Aktif manyetiklerle pasif manyetikleri beraber kullanmak

bendede ibanez rg270dx war..bridge ye aktif emg81 takmayi dusnuyorum!ve acikcasi yeniyim bu konuda!!..ne yapsam iyi gider mi bana??..sesim nasil olur??boguklasirmi??heavy metal icin uygunmudur??
iyi olmaz derseniz baska nelere bakiyim?
 
vileshome demiş ki:
tb4 için 250k potans tavsiye ediliyordu diye hatırlıyorum yoksa yamuluyormuyum :p

Ya işte 250 k olunca daha az parlak daha karanlık bir ton alınıyor. Bazıları jb'nin tizlerini fazla bulduğu için öyle kullanıyorlar ama bence hiç de o kadar fazla değil. Daha parlak manyetikler var, mesela bildiğim kadarıyla Full Shred çok çok daha parlak bir manyetik :)
 
hambucker ları iki yanındaki yaylı vidalardan gevşetip tellerden uzaklaştırırsak ciddi bir ses kaybı olur mu? evde çalarken pek bir şey farketmem belki ama şu sıralar stüdyoya gidip büyük ekipmanlarla çalışma şansım yok.bunu sormamım sebebi; gitarı çalmadığımda çok fazla gürültü ve feedback alıyorum.EMGHz lerdeki mıknatısın tellerle yakınken etkilenişiminin bu ötmeye neden olabileceğini söylemişlerdi.Ciddi bir ses kaybı olurmu? ya da manyetiklerin verimi (ton, sustain vs.) düşer mi?
 
Bildiğim kadarıyla manyetikler telden uzaklaştıkça manyetik kuvveti azaldığından tel salınımını daha fazla yapar ki bu da sustaini artırır. Ancak tabii ki çıkış daha az olur, ton da bundan etkilenir dolayısıyla.
 
eğer manyetiği çok uzaklaştırırsan bariz bir şekilde çıkış düşer, aslında mantık olarak manyetiğin çıkışı düşmez tabi ama telden aldığı sinyal zayıflayacağı için buda çıkışını düşürür..
 
vileshome demiş ki:
eğer manyetiği çok uzaklaştırırsan bariz bir şekilde çıkış düşer, aslında mantık olarak manyetiğin çıkışı düşmez tabi ama telden aldığı sinyal zayıflayacağı için buda çıkışını düşürür..

Aslında bu iş baya karışık, yani manyetiğin çıkışının tam olarak ne olduğu. Genellikle DC resistance cinsinden ifade edilir ama aynı dcr değerlerine sahip 2 farklı manyetikten birinin çıkış gücü daha yüksek olabilir :) Manyetiğin esas çıkışı milivolt cinsinden gönderdiği sinyalin gücüdür. Bu da işte yakınlık-uzaklık tuşe gibi kavramlardan etkileniyor...
 
arkadaşlar,ben RG350DX almayı düşünüyorum...Bu gitarın klavyesi,tonları fln nasıldır?en ünemlisi bn bu gitarı ilerde modifiye edebilirmiyim?
Ne bileyim bi EMG,Seymour Duncan filan takabilirmiyim?yardımsı olursanız sevinirim...
 
antinumetal demiş ki:
sorunum için yeni bir başlık açmak istemedim.belki benimki biraz farklı bir problem ama..
emg hz pasif manyetik kullanıyorum.gitarın daha 1 haftalık.iki defa stüdyoya gittim.ikisindede aşırı bir feedback sorunu oldu.Öyle bir feedback ki; sadece çaldığım zaman kesiliyor.amphiden uzaklaşmam falan problemi azıcık bile olsa çözmüyor.satın aldığım yeri aradım ve bir iki arkadaşıma danıştım.hepsi köprü manyetiğinin ve sap manyetiğinin yerini değiştirmemi, büyük ölcüde problemin çözüleceğini söylediler.bu gerçekten sorunu çözermi.bana pek mantıklı gelmedi ama ısrar ettikleri için değiştiricem sanırım.eğer sorunum çözülmese bile bu değişikliğin tona kötü bir etkisi olabilir mi?
bu sorunla karşılaşan çok kişi gördüm.sanırım gitarın cort evl k4...bu sorunla karşılasan herkes köprü ve sap manyetiğinin yerini değiştirerek çözdüklerini söylüyor ama ne kadar doğru bilemiycem...
 
Geri
Üst