Pod xt & xt live

Yeni bir XTl kullanıcısıyım.Benim bildiğim alete tek olarak efekt,ampli veya kabin modellemelerini yükleyemiyorsun.Model packler ve versiyon güncellemeleri dışında.
 
aletin içindeki anfi simleri yeterince basarılı metal pack ile daha fazla ceşit olucak tabiki aletin ton yelpazisi genişleyecek ancak 50 dolara deyermi onu bilemem ???
 
arkadaşlar yarın sabah gidip ya boss gt8 yada pod xt alıyorum.ağırlıklı olarak metallica-deep purple-john petrucci-pink floyd tonlarını kullanmak istiyorum.bunları en iyi hangisi verir?yardımcı olursanız süper olacak:D
 
Almadan önce Gt8 ve bu başlığı iyice oku.3 yıl boyunca aynı şeyler anlatılmasın.Gt8 kullanmadım,ezberden ve kayıtların daha çok hangi yöne ağırlık verilerek yapıldığına dayanarak söylüyorum.
Biri efektte ,biri drivelarda iyi.Geri kalanını okuyarak bulabilirsin.Ben pod derim.Tonlarını seviyorum.
 
Metal Pack te podxtlive da hiç olmayan sertlikte drive veren modellemeler yok.
İçinde gene combo ampli modellemeri falan var %100 hi-gain değil yani.

Sadece farklı karakterde modellemeler içeriyor.
Diesel , Bogner Ecstacy vs gibi modellemeler var işte.

50 dolar az para değil harcayacak daha önemli yerlerim var diyorsan alma.
Bende 2 model packte yüklü ama dönüp dolaşıp marshall plexi jump lead kullanıyorum o ayrı konu
:p
 
evet malesef o output a göre değişen sound farkını tecrübeyle aza indirmeye çalışmak gerekiyor çünkü ben bayağı bi sıkıntı yaşadım bu konu ile ilgili,gönül isterki devamlı jcm900 ü returnden combo poweramp olarak girip tatmin oliyim =) ama malesef barların ve ordaki anfilerin durumu belli,o yüzden mümkün olduğunca kulaklıkla evde ton yazıp miksere girmek ton farkını azaltcaktır diye düşünüyorm sonuçta devamlı aynı sistemde çalmak imkansız,amaç soundcheckin 1 saatini sıfırdan ton yazmaya geçirmeyip minimum değişikliklerle halledebilmek,ben hala deneme aşamasındayım her türlü opsiyonu kullanıyorm yakında ulaşacağım umarm..
 
studio direct mode'da kulaklıkta kaydettiğinle mixere girdiğin arasında çok bi fark olmaz, ha ne olur, insan kulağı yüksek seste midleri daha çok duymaya başlar, mid kısarsın aletten.

ama diğer modlarda kullanırken çok fark alırsın, evde kulaklıkla yaptığın tonu, çok transparan olmadıkça neredeyse hiçbir power-amp'ten alamazsın, kaldı ki, bağlıyacağın kabin de kulaklıkla yaparken seçtiğine yakın karakterde olmalı.

unutmadan belirteyim, pod'un en başarılı kısmı, kanımca preamp simulation'dur, ne kabin ne mic ne de effect simulasyonudur. Lambalı bir poweramp'e preamp olarak kullanılırsa en güzel sonuçlara ulaşılır.
 
arkadaslar XT live ımın ederini soracaktım.

kıvılcım 3 yıllık garantisi 1 yıl olmadı ben alalı. ( 3 yıl sorası için problem olursa halledebilirim tanıdık vasıtası ile) fatura yani.

türkiye adaptörü orjinal.

pod ların kiminde cıkan wah problemi için bakıma gitti.Sorunsuz şu an. Hatta usa dan gelenlerin kiminde wah çalışmıyor.

60ytl ye aldıgım podun orjinal cantası.su gecirmez.kalın koruma süngerli.

usb kablosu.
 
Öncelikle teşekkür ederim sevgili stevierayvaughan ve SLiPKnOTh..

Yani diyorsunuz ki , hayir o kadarda tırsma, evde studio direct mod da ayarladigin ton, akşam gidip bi barda yine aynı mod da kullanacağın tondan çok da farklar göstermez, belirebilecek fark ta mixerden falan birkaç mid tarzı ayarla hallolur, ton mutantlaşmaz baştan başa.. ;)
Bunları duyduğuma sevindim.. Tekrar amfimi kucaklayıp kızılay a taşımayacağımı düşünmek bile güzel geliyor şu anda bana ;)

POD düşünmemdeki büyük etkenlerden birisi de USB den giriş ve daha kayıpsız kayıt özelliği.. Bu şekilde, evinde kendince yaptıkları kayıtları olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını isterim.. Eski koyulan linklerin neredeyse tamamı artık iptal vaziyette, kırık.

Peki aranızda "abi aslında şu konuda ben bu aletten beklediğimi bulamadım, çünkü...
şimdiki aklım olsa pod xt live değilde gider şunu alırdım şöyle yapardım" gibi dert yanacak olanlar var mı? :)
(Bu aleti satmak niyetinde olan arkadaşa da soruyorum bunu bilhassa ;) )
 
slm beyler ben digitech rp20 valve kullanıcısıyım ve pedalımdan cok memnunum.ve pod xt live ı merak ettim ancak kullanmadım.ama birkaç kişiden aldıgım bilgiye göre cok memnun kalabilcegim bi alet değilmiş rp20 ye göre.bunun aslı nedir ve bu aletin rp20 nazaran iyi yönleri varsa neler oldugunu ve niçin tavsiye ettiğinizi söylerseniz beni sevindiririrsimiz?
 
dert değil ancak ilginç bir gözlemim oldu,boss gt8 de kullandım ve tüm efektlerini biliyorum,bu alet hakkında da efekt konusunda gt8 le yarışamaz ancak drive ve cleanleri başarılıdır deniyordu ancak ben gayet psychedelic efektler yazdım ama hah işte budur diyebileceğim bir drive tonum halen yok.yani şu anda efektlerinden çok memnunum ancak drive konusunda uğraşmam lazım.bu biraz da tarzla ve istenilen şeyle alakalı ama sana şunu temin edebilirim ki alette uğraşıp da yazamayacağın ton yok sadece tarza göre uğraşma süren değişiyor ki bu da minimum ölçütlerde çünkü çok pratik bir alet.şahsen anfi taşayarak kolumu kopartacağıma 10 dakka daha fazla uğraşırım ton yazmakla..
 
notrdame demiş ki:
arkadaslar XT live ımın ederini soracaktım.

kıvılcım 3 yıllık garantisi 1 yıl olmadı ben alalı. ( 3 yıl sorası için problem olursa halledebilirim tanıdık vasıtası ile) fatura yani.

türkiye adaptörü orjinal.

pod ların kiminde cıkan wah problemi için bakıma gitti.Sorunsuz şu an. Hatta usa dan gelenlerin kiminde wah çalışmıyor.

60ytl ye aldıgım podun orjinal cantası.su gecirmez.kalın koruma süngerli.

usb kablosu.
 
Geri
Üst