Pod xt & xt live

virtuose demiş ki:
eyvallah abi voltaj olayı için sevindim:)
5 euro kargo parası sanırım almanyada biyere gönderttin kendin getirdin yani,yanlış anlamadıysam..
netten direk buraya göndertsem gümrük patlar mı acep?
Vallaha bilemiyorum gümrük olayını.Ben Almanyadaydım,eve sipariş verim geldi,attım bavula getirdim ordan.
 
nası yani iki stomp aynı anda kullanılamıyo mu?
yani hem phase'li hem delayli bi efekt yazamıyomuyuz?
ya da hem tubescreamer hem chorus?
ne manası kalır o zaman o kadar efekt olmasının?
 
arkadaşlar bende bugun podxt live aldım.önceden bu sayfaları baya bi incelemiştim.ama eve getirip aleti kurdum.usb den pc ye bağladım.ama bilgisayarımdan ses alamıyorum.denetim masasındaki ses seçeneklerinden dricer olarak pod u seçiyorum gene ses gelmiyor.acaba direk usb üstünden ses aktarımı yokmu.
ses kartım creative live soundblaster 24 bit.kolonlarım creative 6+1.benim sorun için düşündüğüm kaynak creativin bu ek yazılımlarında sadece ses seçeneklerinde soundblaster seçilebiliyo olması gibi geliyo ama.sizinde bi fikrinizi alim.
teşekkürler
 
usb girişi ses almak için değil patch atıyorsun makinaya, podun çıkışını ses kartının arkasında line in girişi var oraya tak bilgisayardan podu da seçsen kendi ses kartınıda seçsen ses alman lazım
 
posetcayy:

amp:29 solo 100

cab:21 4*12 brıt v 30's

mıc:1:57 on axıs


delay: digital delay

time: 400ms %55 fdbk %35mıx

analog chrous: speed 0.80 hz depth %50 mıx %16

stompbox: tube screamer %60 drive %80 gain %50 tone

comp: thress: -4 db gain: 0 db

gate: theress: -65 db decay: %79


drive:%45 bass: %75 mıd: %50 treb:%50 press:%60 vol:%50

umarım yararlı olur
 
@stevierayvaughan
tam olarak öyle değil bu olay. aletin resmini gördün mü bilmiyorum ama iki tane pedal (stombox ve mod)birde delay pedalı var. tubescreamer yada autowah gibi stombox modellemelerini stombox kısmına kaydediyosun. chorus, flanger gibi efektleride mod kısmına kaydediyosun. delay'de başlı başına ayrı zaten.
yani sadece iki tane stombox modellemesini yada iki tane mod modellemesini bir arada kullanamıyosun..
 
taimatx tsk ederim. pedal okulda simdi eve geldigi zaman sana yollayacagim o tonu..

arkadaslra lusten POD xtlideki en guzel solo tonlarini yazarmisin yada yollarmisinz? bulduugnuz yada kendiniz yaptiginiz ???
 
arkadaşlar benimde live ım cık cık etmeye başladı.(wah pedalı)1-2 ay önce bütün bu sayfaları incelemiştim ve bu sorunu olan arkadaşların bi vidayı gevşetin sorun geçiyo gibi bir çözüm bulduklarını okudum.Ama şimdi o sayfalara erişemiyorum forumun belli bir süre sonra cevap verememesi yüzünden.Eğer çözümü bilen bi arkadaş tekrar yazabilirse hangi vida oldugunu çok iyi olur benim için.
not:ilk günlerinde bu sorunu yoktu.yaklaşık 1 hafta sonra başladı.
teşekkürler
 
gıcırdama olayı bende de vardı..
içini açıp vidayı azcık gevşetip araya yağ damlatınca düzeliyor.

hatta sertlik derecesini vidayla oynayarak istediginiz kıvama getirebilirsiniz.
 
sağolun arkadaşlar.Bende nalburdan WD-40 diye sprey bi yağ aldım.yandaki döner aksama aleti açmadan sıktım yağı kavradı üstüne.şu an sorunsuz çalışıyo.
tekrar teşekkürler
 
Arkadaşlar POD XT kullananlara bir sorum var. Ben bu aletten bir tane edinmek istiyorum. Boyuna göre büyük işler yapan bir alet bu yüzden evden ayrı olduğum zamanlarda yanımda taşımak için ideal gözüküyor. Ton açısından kalite aşçısından bir sorunum yok denedim oldukça memnun kaldım fakat benim merak ettiğim başka bir durum var. Ben evdeki Rack sistemime bu cihazı bağlayarak kabin simülasyonlarından yararlanmak istiyorum. Acaba rackimin sesini minimum derecede colouring ile pod un speaker simulation u ile birleştirmem mümkün müdür? Kullanan arkadaşlar deneyebilirler mi acaba amfi modellemesi ve diğer efektler kapatılarak sadece speaker/cabinet simulator ü açmak mümkün mü?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler...
 
Geri
Üst