Turkrock Sinema Kulübü

maxresdefault.jpg

MATIAN/MARSLI
filmi dün izledim arkadaşlar gayet başarılı bir film. bu filmi izleyen herkesin aklına interstellar gelecektir ancak biraz daha farklı bence aynı şekilde değerlendirilmemeleri gerekir yinede müzik bazında interstelların biraz gerisinde. filme dönecek olursam verdiğiniz 10-15 lirayı fazlasıyla hakeden bir film olduğunu düşünüyorum görsel olarakta hikaye olarakta doyurucu bir film. görsel efektlerde gayet başarılı matt d. oyunculuğu ise yine tartışılmaz seviyede.
 
WHOAMI (2014).. Yaklaşık 2-3 aydır evde durmasına rağmen dün gece izledim.. Film az biraz The Usual Suspects havalarında.. Konu işlenişi öyle süper değil, daha iyi aktarılabilecek yanları var, izlerken daha bir kitlenmemizi sağlardı, efektler de öyle işlenmiş, para harcanmış şeyler değil ama 105 dakikalık film hiç sıkmaksızın izleniyor.. Ben gayet keyif aldım..

MV5BNDg4NjU3MTYzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNzE2MDU2MjE@._V1_SY317_CR5,0,214,317_AL_.jpg
 
Mystic River izledim ben de.

Katil , kötü polis -iyi polis , mafya ilişkileri ve ters köşeye yatırma çabasıyla tamamen klasik bir clint easwood filmi. Kesinlikle sıkıcı değil ama çok da yaratıcı değil. Sean penn iyi oynamış ama kesinlikle oscarlık bir performans değil.

--- spoiler ---

Katil filmin başından gözümüze sokuluyor. Jimmy filmin sonunda katil çıkan elemanlara gıcıktır ve neden olduğunu bilmemektedir.Elemanlarda da hafif bir gizem vardır. Filmin bir yerinde bu gizemin bir yere bağlanacağı bellidir. Dave zaten filmin başından beri baş şüpheli olarak gösterilmektedir ve az çok eastwood filmleri izlemiş biri olarak katil çıkmayacağı aşikardır. 2003 yılında nasıl duruyordu hatırlamıyorum ama günümüzde neredeyse tüm filmler ya ters köşeye yatırma çabası ya da şizofreniye bağlama kaygısı güttüğü için film sonuyla şu an için klişe duruyor. Filmde en çok üzüldüğüm karakter dave olmuştu. Babasız kalmıştı hem de bir yanlış anlaşılma uğruna.
--- spoiler---
 
Aksiyon, suç, dram harmanlı filmlere çok hakim olduğuma inanmasam da muhtemelen bu ara izlediğim en iyi filmlerden biri de "sicario" oldu diyebilecek kadar keyif aldım, tavsiye ediyorum. Ağır işleyen; karakterleri, hikayeyi ve atmosferi yedire yedire sunan yapımları bu türlerde daha çok seviyorum. Rahatlıkla the traffic, no country for old man, gran torino ve the counselor gibi türünün incilerinden olarak gördüğüm yapımlarla aynı tahta oturur.

İştah, merak açıcı mini hint: intikam öyle değil böyle alınır. Şimdiden iyi seyirler.

image.jpeg
 
Sicario'yu ben de sevdim. Avrupai kafayla çekilmiş Amerikan filmlerinin sevmeyeni de çok oluyor ama başarılıydı bence.

Dün gece Golden Globe ödülleri dağıtılmış. Adaylar ve kazananlar için linkimiz: Winners & Nominees 2016 | Golden Globes

Gene en büyük merak konusu Leonardo bu sefer Oscar kazanacak mı :) Golden Globe ödülünü kazanmış ama Oscar için Fassbender ciddi rakip galiba karşısında.
 
Eğer benzeri varsa kilit vurabilirsiniz ama böyle gitarlı müzikli içinde rock olan film önerisi açtım. Müzikal kısaca :)
Bunu bilmeyen yoktur da genede koyayım:
RockStar:

Tom cruiseunda oynadığı biraz troll ama eğlenceli bir film
Rock of ages:

Bir Joan Jett hayranı olmak bu filmi görmek beni o kadar mutlu etti ki :) Ayrıca Cherry'i çok güzel canlandırmış.
The Runaways:

Bir Metallica konserinin fantastik film haline getirilmesi. Çok hoşuma gitmişti. Metallica sevenlerin yani çoğu insanın izlemesi gerek bir film :)

Metallica Through The Never:

Müsait oldukça sayfayı yenilemeyi düşünüyorum ama bir film izlemiştim biraz ergen filmiydi. Onu biri önerirse çok mutlu olucam vokalde güzel kızlar oynuyordu :)
 
Başlığı " Sahte bandler, Müzik grupları filmleri" gibi değiştirirseniz kilit vurulucağını sanmıyorum.

İlerki yıllarda devamı da çekilen filmde Bir rock starın doğuşunu, En iyi albümünü yaptıktan sonra kayıtlar la birlikte kayboluşunu izliyorsunuz. Film Müziklerini Rocky IV soundrackındaki Heart's on Fire" şarkısıyla bildiğimiz John Cafferty & The Beaver Brown Band, yapmış. Albüm çok sağlam ve filmin yayınlandığı tarihte billboard da 9. sıraya, Theme song 1. sıraya kadar yükselmişti.

 
Geri
Üst