Pod xt & xt live

laptopumda onboard ses kartı var , ve sadece mic ve kulaklık girişi var , pod xt live mi nasıl bağlayacağım fikri olan var mı ??? mikrofondan girince olmuyor, eski bilgisayarımdaki ses kartında line in olduğu için herhangi bir sorun yaşamıyordum ancak şimdi ne yapacağım hiç bir fikrim yok biran önce yardımcı olursanız çok sevinirim ...
 
usb den kayıt mı ? hayır, podun line outtan çıkanı nasıl usb ye takayım ? =)
mikrofon girişine takıyorum ancak , sesi alamıyorum sadece kayıtta pod xt live yi seçtim öyle kayıt yapabliyorum ses özelliklerinden
aynı şekilde ses çalarken de pod u seçersem bu sefer pc deki çalan sesleri pod a yolluyor, poda mikrofon takınca oradan alıyorum ....
 
anladım , evet kayıt yapabiliyorum tabi ama duymadan :)
yani pod dan da kulaklık çıktısı alıp duyabiliyorum da, ama sonuçta laptoptan duyamıyorum gitarı ,bi çözüm yok yani buna öyle mi? illa kablolar arasında kaybolucam :)
ya da diğelim ben çalarken birileri dinlemek istedi kulaklık mı uzatıcam =)
 
eheh anladım.. oda bi yöntem tabi
e ama bilgisayardan neden alamıyorum sesi ya ben öyle çalmak istiyorum =) illa kulaklık filan mı takacağım ...
harici ses kartları var mı? dandik bi şey alsam fiyatları nedir fikri olan var mı ?
 
usb den bağlayınca ses kartı olarak pod görünüyor o yüzden sadece podun kulaklık çıkışından ses alabilirsin

line out tan bir hoparlör bağlarsanda mesela bir şey üzeirnde çalıyorsan onun sesi line out tan gelmez sadece gitarda ne çalıyorsan onu duyarsın.

Line outtan bilgisyarın line in e girersen eğer o zman pc den hem çaldığını hem altyapıyı duyarsın ve kayıt yapabilirsin.
 
hmm eski bilgisayarımda ama hem usbden balıydı hem de outputtan pc nin line ine giriyordum ve işte hem bilgisayardan gelen sesleri hemd e gitarı sesini birarada alabiliyordum, şimdi , usb yi bağlamadan mı direk line in e gireyim ?
umarım işe yarar....şimdiden saol
 
yooo usbden girmenle sesi duymanın alakası sadece ses kartı hangisi olduğu ile ilgili

denetim masasından ses kartı olarak bilgisayardaki ses kartını seçersen
podu daha önceki gibi line in girip sesi pc den alırsın
o zaman usb fonksiyonu line 6 edit programını kullanmana yarar sadece


ama ses kartı olarak pod seçersen sesi pc den alamazsın
pc nin sesi de pod kulaklıktan alabilirsin sadece line outtan amfiye gönderemezsin mesela

bu fonksiyonu da copyright davasından sınırlamışlar sanıırm
 
anladım dediğini ama işte podu usbden bağlıyorum ve poddan çıkan out putu laptopta mikrofona takıyorum (zaten bir de kulaklık girişi var o kadar) sonra bir menü açılıyor oradan line in i seçiyorum, denetim masasından ses özelliklerinden ses kartını laptopun seskartı seçiyorum, yine de ses alamıyorum, ki aynı işlemi destopumda yaptığımda alıyordum, şimdi illa bir harici ses kartı mı alacağım ya ?
 
Yardım!!!

