Pod xt & xt live

eğer efekt manyağı bi adam değilsen(çünkü gt-8'deki efektler xtlivedan fazla) direk xtlive al..Driveları falan kesin iddialıyım ki gt-8'e basar..Ayrıca netten 50$'a alete yeni birsürü amfi modeli yükliyebiliyosun,gt-8'de böyle bişey yok bildiğim kadarıyla..
 
Açıkçası GT8 in dış görünüşüne aşık oldum,ama önemli olan ruh güzelliği :? Ehehe sıyırdım ben heralde.Dış güzellik geçicidir... vsvs Ben sanırım XT alacam,elime para geçsin,yardımlarınızı isterim tekrardan..
 
Saolasın Nepenthe.
Çoğu kişi gibi ben de GT 8 ve XT live arasında kaldım.Sorup soruşturduğum kadarıyla genel söylemler GT8 in efektleri,XT live ın drive ları iyi.GT8 in vidyosunu izledim,gösterilen efektler hakikaten çok iyiydi,hocama sordum o da gt3 ten saksafon sesi falan çıkardığını sölyedi.
Her neyse,pod un efektler vasat deniyor,ama update edebiliyoruz aleti,acaba kaliteli bir Effects Pack çıktı mı,çıkacak mı,çıkar mı?
GT8 in drive ları vasat mı?
Sorularım biraz dandik olabilir kafam çok karıştı bu arada kalmadan dolayı,idare edin :D
Açıkça söylemek gerekirse GT8 ddaha sempatik geldi bana :ask
Bir de GT8,XT yi boşver,pahalı aletler,ileride stüdyon olur ,kayıt yapacak falan olursan onları al;Korg ax 1500 ,digitech gnx1 işini görür falan diyenler de oldu.Bilmiyorum ben de önerilerinizi bekliyorum.
 
Sevgili Muazzam,

İşte size tarafımdan 2 aylık kullanım sonrası detaylı bir Pod XT Live incelemesi :

Bu hassas bir konu o yüzden dikkatli cevap vereceğim ama yorumlar çoğunlukla XT Live dan yana olacak ama umarım herhangi bir GT-8 kullanıcısını da kırmam yazdıklarımla..istemeden kırmışsamda şimdiden özür dilerim.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorumki Pod XT Live bana göre şu an alınabilecek en iyi processordur. Sebep? Bir gitarist en çok drive a mı ihtiyaç duyar efekte mi? Bu soru solo gitarı birazcık olsun çalan her gitarist için drive cevabı ile sonuçlanır. Gt-8 in drive ları iyi ama pod xt serisi gibi asla olamaz tabi xt live ın efektlerinin de asla GT-8 gibi olamayacağı gibi.

Yıllarca Boss serisi efekt cihazları kullandım GT-3, GT-6 ve Me-33 serisi bir müddette rp100 ve birara gnx serisi kullandım. (ayıptır söylemesi 14 senedir çalıyorum bu yüzden çok cihaz geçti elimden)Bunlar çok klas aletler şimdiden belirtmiş olayım. Ama pod daki drive seçeneklerini canlılığını, gerçekçiliğini, kalitesini hiç ama hiçbir processorde duymadım. Hiç fanatik değilim daha iyisini duyduğum anda onu almayı da direkt tercih ederim. Yazılarımdan denk geldiyse yurtdışı projelerim olduğundan bahsetmiştim bir ara, bu sebeple yurtdışı bağlantı ve müzisyen bağlantılarım bir hayli fazla. GT-8 kullanan bazı arkadaşlardan (yurtdışındaki) demo kaydı istedim. Sonuçlar bayağı iyi ama asla pod xt live gibi değil. Drivelar güzel ama doyurucu değil. (pod xt live kadar doyurucu değil).

Denilen şuki; GT serisinde iyi sonuçlar için çok zaman harcaman gerekir valla bende çok vakit geçirdim yıllarca başında ve me-33 ten bile hakikaten canavar gibi sesler elde etmiştim ama hakikaten çok uğraştırıyor.

Pod XT Live da herşey çok kolay, gir www.customtone.com a binlerce ton download edip cihazından inanılmaz sesler alabiliyorsun. Bu büyük nimet hiçbir processorde yok. (varolanlarda da bu kadar zengin değil) Ne bileyim daha ne artılarını yazsam? Mesela Pod XT Live ı bilgisayarına USB den bağlıyabiliyorsun ve bilgisayarın Pod XT Live ı bir ses kartı olarak tanıyor ve USB den direkt kayıt yapabiliyorsun midi kablosu arama problemine de son patch vs yüklemek için.

