beklentiyi arttırıyor. Ben de çok severim keza. Ligi de sanırım kendi ligimiz dışında, İngiltere'den sonra en sık takip ettiğim ligdir. Fakat şimdi bu yeni antrenör Tevez'i filan almayacakmış diye duydum. Ateşle oynuyorlar resmen. Kağıt üzerinde baktığımızda bence Brezilya'dan da iyiler ama olmuyor nedense bazı şeyler.

Brezilya ve Arjantin dışında, diğer ülkelerin bir 90'lardaki gibi yıldızları yok mesela. Bu da bir faktör. Ama Paraguay'lı Nelson Rivas'ı ayrıca takip etmek lazım diyorum Paraguay maçlarında. Pek hakkı verilmiyor ama yerinde duramayan bir forvet. Savunmaya "bisktrgit" dedirten tipten.

Bazı "büyük" yıldızlar zaman zaman burun kıvırıyor, o yüzden takımların tam kadrolarına da bakmamız lazım. Keşke herkes tüm güç katılabilse. Ama öte yandan bakıyorsun; Messi gibi adamlar 60'ın üzerinde maç oynuyorlar bir sezonda. Üzerine de bu... Zor iş valla. Netekim; saldır Arjantin diyoruz, Buenos Aires'e gelene bilet bedava diyoruz! (Atkılarla dolaşmayın takarlar emaneti)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Arjantin dün akşam hazırlık maçında Nijerya'ya 4-1 yenilmiş. Emenike de gol atmış falan. Toparlayamadı bir türlü şu Arjantin yau, formsuz bir Avrupa takımı görüntüsündeler uzun süredir. Oynadıkları oyun da tatsız tuzsuz.

Bu arada A grubunda Japonya görünüyor ama Caponlar açıklama yapmış, katılamıyorlarmış kupaya.
 
Alın size Copa America, Arjantin'in yediği gole bak (Selçuk Şahin'mi o?):



Yok arkadaş, bu takım kupa mupa alamaz. Kandırmayın Arjantin'lileri! (Belki malum yazıdaki gibi ters etki olur)

Şaka maka Aguero'da boru döşemiş mübarek, ama bilmiyorum Arjantin takımı bireysel yeteneklerin bir araya gelip takır takır döktürdüğü bir takım olamıyor nedense. Teknik direktör de bulamıyorlar şöyle istikrarlı şekilde.

Velhasıl kupanın açılışını yaptık, bakalım neler olacak. Yakarız bu dünyayı şampiyonluk gelince!
 
Ee 1 ay oldu bitmedi mi bu? Bi de Amerika kitasinda baska bi kupa vardi gecenlerde yine Amerika, Meksika, Jamaika'nin falan oldugu? nasil oluyo ayni takimlar arda arda ayni kitada ayni sekilde 2 turnuva? :facepalm:
 
öncelikle copa america güney amerika'nın turnuvası.

meksika gio dos santos dışında tüm kadrosunu değiştirdi. amerika ve jamaika kuzey amerika takımı olduklarından sanırım turnuvada yok. gerçi meksika da kuzey amerika takımı ama copa america'da güney amerika dışından üç takım davet edilebiliyordu sanırım.

bu arada messi bok gibi oynuyor. belirtmeden geçemeyeceğim.
 
İlk maçların ardından zevkli maçlar oynandı. Venezuela'nın yaptığı geri dönüş inanılmazdı gerçekten. Arjantin ve Brezilya çeyrek finalde elendi, Arjantin'in tutmayan kimyası yüzünden kimse, ev sahibi olmalarına rağmen, inanılmaz derecede şaşırdığını söylemeyecektir sanırım fakat Brezilya'nın eleniş şekli enteresandı hakikaten.



Uruguay alsın artık bundan sonra.
 
Lugano degil Andre Santos kaciriyo penaltiyi. Fenerli ya, kesin o yapti kacari yok.
Yoksa koskoca Brezilya nasil elenir akil var mantik var..
 
bayanlar dunya kupasinin sahipi japonya oldu. final macinda amerika ile 2-2 kalarak penaltilara goturduler maci. penaltilarda amerika sadece 1 gol atabildi. orda da bi fenerli olabilecegi suphesi uyandirdi bende :cool:
kesin orda da sike yaptilar..
 
Paraguay'ı ve Rivas'ı izlemek lazım diyordum, sürpriz yapabileceklerini düşünüyordum, lakin bu kadarına da pes. Bir FIFA organizasyonunda ilk kez, tüm maçlarında berabere kalarak finale yükselen takım oldu Paraguay. Sürpriz dediğin böyle olur.

Ayrıca, geçtiğimiz dünya kupasında cep telefonunu göğüslerinin arasına koyduğu kareler vasıtası ile tanıştığımız Larissa Riquelme, Paraguay'ın olası şampiyonluğunda soyunacağını açıklamış. Adamı delirtmeyin Galatasaray'lılar: Akıl var, mantık var. Ulaşın şu Muslera'ya bir şekilde, yapsın güzelliğini, hepimiz bayılalım akabinde. Lütfen diyorum bak.
 
Hatırladığım en eski Copa America 90'ların ortasında HBB'nin yayınladığı kupaydı. Stüdyodan izleyip görüntülerin üstüne anlatıyodu spikerler, yerel tvnin amblemi görünmesin diye de yaklaştırıyorlardı, ne pozisyonlar geçti, topu göremedik :D Finalde ekranda "URUGUAY CAMPEON" yazısını görmüştük. Hey gidi, Uruguay gene campeon :)

Gönül isterdi ki Larissa Riquelme Uruguay'lı olsun :D
 
Geri
Üst