Slm

Sahnede pod xt live'ın variax girişine şarkıcı bozuntusu bastığı için bozuldu- temassızlık oluyo! daha önce bööle bi sorunu olan varsa lütfen fikir versin... yedek parçasını bulabilir miyiz? Ankara'dayım...
 
videoyu küçülttüm ancak upload da sorun yaşıyorum.Rapid share deniyorum arkadaslar. YOUTUBE 100 mbden yukarısını almıyormuş ben küçülttüm 107mb oldu kafayı yicem :)
 
erbill demiş ki:
anladım dediğini ama işte podu usbden bağlıyorum ve poddan çıkan out putu laptopta mikrofona takıyorum (zaten bir de kulaklık girişi var o kadar) sonra bir menü açılıyor oradan line in i seçiyorum, denetim masasından ses özelliklerinden ses kartını laptopun seskartı seçiyorum, yine de ses alamıyorum, ki aynı işlemi destopumda yaptığımda alıyordum, şimdi illa bir harici ses kartı mı alacağım ya ?

valla o şekilde laptop tan ses alabiliyor olman lazım aklıma sadece ses özelliklerinden line in e ait girişin sessiz olarak seçilmiş olması ve/veya ses seviyesi çok düşük ayarlanmış olması geliyor ki sanırım bakmışssındır sen zaten buna


ses seviyeleri 2 ayrı bölümde çalma ve çalarken kaydetme
çalarken kaydetme bölümünde de line in seçilmiş olmalı
ses alamzsan diğer alternatifleri de tek tek seçili hale getirerek dene..
 
bu processorü hangi amfi ile kullanıyorsunuz sonuclar nasıl.
karar asamasındayım ve hala karar vermiş değilim.

fender champion 110 ile deneyen oldumu b ualeti
 
cavo demiş ki:
bu processorü hangi amfi ile kullanıyorsunuz sonuclar nasıl.
karar asamasındayım ve hala karar vermiş değilim.

fender champion 110 ile deneyen oldumu b ualeti

İzmiRock gitar yönetimiydim.Makina sahne alırken az çok inceledim neler kullanıyorlar diye gitaristi Pod XT Live kullanıyordu.Arkada da 5150 lambalı pre-amp katı ve altında 4x12 kabin vardı.Tahmin ettiğim şeyi yapıp preamp katının inputundan değil FX Send'inden girdi out'u direk mixere gönderdi canavar gibi ton vardı.4x12'yi de benim MGDFX serilerini programlarda kullanma amacımla aynı şekilde kullandı yani kendine monitör yaptı.Tabi ben o ses için araya bir de Ultra-G sokuyorum ama o zevk meselesi.
 
ya nedir bu 700euro olayi. yeni gelenleride 768 euro dan veriyorlar. alo bundan aşşası yokmu.
bu gidişle 4 ay sonra ikinci el alacam.
varmı daha ucuz satan dükkan. büyük ihtimal yok ama ben bi sorayim
 
Arkadaşlar bilmiyorum bahsedildi mi ama uzun süreden beri noise gate ile sustain arasında bir seçim yapmam gerekiyodu ama bir türlü tam istediğim ayarı bulamıyordum kiiiiiiii :D pad/norm yani manyetiğiniz güçlü ise pad'i değilse norm u seçmemiz gereken küçük bi ayar derdime derman oluverdi :LOL: .İlk başta normda tutuyordum bu ayarı ama arkada hafif bi hışırtı oluyodu yani mükemmeli aradığım için o ses bile benim için bi sorundu.Hemen arka tarafta bulunan yerdeki o küçü ayarı pade getirdim ve Allah'ım..İşte aradığım şey bu dedim kendime..önceleri -55 dbde tuttuğum noise gatei şimdi -65 dbde tutuyorum hem tonda bozulma ve ses kaybı olmuyor hem de harmonikler daha bi güzel çıkıyor şimdi. Gitarı çalmadığım zaman yine çok az da olsa bi dip ses olurdu fakat şimdi o da olmuyor.Anlayacağınız xt live kullanıcıları için çok çok önemli bi noktayı keşfetmiş bulunuyorum :D Aranızda tabi ki bilenleriniz vardı ama gözden kaçıranlar için yazayım dedim bu metni ;)
 
Geri
Üst