Pod xt & xt live

selamlar arkadaşlar..
xt live ı yeni aldım.ancak wah switchini çalıştıramıyorum, başlıkta biyerlerde bunun muhabbeti geçmişti ucuna doğru sert basmak gerekiyormuş ancak ben bir türlü yapamadım olmuyor :roll:
bilgisayardan açıyorum o zaman tamam ama sahnede de bilgisayardan açamam kanımca :?
 
çok teşekkürler arkadaşlar, sonunda başardım:)
sahnede kullanılırlık açısından biraz kötü aslında bu şekilde açılması :roll:

bir sorum daha olacak, patchlerin ses düzeylerini nerden ayarlıyoruz? yani birinden diğerine geçerken ses çok artmasın yada kısılmasın diye?
 
xt live de high-gain varmı?

merhaba,

bildiğim kadarıyla pod 2.0 da high-gain var ve tonu bayağı bir ayağa kaldırıyor ve xt de bu özellik yok..pod xt live de varmı?live almayı düşünüyorum ..düşünceleriniz..
 
Re: xt live de high-gain varmı?

beatlenadir demiş ki:
merhaba,

bildiğim kadarıyla pod 2.0 da high-gain var ve tonu bayağı bir ayağa kaldırıyor ve xt de bu özellik yok..pod xt live de varmı?live almayı düşünüyorum ..düşünceleriniz..

high-gain bir özellik değildir aslında :) Senin söylediğin pod 2.0da "tap" tuşuna basılı tutarak drive,treble,bass vs. gibi düğmeleri çevirdiğinde ekstra bir miktar artması olayı. Xt Live'da bunun gibi bir özellik yok bildiğim kadarıyla fakat istediğin kadar yüksek gain alabileceğini 2.0daki o özelliğe ihtiyaç duymayacağını söyleyebilirim..
 
Selam bu sayfalara daha önce uğramamıştım. Şöyle bir bakarken geçtiğimiz sayfada pod xt live ile kayıtlarınızı koyar mısınız diye mesaj gördüm. Bende live değil normal pod xt var. Onunla yaptığım ufak bir kayıt vardı koyuyorum. Bas, davul ve klavye alt yapıyı internetten indirip üzerine ritm gitar ve soloyu kaydetmiştim. Pod XT, dunlop crybaby ve Jackson dk1 gitar kullandım. Doğrudan M-AUDIO - Audiophile 2496 ses kartına giriş yaptım.

(Dream Theater - Peruvian skies solo bölümü)

http://rapidshare.com/files/23450453/peruvianskies.mp3.html
 
zor soru sormuşsun ;)
iki hafta öncesine kadar G9 kullanıyordum ancak şu anda xt live kullanıcısıyım.kişisel görüşümü belirteyim.xt live ın en güzel yönü customtone bence.aldığımdan beri aletle hiç uğraşmadım istediğim tonları indirdim çalıyorum sadece :LOL:
ancak G9 un ses çözünürlüğü xt live ın iki katından fazla ve bu çok bariz farkediliyor, en azından ben ediyorum.bunun dışında zoomdaki tüpler distortionların daha sıcak duyulmasını sağlıyor.ton yazmakla uğraşmayı seviyorsan vakit harcarım diyorsan zoomu düşünebilirsin.
peki şu an alsan ne alırdın diye sorarsan sanırım xt live tercih ederim çünkü gerçekten hiçbirşeyle uğraşmam gerekmiyor :LOL: ayrıca efekt ve preamp dizilimleri açısından da biraz daha düzgün sanki pod..bu arada ben variax gitar alıyorum o yüzden xt live a geçmiştim ;)
sözün özü biraz da zevkine kalmış hangisini alacağın, ihtiyacını belirle seçimini yap :roll:

şu linkte dün akşam bir backing track üstüne saçmaladım, emg li jackson js30 (afterburner açık), pod xt live (netten indirdiğim forgotten tonu :twisted: ), dandik bir onboard ses kartının mikrofon girişi..

http://www.youtube.com/watch?v=SLg8eRhSDiE
 
evet sesler hoparlörden geliyor, webcamden kaydeden programa da audio olarak ses kartından çıkan sesi kaydet dedim..yani hoparlörden çıkan sesi mikrofonla kaydetmedim..
 
Geri
Üst