Pod xt & xt live

SLiPKnOTh demiş ki:
...ama sana şunu temin edebilirim ki alette uğraşıp da yazamayacağın ton yok sadece tarza göre uğraşma süren değişiyor ki bu da minimum ölçütlerde çünkü çok pratik bir alet.şahsen anfi taşayarak kolumu kopartacağıma 10 dakka daha fazla uğraşırım ton yazmakla..

Sağolasın abi.. ;) Bazı konularda kafam daha netleşti bu sözler ile. Yani, amfiden kurtulmak istiyosan alacağın alet budur' diyosun öyle mi?
OK.

Bu arada, boss ile yaptığı kaydı gönderen arkadaş, sen de sağol, o alettende bir şeyler dinlemiş oldum.. ;)

Peki POD XT Live' ı pc ye bağlayıpa kayıt alan yok mudur yahu? Elinde böyle kayıtları olan varsa ve paylaşırsa eminim benim gibi bir çok insanda memnun kalacak.. Çünkü bu başlıkta önceden konan linklerin nerdeyse tamamı iptal olmuş, kırık link.. :?
 
Arkadaşlar, yok mu böyle ayarladığı birkaç tonunu yalandan bi kaydedip burda bizle paylaşacak olan?
POD için böyle gürül gürül dist. tonu olayı biraz zor diyenler falan da var, duyuyorum okuyorum bunları..
Birileri böyle sağlam bi overdrive ile ritimli falan ufak bi kayıt yapsa tonları göstermek mahiyetinden, buraya koysa, gerçekten çok kişinin işine yarardı..
 
selam arkadaşlar . bende yeni line 6 pod xt live aldım fakat amerikadan aldım. buradaki adaptör uymuyo sanırım. Ve şu an adaptörünü yaktım. Bereket alete takmadan yandı .Adaptör izmirde nereden bulabilirim , nasıl bulabilip çözebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
yahu yazmayım diyorum ama;

a kişisinin super ötesi muhteşem driveları var, b kişisinin proccesorla olmaz laflarına kulak asmaktansa, hazır ankaradaymışsın, kıvılcım'a gidip denesen çok daha çabuk halledebilirsin işini.
 
Evet o da bir başka seçenek. :p Pod gibi bir aleti denemeden karar verecek adam zaten almasın.Almaya çalıştığı cevapları belki deneyince de alamıyacak.

Eğer senin anlatmak istediğin cayırtı benim anladığım cayırtıysa proccesordan o cayırtı çıkmaz çıkmıyor.Youtube'da veya başka biryerde of şu tona bak hayvan diyemedim.Hep zayıf geliyor.Gürül gürül değil.Ama tonlarının sıcaklığı ve ampli modellemelerine diyecek söz yok.Güzel bir ampliyle kullanırsan istediğine yaklaşırsın.B kişisi de gidip denersen sana yetip yetmeyeceğini anlayacağını söylüyor.
 
Sertsessiz, sağolasın düşüncelerini söylemişsin.. ;)
Bende almadan önce oturcam 1 saat 2 saat neyse ne kadar artık yüzsüzlük sınırları varsa zorlıcam denicem aleti tabiki, hani burda 5 kişi süper alet derse gidip koşa koşa alıp gelmicem.
Zebulah arkadaşıma katılıldığım nokta, evet abi onca okuduğum şeyden şunu anladımki bu aleti alcan koycan dibine saatlerini günlerini, tüm deneme yanılma kombinasyonlarını şunu bunu didikleyip çözcen, çözmeyi denicen en azından.. :)
O arada da optimum bişiler yakalıycan becerebilirsen.. Kıvılcım a gittiğimde fazla bi kombinasyon deneme şansım olmucak, direk mixere girip bi şeyler deneme şansım olmucak, bide kulaklıktan deneyim bide şu amfiye takayım bi de şunu yapiyim bunu yapiyim şansım olmucak..
Benim en büyük şansım bu şekilde bir forum başlığında saydığım mevzularda deneyimi olan insanlardan yorum dinlemek, soru sormak, deneyimlerini aldıkları sonuçları analiz etmek, kafamın bi köşesine yazmak.. Haksız mıyım? :)
Bu arada sertsessiz, profildeki gif e bayıldım ;)

Abi cayır cayır derken, mesela aklma ilk gelen örnek, yerlilerden olsun, Kurban-Sert albümünde şarkılarda kullanılan overdrive ın bi kişiliği var;
Çok keskin değil, sıcak ton, ama güçlü ton, dolgun ton.. falan filan, buydu kastım :)

Emek veripde buraya yazan herkes tekrar tekrar sağolsun..
 
