Pod xt & xt live

Benim Arkadaşım Kullanıyor XTLive ben onun kaday detaylı bilmiyorum aleti ancak bildiğim kadarıyla alette abidik kubidik efektler yerine direkt olarak bir sürü Amfi simülasyonu var ve farklı pre-amfi amfi kombinasyonları yapılabiliyor hatta yanlış hatırlamıyorsam amfinin önünde duran mikrofonla ilgili ayarlar bile yapılabiliyor =)o kadar ince düşünülmüş...ayrıca tasarımı kullanım açısından çok rahat ve gelişmiş.

Ne diyelim gerçekten hakeden insanlar alsın,sadece parası olanlar değil :) :p
 
eveeet pod çok hoş ii ama gruptakiler ve çevredikler yaw 1 milyar para verdin ama zoom 505 2 deki tonlardan farklı tonlar yokmu (efektlerden bahsediolar millet anlamayınca böle oluyor) diolar.şimdi arkadaşlar özellikle pod xt serisi sahipleri burada türkçe şarkıların orjinal tonlarını (duman mvö haluk teoman gibi) yada milleti şaşırtacak effectli tonaları üretip birbirinmizle paylaşsak nasıl olur? yada bu mümkünmü sizce?
 
abi o aletin zoom 505ten farkını soran adamlarla muhattap bile olma bence o konularda ne bileyim pilavdan kuru fasülyeden falan bahsedin dünyada konuşacak birton konu var
artı pod xt live ile milleti etkilemek için mvö tonları çekiceksen nolur bana hediye o aleti yazıktır ağlar cihaz için için
 
yok ya muhattap olmuyorumda zatenşimdi bi burdA türkçe rock yaptıımıs için mvö vs. tonları gerekli.. varsa bu arzda pod xt live ile müzik yapıpta tonları yakalamış kişiler bizimle paylaşabilirmi eminin başkalarınada yarıycaktır..birde alextone hocam nerelerdesin sen ya?
 
Allexstone olacak doğrusu ;)
Hakikaten hem bir şeyler öğreniyordum,hem de zevk alıyordum AllexStone un yazılarını okurken.
İşleri yoğundur herhalde..
En kısa zamanda aramızda görmek dileğiyle :LOL:
 
Selam arkadaşlar,

Kusura bakmayın 1 haftada bitmesi gereken yoğun bir yazılım işi aldım 5-6 gündür gözüme uyku girmeden sabahlara kadar onunla uğraşıyorum. Bir türlü foruma girmek fırsat olmuyor ö.m atan arkadaşlara da cevap veremedim kusura bakmayın. Hafta sonuna işim bitiyor yine burada olacağım yazılarıma devam edeceğim. :LOL:

Görüşürüz.

Not : Bu arada zaz kısaca usb soruna cevap vereyim. Gitarı kaydetmek için hangi programı kullanıyorsan o programın setup veya ayarlar bölümüne falan gir orda recording device gibi bir seçenek olur orda bilgisayarın kendi ses kartı seçilidir onu Pod XT Live olarak değiştirmen yeterli. Kayıt yaparken bilgisayarından ses gelmeyeceği için usb ile kayıt yaparken pod xt live a kulaklık takarak o esnada çaldığın sesleri duyabilirsin.


Selamlar..
 
Slaytanic POD bu aleti asıl mvö vs gibi grupların soundlarını yapmak için üretiyor. Sanmıyorum ki Cradle of Filth, Metallica, Iced Earth soundu için yapsınlar. Onları çalan 100 kişi ise mvö gibi soundu olan (ki yabancı 1000lerce grup böyle, alternatif rock denen tarz) 1000 lerce grup var. Yanlış mıyım?
 
evet bencede mvö nin soundu zaten kötü diil + silenozun dediği gibi Iced Earth sounudundan daha mantıklı gibi gelio.. bu arada alexstone hocam yine tamin edici cevabın için çok teşekkür ederim.sizi haftasonu aramızda görmek için sabırsızlanıyorum görüşmek dileğiyle.. (not: pod xt veya live kullanan arkadaşlar bundle larını burada paylaşabilirmi?)
 
