Metallica, Lou Reed Ile Birlikte Çalıştıkları Yeni Albümün Kayıtlarının Bittiğini Duyurdu

estranged

admin
Metallica_LouReed_tri2.jpg


Metallica'nın yeni albüm projesi etrafındaki spekülasyonlar nihayet sona erdi ve metal müziğin devleri, rock müziğin efsane ismi Lou Reed ile birlikte bir albüm kaydettiklerini duyurdu. Grup, metallica.com üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Bir kaç ay önce Kirk Hammet "%100 Metallica işi olmayan bir kayıttan" bahsetmişti. Kirk bu konuda biraz erken davranmış olabilir (ve o günden beri kendisine ceza olarak düzenli şınav çektiriyoruz!) fakat artık rock müziğin efsane ismi Lou Reed ile yaptığımız albümün tamamlandığını duyurmaktan gurur duyuyoruz.

Ekim 2009'da Lou Reed ile Madison Square Garden'da Rock and Roll Hall of Fame'in 25. yıldönümü için birlikte çaldığımız günden beri birlikte bir kayıt yapmak istiyorduk. Bazı Bay Area sakinlerinin Los Angeles'da Lou Reed'i gördüğü haberlerinin dolaştığını biliyoruz ve aslında biz bu son bir kaç ay içinde HQ'daki ev stüdyomuzda kendisiyle birlikte çalışıyorduk.

Metallica ile ilgili bir proje için fazla hızlı olmakla birlikte, bu süre içinde 10 tane parça kaydettik. Henüz bu parçaları ne zaman dinleyebileceğiniz belli değil. Kayıtların daha geçen hafta bittiğini sizlerle paylaşmaktan büyük heyecan duyuyoruz.

Gerçek bir yenilikçi ve rock müzik tarihindeki en etkili söz yazarı, müzisyen ve icracılarından olan Lou'nun Velvet Underground ve solo çalışmalarındaki kalitenin sürekliliği bizde ve diğer bir çok müzisyende her zaman büyük saygı uyandırmıştır. Yaptığımız kayıtları sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz ve en kısa zamanda diğer ayrıntıları sizlerle paylaşacağız.

Metallica_LouReed_crm1.jpg


Metallica_LouReed_crm3.jpg


Metallica_LouReed_hh6.jpg


Metallica_LouReed_wide4.jpg


 
Bu ne şimdi ?Dünya çapında bir fan bildirisi yayınlayıp hiç bir grubun bir daha yeni albüm yapmamasını,nasıl olsa Cdlerden para kazanamayacaklarını Eski şarkılarından oluşan repertuarlarla konser vermelerini isteyelim.
 
sabırsızlıkla bekliyorummm ,özelliklee death magnetic albümünün ve unforgiven 3 un verdiği hayal kırıklığınıı artık üzerimizdeeen atmakkk istiyoruzzzz .........:censored:
 
Başarılı bir albüm olmasını dilerim ancak çok da ümitli olduğumu söyleyemem.Master of Puppets albümünden sonra bir türlü aşamadıkları çizgiyi bu albüm ile de aşamayacaklarını düşünüyorum.
 
umarımmm hayal kırıklığıı olmazzz birazz tonlarııı Kirk ele almalıı artıkkkk ;) sizceee ??
 
kirk mi güldürdün... sololarında aynı şeyleri tekrarlıyo her solosunda wah var adamın şarkılar iyice batar eski havası yok artık bu grubun ... Megadeth albüm yapıcak onu bekleyin saglam bişeyler istiyosanız

Az önce söylediklerim sizin içinde geçerli. Yeni metal dinlemeye başlayan her genç biraz daha fazla fazla grup dinleyip görünce sizlerin tabirinizle antimetallikacı oluyor, yok metallica masterdan sonra bitti yeaa oluyor ve ne gariptir çoğuda yine sizin tabirinizle megadetçi oluyor.