Bilgisayar dostu bir cihaz pod xt live. Guitarport, riffworks, Line6 monkey, Line6 Edit gibi en az 4 ayrı program ile pod xt live ı kullanarak bir çok özelliğini kullanabiliyorsun. Mesela guitarport da güzel bir olay var : pod xt live ı bilgisayara bağlayıp guitar pro programını açtığında karşına öyle bir arayüz çıkıyorki hayran kalıyorsun. Bu programla cihazındaki tüm efekt ve simulasyonları düğmelerine kadar resimsel olarak görebiliyorsun özellikle her amfi simülasyonu için o simulasyona konu olan amfinin kafa kısmı için ayrı resim koymuşlar direkt programda o amfinin düğmelerine tıklayarak bası, treble ı gani vs i açıp kapatabiliyorsun yani herşeyi bilgisayarda yapabiliyorsun. Hatta programda amfi simulasyonunu kapatınca cihazındakı amfi simulasyonun yandığı kırmızı ışık bile sönüyor yani realtime cihazı bilgisayardan kontrol ediyorsun. Tüm efektleride yine bu programdan ayarlayabilirsin aşağı resmini koyuyorum guitarportun. Bence bu programlar bir gitarist için nimet. Ses kalitesi kötü olsa pod xt live ın program olsa ne yazar diyeceğim ama dünyada kendini kanıtlamış bir cihaz ve ona artılar katanda işte bu kullanıcı dostu arayüzleri vs.

gp.jpg


Gelelim efektler meselesine. Pod XT Live ın efektleri çok iyi değil yorumu üzerinde duracağım şimdi. Böyle bir yorum söylenince insan ne kadar kötü diye merak ediyor. Cevabım şu şekilde : birincisi bence efektler kesinlikle kötü değil. Sadece Gt-8 kadar iyi değil. Yani o kadar kötü olsa ben niye kullanayım veya kullanan diğerleri. İki dakika tutmam elimde pod xt live ı eğer efektleri kötü olsaydı. Efektler benim işimi görüyorda artıyor bile. Efektler benim için ikinci plan unsurlar zaten. Gitarımın asıl ses rengini amfi ve kabin simulasyonları oluşturuyor ikinci önemde efektler var. Yani bilmiyorum ama kim niye efektler daha önemli diye gidip başka processor alırki? Alım-satımı görmüyormusunuz herkes daha iyi drive için aramadığı satıp almadığı cihaz kalmadı. Ama kaç kişi efekt pedalı alıp satıyor?Bence az.

Uzun uzun yazdım zira çok arada derede kalanlara bu yazım referans olursa ne mutlu. Bu arada pod xt live ın acaip klas bir dizaynı var. Normal siyah değil kömür siyahı yapmış adamlar. Arap atı gibi hırçın ve güçlü bir görünümü var hiç internette göründüğü gibi değil rengi çok güçlü ve parlak.

Pod XT live bu işte. Dünyada araştırın çok fazla şikayetçi kimseye rastlamazsınız beğenmedim satıyorum diyen pek görmezsiniz. Çok tatmin edici bir alet. Gitar çalmadığınız zamanlarda bile bilgisayardan guitarport vs programları açıp cihazınızı kurcalmaktan kendinizi alamıyorsunuz. Yani pod xt live size bir dünya sunuyor.

Satriani, Steve Vai, metallica vs. tonlar için eskisi gibi GT serisi pedallarımda olduğu gibi beynimi yemiyorum saatlerce. Giriyorum www.customtone.com a indiriyorum ilgili patchleri yüklüyorum makinama oldu bitti. Canım isterse indirdiğim patchleri guitarport veya line6 edit programında değiştirip kendi tonlarımı oluşturuyorum. Aklıma bunlar geldi daha yazacak neler var neleeer. Harika bir alet Pod XT Live. 2 ay kullandıktan sonra bu kadar detaylı yorum yazdım zira yeni aldığım için o ilk günkü heyecanla aletin eksisini artısını görmeden alet süpeeeer gibi yorumlar yazmak istemedim. İyiyse iyi kötüyse kötüyü yazacaktım ve sonuç olarak bütçesini ayarlayabilen herkese POd XT Live tavsiye ederim.

Bu arada keşke Line6 firması yazımı okusaydıda bir teşşekür etseydi o kadar reklemını yapmış olduk cihazın.:LOL: Ama olsun bu cihaz reklamı da hakkediyor bence arkadaş.

Analog sistem kullananlara bir şey diyemiyeceğim ama processor kullanıyorum, kullanacağım diyorsanız benim tavsiyem POD XT LIVE....

Saygılar...
 
