Pod xt & xt live

Line 6 monkeyde patch leri fabrika ayarlarına getirecek bir seçenek olması lazımdı.

O olmadı gearbox indirirsen orda orjinal tonlar var.

Hatta iddia ediyorum gearbox içindeki tonlar podun orjinal tonları + customtone dan daha kullanışlı. Çok iyi kategorize edilmiş ve her türlü tarza uygun tonlar bulunabiliyor.
 
arkadaşlar bir sorunum var
pedal kapalı konumdayken sıfırı göstermiyor
bu yüzden whammy de tam oktav alamıyorum
naturel ses tam gelmiyor da biraz daha ince geliyor

ya da wah da tam kapalı sesi alamıyorum?

acaba pedalın böyle bir ayarı var mı yoksa içini mi açacaz??
 
suphiba demiş ki:
arkadaşlar bir sorunum var
pedal kapalı konumdayken sıfırı göstermiyor
bu yüzden whammy de tam oktav alamıyorum
naturel ses tam gelmiyor da biraz daha ince geliyor

ya da wah da tam kapalı sesi alamıyorum?

acaba pedalın böyle bir ayarı var mı yoksa içini mi açacaz??

Pedalı kalibre etmen gerekiyo.Bunu şöyle yapabilirsin.
1-Podun kapalı durumdayken bank up tuşuna basılı tutarak podunu aç
2-Sonra amp tuşuna bas
3-Pedalını en alt konuma getir ayağını çek,sonuna kadar bas gene ayağını çek.
4-10 saniye bekle
5-Podu kapat sonra tekrar aç,artık pedalın sıfırda olucak...

bu forumdan alıntıdır... ;)
 
slm

pod xt live a 99$ verip metal pack yüklemeden çokta güzel tonlar çıkmıyor.hata korgax1500g den bi farkı yok ton açısından seçenek çok ama pc olmadan prosessör üstünde ayar yapmak tam bi işkence. pod xt avantajı ne ben hala çözmüş değilim kullanan arkadaşlar bu farkları sırf alete sahip oldukları için övmek yerine bana objektif bi açıdan bakıp anlatabilirmi?
 
Re: slm

presence demiş ki:
pod xt live a 99$ verip metal pack yüklemeden çokta güzel tonlar çıkmıyor.hata korgax1500g den bi farkı yok ton açısından seçenek çok ama pc olmadan prosessör üstünde ayar yapmak tam bi işkence. pod xt avantajı ne ben hala çözmüş değilim kullanan arkadaşlar bu farkları sırf alete sahip oldukları için övmek yerine bana objektif bi açıdan bakıp anlatabilirmi?

metal pack yüklemeden gayet yeterli tonlar alabiliyorsun inanki.doğru kombinasyonu yakalamak önemli olan.merak eden arkadaşlar alttaki linkten pod la yaptıgım kayıtları dinleyebilir...

www.myspace.com/alicemyilmaz
 
slm

kayıtları açamadım sağ olsun myspace com iyice kötüleşti kimsenin demosunun açmak mümkün olmuyor. belkide sorun bendedir herneyse..
bak abi bu aleti arkadaşım aldı ve birlikte oturup 1hafta boyunca kurcaladık usb ses kartı olarak tanıttık pc ye aleti hertürlü şeyine baktık vs... şimdi ben lambalı anfi kullanıyorum uzun zamandır..bundan öncede korgax1500g kullanmıştım. pod xt live bence live değil Die ;) ben böle bi alete yığınla para saydıktan sonra hala eğer 1 hafta uraşıp adam gibi ton yakalayamıyosam hala ücretli packler almam gerekiyorsa lanet olsun böle alete internette gösterdikleri pod xt demo ları ile hiç uzaktan yakından alakası yok orda dinlediğimizde arkadaşla oha demiştik nekadar canlı sıcak tonlar.. tabiki ordaki gitar kayıt vs.. etki ediyor ama bu alete bukadar para veripte bunun 3 sınıf altı korgax1500g gibi bi prosessörden ton olarak farklı bişey veremiyorsa bence alette bi problem var. ya alet bozuk yada biz çok seçiyiz...ton kısmı bu kullanım olarak zaten ekranı tam bi faciya şimdi bu alete ben 1.5 m yukardan bakarken o minnacık yazıları nasıl görücem. yığınla özellik koymuşlar prosessörün tasarım hatalarından biride bu buna ek olarakta sahnede ben kolayca oraya göre ton uyarlaması yapıcam yazdığım tonlarıma ama Save süresine düşünürsek bu baya uzun sürer. neden yani basit bi tasarım yapamıyorlar midi di zarttı zurrtuu yığınla gereksiz özellik...kalite yükseldikçe karmaşıklıkta artıyor halbüki ben öle bişey istiyorumki canlı sıcak tonlar olucak tamam lambalı kadar bi kalitede olmayacak belki ama olacak programlanablir olucak bana kolaylık sağlıyacak prosessörün hizmet ettiği amaç bu zaten bunu yapmadıktan zaten o alete okadar para yatırmakta anlamsız...uzun lafın kısası verdiğiniz paranın hakkını vermiyor bu prossör hakındaki görüşüm bu...

saygılar...
 
