Pod xt & xt live

ya cok ozur dileyerek bi sorum var,

bu sayfalarin hepsini inceleyemedim ama, her hafta bara amfi tasimaktan hem kisa olan boyum iyice kisaldi hemde bel agrilarim basladi...

acaba bu podxt live i alsam, direk mixere e girerek guzel ton alabilirmiyim yoksa illa amfi mikrofonlayip mi bu xt live i kullaninca biseye benziyor tonlar...

simdi diceksiniz uzerinde bissuru amfi kabin simulatoru var, amaci zaten mixere direk girmek, bu da sorumu....

fakat cevremde xt live kullanan insanlar amfileriyle kullaniyor bu aleti...

mutlaka bu sorunun cevabi onceki sayfalarda vardir, ya da oyle tahmin ediyorum, yardimci olursaniz cok tesekkur ederim...
 
deepfloyd demiş ki:
her hafta bara amfi tasimaktan hem kisa olan boyum iyice kisaldi
:D

abi adı üstünde live .yani canlı perfromans için yapılmıs bir alet.ve eğer amfi simulatoru içeren bir alet alıyorsan amfi tasımamak için alıyorsundur.
pod xt live ın cıkıs secenekleride mevcut.istersen mikser için istersen combo amfi için cıkısı ayarlayabilirsin.
elinde power amp kabin varsa direk gir pod u korkmadan bunlara.
yada miksere gir.
yada bir amfinin fx returnunden gir.
fakat amfinin inputundan girme sakın :D pod un avantajlarını yok eden birşey bu.
sanırım cevrendeki insanların podun yanında tasıdıkları amfileri power katını kullanmak için tasıyorlar.eğer input tan giriyorlarsa satsınlar podlarını :D bu arada son önerim tech21 power engine pe60 alırsan baska hiçbirşeye gerek kalmayacak.tabi bulabilirmisin turkiyede.cünkü kalmadı.bende sonlardan kaptım bir tane :)

umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
SLiPKnOTh demiş ki:
birşey merak ettim bazı patchlerde tap yanıp sönüyor ama bazılarında bu olmuyor,hangi ayarla alakalı bu durum?
bu ada mpod la kafayı yiyeyecek :D hep gidip en ince ayrıntılara takıyor kafayı :D msn den de konustuk.aslında benim de kafamı kurcalamaya basladı.2. pod um gelsin kurcalar bulurum umarım.
 
delay time'la ilgili,mesela tap yanıp sönerken delayin hızını ne istiyosan düğmeye o aralıklarla 2 kez basıyosun delay o hıza geliyo..fakındayım anlatamadım şöyle söyliyim, delay çok yavaş mesela ışık uzun aralıklarla yanıp sönüyo sen ayağını kısa aralıkla iki kez bastığın zaman tap tuşuna, o tuş artık senin belirlediğin hızda yani daha hızlı yanıp sönmeye başlar yani delay hızını ayarlamış oldun,yanmamasının nedeni de delay'de direk ms cinsinden rakamlarla hız ayarlayabiliyorsun,böyle spesifik(atıyorum 453ms) hızlarda tap tuşu devre dışı kalır,umarım anlatabilmişimdir.
 
Çalarken ayakla sayıyorsun diyelim o tempoda delaye basarsan delay'in repeatleri tam parçanın temposu ile aynı olur. Yanıp sönen ışıkta tempoyu gösteriyor.
 
arkadaşlar onu biliyoruz zaten :) arkadasın sorduğu bu yanıp sönme olayını acıp kapamak nasıl oluyor.nereden oluyor :D o ısığın yanması diyelim beni rahatsız etti kapatmak istiyorum.arkadaşın problemi böyle bir şey işte
 
Delay'i kapatınca yanmıyordur belki.. :)

Ha bu arada benim de aklıma takılan birşey var. Kulaklıktan alığım ses seviyesi ile line-out tan aldığım ses arasında epey fark var. Ampliye falan girdiğimde arkadaki düğmeden epey açmak zorunda kalıyorum. Sizde de böyle mi durum?
 
line-out amplifiye eden aletler için çıkıştır ve cılız olması normaldir, kulaklık çıkışında içeriden ufak bir çıkış güçlendirici olması gerekir.
 
ben output modedaki "live no horn no eq" "live h eq" vs gibi secenekleri anlayamadım?cıkan soundu da sevmedm pek..
en güzel soundu studio direct omdunda saglıyorum..baya da memnunum,ama amcalar bu diger secenekleri neden koymuslar o zaman?cünkü studio direct secenekleri dısındaki modlarda ses seviyesi baya düsüyor ve bas frekansları yutuyor gibi oluyor resmen..
 
