Game Of Thrones

Türkiyedeki dizilerde bu tada ulaşır umarım önümüzdeki onyıllarda. Dizi dediğin en fazla 1 saat olur, en fazla 15 bölüm olur arkadaş.

Her sezon bitişinde neredeyse 10 ay merakla beklenilesi olmasının verdiği heyecanı hakediyor abi bu dizi.
bizim ufaklıgın masallahı var yeminle, son sahnede nasıl da aldı iğne kılıcını... Adam kendi kanında bogulurken anca hatırladı geçmişini de iş işten geçti tabii
 
Çok normal; ben o yüzden cumartesi oturup 3. sezonu baştan izledim (aynısını kuvvetle muhtemel bu hafta Californication için yapacağım). Yani dakika dakika olmasa da büyük kısmını izledim. Hem güzel sahneleri de hatırlamış oldum... Arşiv bunun için var. : )

Sana tavsiyem, The Politics of Power A Lookback At Season 3 diye bir şey var 25 dakikalık, benim yaptığım olayın özeti için ayrı bir bölüm hazırlamış adamlar. Onu bir izle taşlar çok güzel oturur yerine.
 
Daario yu oynayan eleman başka bir yapımda rol alacağı için diziyi bırakmış. yerine geçen ise tanıdık sayılır. e2 de oynayan bir başka hbo dizisi treme de müzisyen rolünde ki çocuk gelmiş. iyi ve karizma adamdır,yerini doldurur.

en karışık,hatırlaması zor olay ve karakter örgüsü sanırım bunda. yüzükler,star wars,star trek,terminatör,harry potter vs. bir sürü seri izledim-izledik ancak bunun gibi "la bunun adı neydi,ne iş yapardı,düşmanmıydı?" sorularını sormadık. kitap serisini okuyanlar daha hakim olabilir tabii.
 
O değil de , okulda vize haftası. İneklik edip 10 gün önce dersleri çalışınca dizi çıkar çıkmaz izledim. Yanımdan gelip geçenler sinir oluyordu kampüste :D Hatta öyle ki izleyen diğer arkadaşla spoiler üstüne spoiler verdik :D Dalacaklardı :D
 
yastayız.

üşüyoruz joffrey reyis. nasılda atarlı ergendin. starkların kelleleri kestirdin. cüceleri sahneye getirdin, üşüyoruz joffrey reyis
 
Dizi iyice kitaptan uzaklaşmaya başlamış olayların başlangıcı anlaşılmıyor olup bitiyor hemen.
Bu arada bu bölümle ilgili beğendiğim tek şey
Joff tam kitaptaki gibi morarıp ölmesi adı üzerine purple wedding :D
 
Daha önceki sezonlarda da konuştuk bunları da gene yazarım üşenmem. Diyaloglarda öyle laf giydirmeler yaşanıyor ki en kral savaş sahnesine değişmem. Satır aralarında savaş kaybetmekten beter ediyorlar birbirlerini.

Bu arada Lady Sand'i hatırlayan var mı? Rome dizisindeki has abinin eşini oynuyordu. Seviyor bu tarz dizileri.
 
Son düzenleme:
Koyduk mu?

Ama bir yandan da Jon yok, Dany yok, Arya yok; ne var lan it? Böyle bölüm mü olur... Neyse detayına ineriz hafta boyunca.

***İZLEMEYENLER BURADAN SONRASINA DİKKAT ETSİN AZICIK***

Bu arada biz spoiler durumları için insanlara kızarız ama peki ya koskoca siteleri ne yapacağız? Dün tam işten çıkarken gördüm; ntvmsnbc.com'un ana sayfasının ortasında (aynen) "bu sefer de mor düğün" (yazar bu kısmın mallığını vurgulamak için büyük yazmak istiyor fakat aynı zamanda göze çarpar da gol olur diye tırstığından bunu yapamıyor) diye haber koymuşlar ya.

Arkadaş tanıtımını yapacaksın da böyle yapılır mı bu? Ben kitapları okumuş olmama rağmen şok oldum, kitapları okumayan biri bölümü izlemeden o habere denk gelse neler hissedeceğini tahmin bile edemem.

Var bizim millette bir sıkıntı, çok bariz sorunluyuz yani.
 
Son düzenleme:
Matrix üçlemesinin son filmine gitmeye hazırlanırken vizyona girdikten bir gün sonra Sabah gazetesinde "Neo dünyayı kurtarıyor" haberini okumuş bir nesiliz biz. Alışığız aşağılık basının basının oyun bozanlıklarına. O dönemler de ne dandik dönemlerdi be. Sinema keyfimiz gazetelere tvlere ve Atilla Dorsay'ın bok püsür kompleks dolu eleştirilerine emanetti.
 
Geri
Üst