Pod xt & xt live

Stormcrow demiş ki:
hatta hatta drive'ı bile çok açmıyorum ki normal vuruşlarımla sert tonları alayım biraz daha yumuşak vurunca daha temiz ton alayım diye
bu şekilde tuşeleri de epey kurtarabiliyorsun

doğrusu o zaten bizim oturup dinlediğimiz adamların çoğu distortionun bir kısmını tuşeyle çıkarıyorlar bu noktada tuşenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha öne çıkıyor bence tonu bile stilleriyle yaratıyorlar.
 
Allexstone,amfiye giriyorum.Amfinin tüm özellikleri kapalı ama,sadece ses çıkışı olarak kullanıyorum.
Usb den bağlayıp yapmıyor musun sen kayıtları?
 
muazzam demiş ki:
Allexstone,amfiye giriyorum.Amfinin tüm özellikleri kapalı ama,sadece ses çıkışı olarak kullanıyorum.
Usb den bağlayıp yapmıyor musun sen kayıtları?

Yok Anıl ben line in den analog giriş yapıp kaydediyorum direkt amfi kullanmadığım için. Bu arada kayıt için hangi programı kullanıyorsun.


Slaytanic demiş ki:
doğrusu o zaten bizim oturup dinlediğimiz adamların çoğu distortionun bir kısmını tuşeyle çıkarıyorlar bu noktada tuşenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha öne çıkıyor bence tonu bile stilleriyle yaratıyorlar.

Kesinlikle haklısın sevgili Slaytanic, zaten bu noktada processorler biraz eleştri alıyor yani mevcut olan tuşemizi perdelediği ve daha saydam bir ses çıkardığı için hatta çok dijital havada olan kötü processorlarde neredeyse tüm notalar bir klavyede çalınıyormuş gibi eşit geliyor. Ancak XT Live gibi bir alette bence reverbe ve diğer efekt parametrelerine çok yüklenilmediği sürece tuşe kaybı çok çok büyük değil ama var tabi. Yani XT live da amfi simulasyonun bence tuşeye olumsuz direkt etkisi minimum.

Şu hiç bir zaman kolay kolay bir processorden beklenmiyor: Örnek olsada koyabilseydim. Marshall veya muadili çok pahalı profesyonel amfilerle direkt kendi drive ından çalarken en sevdiğim olay bastığım notadan sonra bastığım teli parmağımla deli gibi ezmektir hatta küçük parmak oyunlarıyla aynı perdedeki aynı telden birsürü farklı ton alırsınız. Allahım onu nasıl bir zevktir o nasıl farklı sesler nasıl iç gıcıklayan tonlar çıkar teli ezip ezip gevşettikçe perde üzerinde çoğumuz yapmıştır muhtemelen. Maalesef processorlerde bu etki net bir şekilde az. Bu yüzden sağlam bir amfiye girip onun drive ıyla ne zaman gitar çalmaya kalksam çoğunlukla bu anlattıklarımı yaparak zevk yapmaktan bir şarkı çalmaya vaktim olmaz. (Tabi burda çok pahalı profesyonel bir amfiden bahsediyorum. Elinde olup kullananlar mesa sı falan olanlar çok yaşamışlardır. )


Selamlar...
 
Arkadaşlar son zamanlarda bir kaç arkadaş Xt live aldıklarını ve ton ürettiklerini ve tonlarda ciddi gürültü olduğunu ve gürültüyü noise gate le falan gideremediklerini falan ö.m atarak vs söylediler. Geçenlerde bir öğrencimde benzer bir sebepten digitech processor unden şikayetçiydi.