Korgu canlı da dinledim,stüdyoda da kullandım, samplelarını da dinledim.Aynen xtl da öyle ve bi tanede mevcut.Tüm proc. ton renkleri birbirine çok yakın.Bu yanılgının ilk kaynağı.1500g de kaliteli bi proc.Ancak ses kalitesi açısından pod korgdan fazlasıyla üstün.Taktir edersiniz ki ses kalitesiyle tonun rengi aynı şeyler değiller.Asıl farkı aynı mikserdan dinleyince anlayabiliyorsun.Lambalı amplilerdeki gürül gürül net sese pod'la daha da yaklaşabiliyorsun.Korg bana göre (beklediğim gibi) daha zayıf.Bu iş zevk meselesi.Aletteki tonların hiçbiri sana gaz gelmez ve beğenmezsin.Ama bu o aletin diğerinden yeterince kaliteli olduğu sonucunu değiştirmez.GT8 kadar olmasa da podda da sürüsüyle parametre var.Bazen en ufak bi değişiklik bile olayın boyutunu değiştirebiliyor.Kanımca bu tip aletlere çok kısa süreler içerisinde keskin yorumlar yapmak sakıncalıdır.Tek gerçek daha ilk tınısında full lambalı a class bi kafa tüm proc. geçirir. ;)
 
ZebulaH demiş ki:
Asıl farkı aynı mikserdan dinleyince anlayabiliyorsun.Lambalı amplilerdeki gürül gürül net sese pod'la daha da yaklaşabiliyorsun
bu söylediğinin dışında haklı olabilirsin belki biz çok seçiyiciz hoşumaza gitmedi zevk renk ama bak ben 1 senedir lambalı anfi kullanıyorum.. lambalı anfiye yaklaşması için netlik filan dahaa çookk var.. bu konuda kesinlikle eminim.... birde şu var kişisel tartışmaya dönmeden konuyu kapatıcam sadece şunları söylemek istiyorum aletin kullanımı zor artı ton aramak gerekiyo bu kadar zor olmamalı ton bulmak ayar yapmak bunlara ek olarak ısınma problemi var alet çok ısınıyo..
bunlara ek olarak elektronikle uraştığım için benim farkettim bişey aletin içinde inanılmaz boş yer var farkında değilsiniz ama daha ufak yapabilirlerdi. çok büyük gereksiz derecede.boşuna hammallık yaptırıyor.
 
Böyle bir konudan kişisel tartışma çıkabileceğini ve kimsenin altı üstü cayırtı yapan bir aleti ateşli savunacağını zannetmiyorum.Bende dahil.Belki daha söylenebilecek çok fazla şey vardır.Polemik :) çıkmasın kafalar kırılmasın. :) Kısaca düşündüklerim bunlardır.

Son olarak söylediğin gibi içi boş.Şu varki kontrolleri daha küçük olsaydı kullanımı sahnede eminim zorlardı.
 
slm

eyv dostum.. :D bişey sorucam xt live da pc den baktığımızda stompbox kısmında üstü karartılı olan seçenekler var ve bunlar seçilmiyor.yeni packlar yüklendiğindemi bu seçenekler açılıyor/aktif hale geliyor?
 
Tam anlamadım ama galiba sorun line6 editle ilgili.Evet packleri alete yüklediğin zaman bazıları açılıyor.Mesela xt'de olupta live'da olmayan stompları da doğal olarak seçemiyorsun.
 
mr_greenboi demiş ki:
arkadaşlar bi sorunum var yardımcı olursanız sevinicem pod xt live pedalımı arkadaşıma vermiştim arkadaşım aletin adaptörünü 110 çevirici olmadan bağlayıp yakmış ama poda bağlamadan sonra yeni bi adaptör yaptırmış bu mA ve voltajı uygun şuanda bağlıyorum pod a çalıştırıyor ama poddan bi türlü ses alamıyorum bilen bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim acaba pod a zararmı verdi kaça yapılır yani yapılabilirmi birde fabrika ayarlarınada döndüremiyorum nasıl yapıcam acil bi yardım edecek olan varsa çok sevinirim saygılar


Pod un orjinal adaptorü AC. Sizin yaptırdıgınız adaptor DC ise podun ışıkları yanar ama ses gelmez. Bence ilk olarak adaptorun AC yani alternatif akım verip vermediğini kontrol et.
 
Stormcrow demiş ki:
Gearbox programını kurun. Sonra üst taraftan preset seçme seçeneği var.
Ordaki tonlar bence customtone da kilerden aha kullanışlı.
Daha doğrusu şöyle söyleyeyim customtone da işe yaramaz çok ton var aradan ayıklamak mesele.
Gearboxtakiler arasından aradığınızı bulmak daha kolay.


Arkadasim cok tesekkürler. Senin tavsiyen üzerine gearbox u kurdum ve gercektende cok iyi tonlar var, hatta onlinelibrary den indiridigim tonlarin bir cogunu yedege ayirdim. Bende Gearbox un preset tonlarini siddetle tavsiye ederim.
 
pod 2.0 hakkında neler düşünüyorsunuz..pack indirme ve ya upgrade imkanları varmıdır? yani buna açık bir cihaz mı..drive laeı hakkında yorumda bekliyorum kullanan arkadaşlardan..
 
Geri
Üst