Manyetik Modifiye Yardım

P

peace_forever26

Arkadaşlar gitarım squeir stratocaster standart seri tonlardan genel olarak memnun sayılrm fakat özellkle sololarda sıkıntı yaşıyorum manyetkler güçsüz kalıyor ve özellikle de 12. perdeden sonra. köprüye humbucker takmayı düşünüyorum bu yüzden uygun manyetik hangisi olur ya da hangisi tonları ne şekilde etkiler bi yardım edebilrseniz sevinirim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3

alternatif çalıyorum tonlardan genel olarak memnun sayılırm orijinal fender tonuna yaklaşmak isterim tabi ama zor.. aslında sadece güçlendirmek istiyorum 12. perdeden sonra sesler güçsüz kalıyor teli çektirince ses fazla uzun sürmüyor daha doğrusu uzamıyorda denilebilir..
 
Peki aynı olay, 12. perdeden sonra amfisiz çalarken de oluyor mu? sustain de düşme oluyorsa sap-entonasyon-köprü ayarlarını ve manyetik yüksekliklerini bir kontrol et derim. Bu arada gitarında bildiğim kadarı ile gitarında stock olarak 3 tane single mevcut, bildiğim kadarı ile pickguard değiştirmen gerekecek, arka kısımda yeterli boşluk varsa tabi. Olmadı single görünümlü humbucker da takabilirsin, bu durumda da seçeneğin azalmış olacak.
 
Arkada bosluk vardir h-s-h birakiyor Squier genelde.Benim onerim sana humbucker takma.Fender Custom Shop Fat 50 veya Custom 69 setlerini uygun fiyata bulabilirsin.Butce ayirabilirsen koprude ssl5li bir Seymour kombinasyonu, EMG DG-20(aktif) veya Lindy Fralin Vintage Hot oneririm.Strat tonundan uzaklasmadan single manyetiklerle yeterli cikisi alabilirsin.Bu arada sustain temelde gitarla alakalidir manyetikle degil.Manyetik veya pedallar da bir miktar sustain ekler ama sikintini belirleyip ondan sonra elektronik aksam degisikligine gitmelisin.
 
Geri
Üst