Pod xt yi Footswitch ile kullananlara bir sorum olucak şimdi ben FBV2 Footswitch alıcam sanırım bunun yanında ara kablosu yok bunu türkiye de yaptırabilirmiyiz biri yardımcı olursa sevinirim
 
1gün boyunca bütün forumu okudum ancak şu soruya tam bir cevap bulamadım pod xt live de whammy yok mu?
genel kanı olmadığı yönünde ancak line6.com da
digitech whammy yazıyor efektler arasında..
analog dizme taraftarıydım ancak fiyat olarak uygun ve taşıma olarak da rahat olduu için bu teknolocik processorlerden almaya karar verdim tekrar...
pod xt ve boss arasındayım (ancak poda yakınım)
whammy istediim bir efektti yoksa kötü ....
 
bu update i nasıl indireceğiz?
ben haftaya pazartesi podu (kendi amfim ve gitarımla)deneyeceğim
bi arkadaşım amerikadan getiriyor,acaba update edilmişmidir(yeni ürün2007)
siz kullandınız mı whammy i (bazı processorlerde iirenç oluyo ya ) nasıldı tonu?

bir de siz sahnede kullandınız mı,direk mixere girerek amfiye yakın tonlar elde edebilir miyim?
bu beni programlar arası amfi taşıma derdinden kurtarabilir..

son sorum da şu ki
çok muhteşem bi gitarist deilim normal bir ritmci sayılırım..
piyasada da pop yapan insanlara çalıyorum para amaçlı(comp+chorus+reverb li clean tonlar;wah;gaini düşük od)
ancak başka bir yerde de biraz daha sert tonlarla turk rock çalıyorum (kurban,duman,mor ve ötesi)
ayrıca şahsen biraz daha metalci bir insanım..
demek istediğim işim tonlarla ve biraz evladiyelik olsun istiyorum ..
bu açıdan bakınca pod işimi görür mü yoksa her açıdan (taşıma,kurma,fiyat) daha zor olan setup analog setup mı daha doğru olur bilemiyorum...
 
yeni ürünler de bütün updateler yapılmış şekilde gelir.
whammy'nin tonu gayet tatminkar bana göre(pek işim olmasada). sahnede kullandım xt live ı defalarca, amfiye yakın değil amfi gibi tonlar elde edersin doğru ayarları yaparsan. bence seni rahat şekilde götürür bu alet. analog işine filan hiç bulaşmaya gerek yok.
 
bende yeni aldım arkadaşlar bu aletten..süper valla hiç öle eşşek gibi analog sistem taşımaya gerek yok..gayet güzel driveları efektleri.taşıma olayı mükemmel..

tavsiye ederim.
 
aydınlatıcı cevap için saol nepenthe..
şimdi ben bu aleti bi hafta sonra deneyeceğim,bunu için yapmam gereken hazırlıklar nelerdir?
indirmem gereken program var mı?
yoksa amfiyi eve getirmem yeterli mi?
bi de amfiye çötönk die inputtan mı bağlayacağım yoksa arkada fx send ve return var onları mı kullanacağım
bu konuda pek bi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim..
 
ya arkadaşlar başka bi başlıkta whammynin gayetki dandik olduunu söylüyolar yok vızıltı gibiymiş yok komiklikmiş(bana biraz yanlı geldi,ne yanıysa:)) hernese imkanı olan arkadaşlardan biri podunun whammy efektiyle bi kayıt yapıp koyarsa çok makbule geçer....
 
Geri
Üst