o tip gruplarda solo tonları oldukça vasattır en azından türkiyedekiler böyle ben podu sağlam drivelar ve dolayısıyla sağlam solo tonları için alırım genelde bu işe para harcayanlar o cevreden insanlar. sıradan bir digitech 100lerce vasat alternatif grubun tonuna benzer şeyler üretebilir.
 
ya recorder device i bldum ama orada üç seçenek var
microsoft ses eşleştiricisi
mono left
mono right

usb bağlantısında problem yok çünkü line 6 edit tanıyor.. anlamadımki..
 
Sevgili Zaz,

Öncelikle pod xt live bigisayarına bağlıyken xt live ı aç sonra bilgisayarım->özellikler->donanım->aygıt yöneticisi ne girip ses,video ve oyun kumandası başlığı altında Line6 Pod XT Live yazıp yazmadığına bak. Eğer yazmıyorsa driverlarda falan bir problem olabilir. Listede adı gözüküyorsa başka bir problem olmalı.

Biraz daha detaylı anlatayım olayı. Belki atladığın bir yer olmuş olabilir :
Cool Edit Pro programı. Bu programı indirdikten sonra açtığında menüden options-->settings-->Devices a gel ve orda Waveform Record u XT Live olarak seç hepsi bu. Umarım olur.

Selamlar.
 
Merhaba
Amerikadan sipariş ettiğim pod xt live'ım birkaç güne elime ulaşacak ancak ordaki şebeke geriliminin 110v olması ve fişlerin 3 girişli olması dolayısıyla yaşayacağım adaptör sorununu çözmek için konu hakkında bilgili arkadaşlara birkaç sorum var:


1-Converter alsam hangi özelliklere sahip olamalı?Aletin adaptör girişineki voltaj ve akım değerini yazabilirmisiniz.

2-Converter yerine burdan bir adaptör alıp converter'ı devredışı bırakabilirmiyim?

3-Yukarıdaki 2 seçenekten hangisi güvenlik açısından daha iyi?

4-Adaptörün gerilim regüleli oması gerekirmi?Diğer türlü kullanıpta 'sorun çıkmadı' diyenler el kaldırsın :)

Şimdiden çok teşekkürler.
 
hocam çok tartışıldı bu konu arama yaparsan yığınla bilgiye ulaşabilirsin. 4. sorun regüleli olması gerekli sanırım öbür türlü dip gürültüsü yaratıyor
 
yok olmuyor.. ne yaptıysam usb ile kayıt yapamadım. acid kullanıyorum recording device kısmında sadece 3 seçenek var pod xt live yok yukardada sölediim gibi.bende copol editi indirdim onda seçenek var ama seçip kayıt yapınca ses almıyor.sonra sound forge u denedim onda oldu fakat başka bişiyin üstüne çalamıyorum birde pc den ses geç geliyor..cool editin yanlış sürümünümü yüklmeişim die cool editin son versionu olan adobe audition u yükledim ondada kayıt yapmadı.help me please........
 
Slaytanic demiş ki:
hocam çok tartışıldı bu konu Arama yaparsan yığınla bilgiye ulaşabilirsin. 4. sorun regüleli olması gerekli sanırım öbür türlü dip gürültüsü yaratıyor

arama yaptım tabiki ama çelişkili yanıtlar var kimisi converter dip gürültü yapıyor demiş kimiside bende yapmıyo demiş.biri orj. adaptör alın mutlaka demiş diğeri aynı değeli(V,A) bi tane alın farketmez demiş.ben teknik açıdan konuyu bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.bu sayfada tamda bunun yeri.biri eğer bu konuyu netleştirebilirse buradaki tüm live kullanıcılarının işine yarayacaktır değilmi?
 
Geri
Üst