Yeter artık bok atmayı bırakın müzik dinleyin. Beğenmiyorsanız dinlemeyin ama lütfen artık bu yorumları bırakın. Ama doğru siz hepiniz harbi metalcisiniz metalcii :)
 
Dünkü bebelerin -özellikle- Metallicayı beğenmemesi, tonlarını, albümlerini eleştirmesi, sololarına laf etmesi yeni moda. Her sokak başında böyle bir kaç ufaklık görülüyor artık. Hızlı türediler, hızlı tükenirler. Telaş yok.
 
Metallica resmi sitesinde yayınlanan resmi açıklamaya göre fanlar tarafından sabırsızlıkla beklenen Metallica-Lou Reed Projesi 31 Ekim 2011'de tüm dünyada yayınlanacak. Albümün Amerika çıkış tarihi ise 1 Kasım 2011. Albümdeki tüm parçalar Reed tarafından yazıldı. Düzenlemeler ise Metallica'ya ait. Albümdeki kesinleşen iki şarkının başlığı "Pumping Blood" ve "Mistress Dread".

Metallica-Reed ortak projesi hakkındaki ilk haberler geçtiğimiz Haziran ayında duyurulmuştu:
"Efsanevi Lou Reed ile hazırladığımız yepyeni bir albümü bitirmiş olmanın gururu içindeyiz. Ekim 2009'da Madison Square Garden'da kendisiyle beraber gerçekleştirdiğimiz 25. Rock And Roll Hall Of Fame konserinden itibaren bu albüm için planlar yapıyorduk. Albüm için son birkaç aydır San Rafael, California'daki Metallica stüdyosunda çalışıyorduk. Bu süre içinde Metallica için "ışık hızı" denilebilecek bir hızda on adet parça kaydettik. Halen bu parçalardan kaç tanesini sizin de duyabileceğinizi tartışıyoruz. Kayıtların geçen hafta itibarıyla bittiğini sizlere bildirmekten dolayı oldukça heyecanlıyız."

Rolling Stone dergisi albüm için Metallica ve Reed ile bir röportaj gerçekleştirdi. Gazeteci David Fricke dinlediği yeni kayıtları Reed'in 1973 tarihli klasiği Berlin albümü ile Metallica'nın 1986 çalışması Master Of Puppets'ın mucizevi bir karışımı olarak değerlendiriyor.

Albümün kapak çalışması Hollandalı fotoğrafçı/yönetmen Anton Corbijn tarafından gerçekleştirilecek.

slider.jpg
 
untitled.jpg


Metallica ve Lou Reed, birlikte çıkaracakları albümleri için beklenen tarihi açıkladı.

Lulu adını taşıyacak albüm, 31 Ekim’de İngiltere’de ve 1 Kasım’da ABD’de raflardaki yerini alacak. Bu ortak çalışma için aynı zamanda bir web sitesi de kuruldu: Loureedmetallica.com.

Reed’in açıklamasına göre, Alman oyun yazarı Frank Wedekind’in Lulu eseri için yaptığı bazı müzikleri yeniden düzenleyerek albümde yer verdiler. Bu çalışma için, bugüne kadar yapılmış en iyi iş diyen Reed, şaka yapmadığının ve abartmadığının da altını çiziyor.

Reed’in cennette yapılan evliliğe benzettiği bu albümde, "Junior Dad", “Pumping Blood” ve “Mistress Dread” de yer alırken, on şarkıdan oluşması planlanıyor.

untitled1.jpg
 
Yıllardır severek dinledim, Bir grup Yeni albüm haberinede sevindim ve sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle Komik olan ne biliyormusunuz? Metallica sevmiyoruz diyenler genelde onların parçalarını çalarlar. :D
 
Evet albüm kapağı belli dediğiniz gibi 1 Eylülde duyuruldu. Ayrıca Şarkı isimleride belli oldu;
  1. Brandenburg Gate
  2. Cheat On Me
  3. Frustration
  4. Dragon
  5. Junior Dad
  6. Little Dog
  7. Mistress Dread
  8. Pumping Blood
  9. The View
 
Geri
Üst