Şu ihtimali gözönünde bulundurmayı atlamamak lazım. Bunu hiç bahsetmiyoruz burda ama bahsetmek lazım. Processor kullanırken manyetiklerin pozisyonu tonlarınıza ciddi etki eder. Şöyleki aşırı gürültüden ve temiz legato yapamadığından şikayetçi olan öğrencime gitarını getirmesini söyledim gitarını evime getirdi. Birde ne göreyim bridge manyetiğin bir tellere değmediği kalmış öyle yüksek yani. Hemen manyetiği pickup ring seviyesine indirdim. Şimdi dene dedim çocuk havalara uçtu tertemiz bir sound olmuştu. Sonuçta unutulmamalı ki güçlü çıkışları olan manyetiklerin elden geldiğince düşük seviyede tutulması daha karakterli ve renkli tonlar almanıza yardımcı olacaktır ve daha az gürültülü temiz bir sound elde etmenizi sağlayacaktır. Genel kanı nedense manyetiğin ne kadar yukarı kaldırılırsa legatolarda o kadar hassas cevap vereceği yönünde. Zaten öğrencimde düşük tuşesini gidermek için manyetikten medet umup kulaktan dolma duyduklarıyla manyetiği yukarı kaldırmış zamanında. Oysa manyetiği yukarı kaldırınca sustain azalacak ve gitarın ses rengi ve karakteristiği yok olacaktır ayrıca manyetik tellere daha yaklaştığı için en ufak bir tınlamayı bile çok daha güçlendirerek processore gönderecektir. Bu da temiz legatolarınıza son demektir. Halbuki manyetik çok düşük seviyede tutulursa gürültü çıkaran küçük sesleri manyetiğin algılaması iyice zorlaşacak ve çıkan ana basılmış tel seslerini sadece güçlendirip gönderecektir bu da çok daha temiz ve karakterli ses elde etmenizi sağlayacaktır.

Denemenizi tavsiye ederim ancak stock manyetikler bu konuda iyi sonuç vermeyebilir. (Ibanez inf serisi ve dimarzio/IBZ ler hariç) EMG lerde durum nasıl olur hiç bilmiyorum zaten manyetik uzmanı da değilim aslında bana Dimarzio yu sevdiren sevgili Drb bu konuda bir şeyler söylese hepimiz daha da bilgilenirdik..

Selamlar...
 
Hoş olmuş kaydın,fakat azcık daha auto wah eklersen daha iyi olur diye düşünüyorum.
Hangi programla yaptın kaydı? Podu nasıl bağladın nasıl kaydettin?
 
teşekkür ederim...autowah kullanmadım,wah sesi az mı geliyo??Öyleyse pili azalmış olabilir :D podu usbden bilgisayara girdim,cooleditprodan önce ritmler sonra soloyu kaydettim,dediğim gibi öyle pek bi bilgim yok hatta şöyle iyi-kötü eleştirilerle ton ve kayıt hakkında biraz da bilgilendirirseniz beni çok sevinirim....
(ltd mh-50+emg 81-85 + crybaby 95q + podxtlive)
 
Hehe , şarkının orijinalinda auto wah var sanırım,daha bir dikkatli dinle ,duyabilirsin.Belki de ben yanlış duydum :D Normal wah da olabilir.
Ben podu acid pro ile kaydedince tonlar kötü çıkıyor,cool editi de bir türlü indiremedim.Bi tanesi ikinci diski istedi,diğeri incorrect filesize deyip setup ı kapattı kendi kendine.Halen yüklemeye çalışıyorum ben :D
 
Yani sevgili @Canneerr birde çok iddialı değilim diyorsun. Bence gayet başarılı bir ton. Üstelik kaydında hoş olmuş. Bence kayıt göndermeye devam etsen iyi olur. Bu arada bende bu wah kalitesi XT Live dan nasıl böyle çıkıyor diye şaşırmıştım zaten crybaby miş. :LOL:

Tekrar tebrik ederim. Aslında herkes şöyle senin gibi tonlarını koysa kimbilir ne güzel tonlar çıkacak. Dosyanı upload ettiğin yere patchini de upload etsende ordan patchini de indirmeyi istesek çok mu oluruz acaba. :LOL:
 
Ben de aynı şeyi soracaktım,konuyla alakasız olsun da neyse :p
Gitar hocam da yükselt dedi manyetikleri,yükselttik biz de.Kullanım klavuzunda da 3 mm falan olsun diyo telle manyetik arasında ki bu bayağı yüksek oluyor sanırsam.
 
