Dip Gürültüsü Sorunsalı

Adım, adım:
1- Amfi ve pedalların kullanılacağı prizin topraklanması ve diğer elektrikli aletlerden ayrı kullanılması
2- Tam regüle mümkünse işi bilen birinden sağlam adaptör mümkünse her pedala ayrı adaptör ya da pil
3- Kaliteli jak ve kablolar
4- akım kontrollü (düzenleyici) filtreli 20-30 YTL'lik bir priz çoğaltıcı
5-Gitarın shielding kontrolü
6- Arzu edilirse noise gate&supresorler (Roctron Hush yeni modeli gayet iyi sonuç)
 
1- Tek bir priz için topraklama yaptırmak çok maliyetli olur.
2- Akımı yeterli olduğu sürece her pedala ayrı adaptöre gerek yok

4- Akım kontrollü priz diye birşey olmaz. Akım korumalı demek istediysen onlar genelde 10 16 A civarı yani işine yaramaz gereksiz birşey . Filtreli priz dediğinde 20-30 tl olan bir işe yaramaz.
 
Yani... Klima taktırırken ya da elektrikli sofbenlerde nasıl garanti kapsamında olması ve aletin düzgün çalışabilmesi için zorunlu olarak yaptırılıyorsa, düzgün bir sonuç için (sadece dip gürültüsünü kesmek için deyil aletlerinde zarar ziyan görmeden çalışabilmesi için) bir miktar para verilmesi gerekli gibi görünüyor. Aslında her evde düzgün bir alt yapı ve topraklama olsa bunlardan bahsetmiyor olacaktık.

Evet, akım yeterliyse ayrı adaptör gereksizdir ama dikkat edilmediğinde sorun olarak bazen konu başlığı olarak tartışılabiliyor (Örneğin: GNX2 için 1.3A adaptör kullanırken alet kapanıp, dip gürültüsü yapıyor ).

Ben bu akım korumalı prizden aldım (terminoloji hatası, düzeltme için teşekkürler) : http://www.hepsiburada.com/Liste/tu...tails.aspx?productId=bs3609&categoryId=100565
Yaşadığım yerde metro inşaatından dolayı sürekli alakasız elektrik dalgalanmaları olmaya başladı. İşe yarar başka bir önerin olursa deneyebilirim.

Öneri ve eleştiriler için teşekkürler, bende dahil birilerinin işine yarayacaktır.
 
Hi-fi meraklılarınında kullandığı filtreli prizler var fakat fiyatları yüksek onun yerine ups(kesintisiz güç kaynağı) kullanabilirsin böylece cihazlarını şebekeden her açıdan izole etmiş olursun.
Klima veya elektrikli su ısıtma cihazları gibi yüksek akım çeken cihazlarda garantiden ziyade riskten dolayı kurmak istemiyor servisler. Fakat çok çok eski binalarda bu tarz problemler çıkabiliyor. Türkiye'de bir topraklama yönetmeliği var öyle kafana göre yapamassın. Nedense bilen bilmeyen herkes topraklama hakkında yorum yapıyor ve servislerde de yanlış uygulamalar görebiliyorsun. Herneyse topraklama konusunda yüzeysel fakat doğru bilgi edinmek istersen şuna bir göz at;
http://www.gitarpedal.net/showthread.php?26359-Topraklama-Mevzusu
 
slm arkadaslar..benimde benzer bir sorunum var..ibanez H-S-H bir gitarım var..sadece ortadaki single ve de köprüdeki humbuckerdan dip gürültüsü yapıyor..bilen anlayan varmıdır?aynı sistemde başka gitar yapmıyor kaldıki bu gitarda da sadece 2 manyetikte var bu sorun..
 
Geri
Üst