Diğer modlar değişik aletlerle bağlantı için geçerli. Combo front , combo power amp gibi seçenekler var. Bu şekilde bağlandığında podxtlive ayarları ona uygun olacak şekilde değiştiriyor. Studio direct modu mesela ampli önünde kullanıldığında üst frekansları uçuruyor epey. Ampli de zaten hoparlör olduğundan gereksiz frekansları vermiyor yani.

Ama mixer'a yada pc ye falan girdiğin zaman studio direct dışındaki seçenekler de rahatsız eder işte.
 
ben bass pod xt live kullanıyorum bu secenekler farklılık gosterir mi ki pod xt live ile output modeda?
cünkü bendeki secenekler tam olarak şu şekilde:
-studio direct
-live with horn with eq
-live with horn no eq
-live no horn with eq
-live no horn no eq
 
Evet farkeder bana da hiç tanıdık gelmemişti o seçenekler zaten :)

Horn tipi hoparlörlü olan olmayan ve eq açık kapalı olan seçenekler varmış sizde demekki.
Tabii önceki yazdıklarım gitar için geçerli. Bas daha farklı.
 
cavo demiş ki:
fakat amfinin inputundan girme sakın :D pod un avantajlarını yok eden birşey bu.
sanırım cevrendeki insanların podun yanında tasıdıkları amfileri power katını kullanmak için tasıyorlar.eğer input tan giriyorlarsa satsınlar podlarını :D

ben xt live ı aldığımdan beri (2 yılı geçen bir süredir) amfimin input'undan giriyorum, hem amfimi monitör olarak(programda ,konser de vesaire) kullanabiliyorum hemde amfimin(marshall mg100dfx) kötü drive'ını es geçip(clean kanalda) celestion speakerdan tam verim alıyorum. ayrıca tonlarımdan da gayet memnunum, hiç bi avantajının kaybolduğuna inanmıyorum. yanlış anlama ama merak ettim nerden - nasıl böyle bir kanıya vardın acaba ?
 
abi sonucta amfi nin preamp ı ve pod un preamp ı üst üste geliyor.buda podun esnekliğini kaybediyor.sen pod u cıkarıp baska amfiye girsen aynı verimi alamazsın.sen mg nin preamp ına bağımlı duruma düşüoyrsun tonlarını kaybetmemek için.memnun olabilirsin ama amfini yanında taımak zorunda kaldıktan sonra pod un daha doğrusu processorun pek anlamı kalmıyor bence.

umarım anlatabilmişimdir. bakıs acım buydu ;)
 
evet bayağı bir fark yapıyor output modeları..ben stüdyoda fx returne girdiğimden combo poweramp de kalmış,sonra anfinin line out una girdiğimde acaba rp50 modellemesi de mi yapmışlar diye korktum =)
 
XT'yi kulaklıkla kullandığınızda gerçekten iyi ses veriyor mu? Çünkü evde biri 50w biri 15w olmak üzere iki kombo amplim var, ama kulaklık çıkışlarını kullandığım zaman rezalet bir ses alıyorum. Aynı şey Pod XT için geçerli değilse amplilerimi satarım, bir pod xt alıp bilgisayarımın ses sisteminde kullanırım diye düşünüyorum. Bilgisayarı kullacak durumda değilsem de kulaklıkla çalışırım falan. Nasıl olur sizce?
 
Kulaklık çıkışından gerçekten iyi ses geliyo bende yalnız daha çok fabrika patchlerinde bu böyle kendi yaptığım tonların çoğunda daha kötü bi performans aldım.Çünkü kendi tonlarım daha kazançlı ve eq ayarları baya bi farklı....Ayrıca 'cavo'nun dediklerine katılıyorum.herhangi bi amfinin clean kanalından da girsen sonuçta bi preampa girmiş oluyosun hatta o kanalın eq. ayarlarına da maruz kalmış oluyor.Bende zoom 505 2 vardı evde amfiyle kullanıyodum sesler tiz karakterli geliyodu sonra çok da kalite olmayan bi miksere girdim sonuç harikaydı gerçekçi gitar sesi geliyodu.Pod xt live için de bu durum aynı.Mümkün olduğunca bu aletleri direkt PA kabinlerine ve ya kendinden poweramplı kabinlere girmek lazım(pe 60 gibi)...Bu arada tap butonunda yanan ışığı merak etmiş arkadaşlar bi açıklama getireyim.O ışığın yanıp yanmaması tweak ayarıyla ilgili edit kısmında ayarlanabiliyor.
 
arkadaşlar tap tuşunu yukarıda yazdım ama gözünüzden kaçmış sanırım...Delay zaman ayarlamasını yaparken ekranda gödüğünüz nota simgeleriyle ayarladığınızda tap tuşu aktiftir ve yanıp söner ama siz oraya tutup da 453 veya 352 gibi direk rakamla bir hız ayarlaması yaparsanız tap tuşu çalışmaz,ışığı da yanmaz.
 
Geri
Üst