24.perde basılı iken 2mm falan olsun muazzam
bence iyi bir uzaklık bu ve telin vibrasyonu üzerinde etkisi yok

zaten dikkat edersen daha önceki perdelerde çaldığın zaman aradaki mesafe daha da uzuyor
 
Manyetik ayarı gitardan gitara manyetikten manyetiğe değişecektir. Ama tellere çok yaklaştırmak avantaj değil dezavantaj olacaktır. Benim size tavsiyem nasılsa geri yüksekliğine ayarlayabilirsiniz manyetiği belirli seviyede düşürüp denemeler yapıp minimum gürültü maksimum legato kalitesini yakalamaya çalışın. Diyorum ya beğenmiyorsanız geri eski haline çekersiniz. Bu arada Dimarzio/IBZ, dimarzio karakterli bir manyetik olduğu için onda da başarılı olacaktır. Manyetiği düşürdükçe volume düşecektir bunu processorden dengeleyebilirsiniz. Pickup ringe kadar indirin demiyorum ama ölçüyü deneyerek bulmanızı tavsiye ederim.m.

Manyetiği bir mikrofon gibi kabul ettiğimizde düşünün mikrofonu ağzınızın içine kadar sokarsanız bas ve boğuk ve gürültülü hırıltılı bir ses gelir. Vokal yapanlar bilir. Oysa biraz daha geriden söylediğimizde çok daha net ses alırız daha temiz daha parlak ve açık. Stok manyetiklerin yukarı kaldırılması mantığı banada mantıklı geliyor çünkü düşük çıkışlı manyetikler oluyorlar çoğunlukla birde seviyesini indirirseniz iyice hiç birşeye benzemez. Ama mesela benim gitarda Dimarzio Evolution var üst seviyesinde gürültüden geçilmiyor oysa ortalara doğru çektiğimde krema gibi sound elde ediyorum.

Diyorum ya manyetik uzmanı değilim ama çok tecrübe etmişliğim var. Denemenizi tavsiye ederim. Özellikle manyetiği indirdikten sonra perdelerde tellerle bend ve release falan yapın birde hızlı legatolar deneyip sesin daha tane tane anlaşılır gelip gelmediğini kontrol edin yanılıyorsam veya beğenmezseniz geri yukarı çekersiniz manyetiği çok ısrar etmeyeceğim illa öyle oluyor diye ama ben çok tecrübe ettim ve benim soundumdaki temizlikte birazda bu manyetiğimin düşükte olmasının etkisi var. Tabi manyetiği düşürünce volume ü arttırmayı unutmayın.

Ölçü veremiyorum ama 3-4 mm uygun zaten manyetikle pickup ring arasında çok büyük bir mesafe yok yani öyle 4-5 cm kadar .. Yani 3mm olanların normal bence yinede milimetrik denemeler yapabilirler.


Selamlar...
 
Canneerr demiş ki:
teşekkür ederim...autowah kullanmadım,wah sesi az mı geliyo??Öyleyse pili azalmış olabilir :D podu usbden bilgisayara girdim,cooleditprodan önce ritmler sonra soloyu kaydettim,dediğim gibi öyle pek bi bilgim yok hatta şöyle iyi-kötü eleştirilerle ton ve kayıt hakkında biraz da bilgilendirirseniz beni çok sevinirim....
(ltd mh-50+emg 81-85 + crybaby 95q + podxtlive)



kardeş tonlar çok iyi ama ben tonlardan çok kompozisyonu çok beğerndim yüreğine sağlık ;)
 
Geri
Üst