Pod xt & xt live

beyler cok aptal belki ama ben hiç memnun değilim bu aletten ya :s ya cok karıştırmıyorum aleti ondan yada baska bi sorun war :s kayıt berbat. canlıda problem yok
 
beyler bir sorum olacak pod xt live ile ilgili. Ben bu aleti hangi amfiye baglasam bir ötme bir feedback oluyor sesi açınca ve çıldırıyorum ya hepsiyle mi uyumsuz bu alet onu nasıl çözücem lütfen bir yardım eli uzatın=(
 
noise gate derken? bildigimiz gate mi ? nerden acilir nasildir? ne ise yarar bu konuda da bilgi werirsen ve bu olay ötmeyi engellerse allah senden razı olsundan baska da bisi demek dusmez bana.
 
Ekranın altında 4 tane buton war.
Comp - Amp - Gate - EQ
Gate yazan yerin altındaki buton Gate i aktif ediyor iki kere basarsan ayarlarına giriyorsun sagdaki iki tuş gate ayarları.
 
justeen demiş ki:
beyler bir sorum olacak pod xt live ile ilgili. Ben bu aleti hangi amfiye baglasam bir ötme bir feedback oluyor sesi açınca ve çıldırıyorum ya hepsiyle mi uyumsuz bu alet onu nasıl çözücem lütfen bir yardım eli uzatın=(

Studyoda yada sahnede çalarken master volume ü (pod un output jak girişlerinin yanındaki ) 10 üzerdinden 3-5 ten yukarda kullanmıyorum.Çok açık olduğunda feedback yapıyor.Onun yerine mixer den açtırıyorum....Belki bununla alakalı olabilir fikir olsun diye yazayım dedim.Kolay gelsin...
 
bir soru, evde podu kullanırken hangi modda çalacağıma karar veremiyorum, studio direct, combo power amp, stack power amp... power ampları kullanmak daha mantıklı geldi ama bu 3 ündende farklı tadlarda ton alıyorum, arada bi ayarını değiştirip o anda kullandığım tona en ykaışanını kullanıyorum genelde...
 
okumaya çalıştım elimden geldiğince ama belli bir süreden sonra imkansızlaşıyor çok fazla yazı var. Bu aralar anfi almaya niyetlendim pre-amp katını kullanmayı düşünmüyorum (fx return`den gireceğim) Anfiyi, xt-live ile kullanan ve aldığı tonlardan memnun olan arkadaşlar anfilerinin modellerini söylerse sevinirim.
 
Merhaba,

Yeni bir Pod XT Live kullanıcısı olarak sormak istediğim bazı şeyler var.
Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1-Pod XT live üzerinde Tuner varmı? Varsa nasıl kullanılıyor?
2-Wah-Volume arasında geçiş nasıl yapılıyor? Ayrı bir switch pedal kullanılarakmı geçiş yapılıyor?
3-TAP (Hold / Tuner) ne işe yarıyor? Yanındaki led'in yanıp sönmesi ne anlama geliyor?
4-Metal Pack yükleyen arkadaşlar yenilikler hakkında biraz bilgi verebilirlerse sevinirim.

Teşekkürler...
Sevgiler Saygılar...
 
1. soru ile 3. soru birbirini cevaplıyor zaten. tab tuşuna iki saniye basınca tuner çıkıyo.normalde tap tuşun ise efektlerindeki ritmi belirliyo
wah wol arasında pedala sert basarak geçebiliyosun rutin wah pedali tipinde zaten.
metal pack yükleyip kullanmadığım için bişey diyemiycem ancak tabiki daha zengin efekt ve ton skalası oluşturuyo bence ilerki zamanlarda yüklemeyi düşünüyorum.
 
Eskisehirde olup bana pod xt veya xt live ini denettirebilecek olan var mi?
Istedigim tonun 15watt marshall amfiye processor baglayip alabilinecegini kulagimla duymadan o kadar para vermek istemiyorum.
100 watt amfi almayi dusunuyordum fakat o zamanda cesitli ton elde edemiyecegim icin kararsizim.
msn: [email protected]
lutfen biri cikip bi hayir islesin
 
GT-8 kullananların bazıları prosesörlerini Ultra-G ile kullanıyorlar. Peki XT Live kullananlar böyle bir şeye gerek duydu mu? Deneyen oldu mu Ultra-G ile POD XT Live'ı? Sahnede direkt mixere girerken herhangi bir D.I. Box kullanmamıza gerek var mı?
 
abiler ben pod xt live'i yeni aldım ve şunu belirteyim ki bu ilk processor'üm.

sorunum ise şu: yaptığım kayıtların kalitesi hiç istediğim gibi değil. usb'den bağlayarak kayıt yapıyorum. yani aletin ses kartı vasıtasıyla :?

hem ses kaydedicisi hem de nuendo ile denedim. arada bir fark yok gibiydi. özellikle distortion tonları acayip cılız ve sönük kaydoluyor. amfiden fıstık gibi cayır cayır distortion tonları alıyorum fakat pc'de yaptığım kayıtlar tam bir hezimet. bu arada clean kayıtlar daha iyi gibiydi.

amfiden aldığım tonun aynısını elbette beklemiyorum ama başkalarının pod xt live ile yaptığı kayıtlar gayet güzeldi.

output switchi -> line
output mode system -> studio direct

acaba nerede yanlış yapıyorum :roll:
 
Beyler dinlediğim bütün kayıtlarda bir dip gürültüsü mevcut. Gate inden memnunmusunuz bu aletin ? Tamamen gürültüyü kesiyor mu ? Bir de dinamikleri nasıl etkiliyor gate? kütük gibi olmuyordur heralde gate açıkken?
 
pod xt live kullanan yok mu ya?

usb bağlantısıyla yapılan kayıtlarım neden bu kadar kötü.

püf noktaları nelerdir. yardımcı olabilecek kimse yok mu?
 
Geri
Üst