AllexStone ;
Çok sağol gerçekten aşırı derecede yardımcı oldun.Ben de az önce yazılarını okudum,özel mesaj atacaktım sana.
Boss a kaymaya başlamıştım ama şu an bir U dönüşüyle XT ye bayağı yaklaştım :D
Beni en çok düşündüren olay efekt olayıydı.Yok efektler vasat,yok şöyle yok bölye,ben de düşündüm birden,yüzlerce mükemmel distortion pedalını dizsem önüme,efekt olmadan kuru kuru çok zevksiz olur çalması falan diye düşündüm.Daha iyi açıklamak için örnek vereyim :D :Yüzlerce çeşit mükemmel yemeğe tuz atmazsam o yemeklerden hiçbir zevk alamam :mrgreen:

Bu fotoğrafı falan görünce aklıma geldi.Amfinin fotoğrafını getiriyor ya ekrana,amfinin kendi reverbi falan varsa onu seçmek falan gibi suyunu çıkarttılar mı olayın :D ?
Line 6 yerine ben teşekkür edeyim,benim ve 2 arada bir derede kalan herkes için çok yardımcı bir yazı oldu bu.Bir de GT8 kullanıcısının böyle detaylı bir yazısını bulsam tam olarak rahatlayacam.
Tekrardan çok teşekkürler.
 
Rica ederim işine yaradıysa ben sevinirim. Bu arada yazımı da bir daha okudumda haklısın aslında sanki efektler hiç önemli değil gibi bahsetmişim gibi geldi bana. Aslında demek istediğim şuydu : elbette efektsiz olmaz ama efektte kalite aramaktan önce drive da kalite aramak lazım demek istemiştim. Hani efekti tuza benzetmişsin ya bende bu örneği şöyle geliştirmek istiyorum : diyelim adana kebap yiyeceksin gittin bir yere yemek için oturdun adana geldi attın ağzına ama eti yavanmı yavan ve kokuyor acaip birşey. Şimdi eti iyi olmadıktan sonra istediğin kadar tuz ek yiyemezsin. Yani önce ana harcın güzel olması lazım. Tuz örneğini çok sevdim. Evet efektler işin tuzu biberi bence de önemli. Ama efektler diyorum ya gayet tatmin edici XT Live da. Yani yemeğin tuzsuz kalmaz merak etme. :LOL:

Selamlar..
 
Yok zaten dediğini anladım,yani XT Live efektlerin önemli ve tatmin edici olduğunu anladım :D Dediğim gibi efektler vasat denilince ben tereddüte düşmüştüm.
Acıktık herhalde bu saatte ikimiz de yemekten kebaptan bahsediyoruz :D
Bu arada imzanı yeni farkettim,bu da beni XT ye bir adım daha yaklaştırdı :D
 
efektler bence de iyi
zaten eski analog efekt pedallarını modellemişler
ha derseniz ki bossun chorus ensemble pedalının modellemesi boktan olmuş anlarım ona bişey demem

ama daha modern cihazlardaki efektlerle karşılaştırmak yanlış olur 8 voice chorus falan yani
 
abi sen şimdi öyle bişi yaptınki tam gt8 alıcaktım kararsız kaldım.. ya gt8 de ton yükkleme olayı yokmuki? birde xt live da whammy synth tonlar fln varmı?
 
Zaz,ben de kararsız kalmıştım,fakat şimdi kararımı verdim.Kesinlikle XT Live(umarım fikrim değişmez :)) Yarın aleti deneyecem,tam kararımı verecem onun üzerine.
Whammy olmaması da büyük bir kayıp değil,emin ol pedalı alldıktan 1 hafta sonra whammye dokunmazsın bile.Satriani gibi çalamadıktan sonra whammy ne işe yarar :D
Edit: Eklemeyi unuttum,ton yükleme olayı yok,oturup tek tek ayarlaman lazım.Al xt yi baba gibi,bir de bilgisayarın varsa 3 saniyede ton yükle :D
 
peki wah ne alemde xt de? crybabyi aratıyor mu yoksa canlı performansta falan kullanılabilecek kalitede mi?

bende kesin karar verdim.. en kısa zamanda xt ve ya xt live alcam ;)
 
Biri yazmıştı,demişti ki:
Cry Baby ile XT veya GT8 i kesinlikle kıyaslamayın.
İdare eder ama cry baby kadar olamaz herhalde.Yarın aleti deneyeceğim,görüşlerimi aktarırım.
 
abi ben whammy olsun istiyorum ama gt8 i bekliyemeyeceğim için (!) yarın xt live ı sipariş ediyorum p.tesi gelicek bu arada fiyatlar ne alemde türkiyede kim ne kadara aldı söylerseniz sevinirim..birde tuner varmı sanırım gt8 de yoktu?
 
Tuner var XT Live de.
GT8 de olmadığını sanmıyorum yani adamlar o kadar şey yapmış,tuner de koymuşlardır mutlaka.
Bildiğim kadarıyla Türkiyede fiyatlar 900$ falan (emin değilim ama bu civarda olduğunu biliyorum)
 
Geri
Üst