Okul stüdyosu/kayıt odası, önerileriniz...

Arkadaşlar, okula prova kayıt stüdyosu açmayı planlıyorum. Bir kaç ekipmanı belirledik. Ama bazı çelişkilerim yok değil.

*Davul olarak 1000-1300$ arası 2 model arasında kaldım. Kıvılcım müzikteki Tama (muhtemelen swingstar) tek pedal ride ve hi-hat'ten oluşan 5 parça davul seti (1000$) ile pearl export twin pedal ride hi-hat'ten oluşan 5 parça davul seti (1300$) arasında seçim yapmam gerekiyor.

Okulun kendine ait 16 kanallı 2x250 watt'lık bir mixer'i var hali hazırda. Power amp ve mixer olarak bunu kullanacağız.

*Kabin olarak 2 adet 300 watt'lık çin malı kabin (markası nedir bilmiyorum) düşünüyoruz. Her biri 150$. Fiyatı çok uygun fakat bizi yarıyolda bırakır mı bırakmaz mı bilmiyorum. Sizce nasıl bir seçim olur bu. bu kabine ek olarak okulun kendine ait 2 adet kolonu daha var. bu kolonlar okul bahçesine müzik yayını ve stüdyo içinde vokal kabini olarak kullanılacaklar.

*Mikrofon olarak 2 adet shure pg 57 ve 3 adet pg 58 mikrofonlardan almayı planlıyoruz. Her biri 75$. Pg 57 ampli mikrofonlamak için, pg 58 ise vokal için kullanılacak.

*Amp olarak 2 adet Behringer gmx212 (120watt) v-tone almayı düşünüyoruz. Her biri 500$. Bir adet de bas amplisi almalıyız. Onu da behringer'den 120 wattlık bir model seçtik. 120 watt 500$.

Okulun kendine ait hali hazırda bilgisayarlarından birini kayıt odasına almayı planlıyoruz.

*Ufak çaplı kayıt alabilmek içinse bir ses kartı alacağız. Terratec için 400$ deniyor. Ben evde audigy ile kayıt yapıyorum. Audigy'nin fiyatı ise çok daha uygun. Siz ne dersiniz?

Bu ekipmanlar okulda düzenlenecek konserler için de kullanacaktır. Sizce yeterli mi? Eksiği falzası var mı? Daha iyi ve uygun önerileriniz var mı?

Aynı zamanda spor salonunda gerçekleşebilecek konferans konuşma tarzı etkinliklerin de altından kalkabilmesi için bunlar yeterli midir? Öğle tenefüslerinde bahçeye yapılacak müzik yayını için rack sistem olarak eq falan gerekir mi? Yoksa bunları bilgisayardan plug-in desteğiyle de halletsek olur mu? Benim kendi görüşüm plug-inlerle bu gibi işleri halletmek.

İşte bunları planlıyorum. Gerekli ödeneği sağlamaya çalışıyorum. Gerekli odaları ise mevcut olan odaların ikisini aralak karşıladık. Odalardan biri (büyük olan) prova bölümü, hemen yanındaki aralarında bir pencere olan küçük oda ise mix ve radyo odası olacak. Bu tür şeyler halledildi. Dediğim gibi geri kalan tek şey ekipman ve ekipmanı almaya yetecek ödenek.

Yapıcı önerilerinizi bekliyorum...
 
Yalıtım? Yani dışarı ses gitmesi mühim değilse bile içerinin akustiğini düzenlemek için bir para ayrıldı mı acaba merak ettim sadece.

Bir de okul hangi okul? Müzik harici işler için(mesela konferans salonunda konuşma mikrofonlarının seslerini ayarlamak vs gibi) işler için kullanılan ekipmanlara pek güvenemiyorum ben, okulun mixeri ne için ne kadar kullanılmış mesela. Görmediğim için bilemiyorum ama var diye düşünüp yarı yolda kalmak var.

Radyo için içeriğe bağlı gerçi ama öyle çok mühim bir donanım olacağını sanmıyorum, mp3 yayını yapılacaksa bilgisayar yeterli zaten. içeriği bilemiyorum.

Kolay gelsin.
 
selamlar davul konusunda 1300 dolar aalıcaan export çok daha mantıklı olur twin pedalı bilemem ama 700 küsür euro civarı exportlar şu anda . ve zaten export svingstardan çok daha iyi olduu için direk export diyorum. şimdi onu aldıında tek pedal da gelcek yanınnda onu almayıp da twin alabilirsin belki inerler fiyattan ( bence twinp şu an için gereksiz olabilir onun yerine belki zil ayağı falan alabilirsiniz zil alın demiyorum çünkü çatlarsa falan dert olur hele de çok kişinin kullanıcaa bi ortamda ) saygılar sevgiler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Okuldaki mixer en fazla 4-5 senelik ve senede 2-3'den fazla kullanılmamış bir alet. Biz mixer konusunda fazladan bir şey almayı düşünmüyoruz. Şu ana kadar sadece vokal mikrofonlarının sesini yükseltmekten başka bir iş yapmamış bir alet yani. Ben mixere güveniyorum... Yalıtım konusu ise ekipman tamamlandığında okul yönetimi tarafından karşılanacak bir iş. Tabi ekipmanları tamamlayabilmemiz bize bunu yönetimden yaptırma isteğinde bulunmamızı sağlayacak.

Davul konusunda benim de kişisel tercihim pearl'dür her zaman. Büyük ihtimalle Pearl alınacak.

Bu arada okul Ankara Anadolu Lisesi.
 
Hmm devlet okullarındaki ekipmana hep korkuyla bakarım yani, genelde müzik işi için uygun ekipman olmaz. Eğer bu işe uygun bir mixeriniz varsa ne güzel.

Haydarpaşa anadolu lisesi mezunuyum, nelerle uğraştığımızı hatırlıyorum da, neyse. :)
 
iyiymiş sizin. biz şu anda 500 milyon para toplamaya çalışıyoruz kaytırıkta olsa bi davul alabilmek için . (eski davul tanınmaz hale geldi) herkestede ben çalmıycam niye para veriyim mantığı olduğundan dövmeden almakta zorluk çekiyoz valla lol
 
Geri
Üst