Jackson Performer Ps-1 Yardım..

0

07yavuz

Merhaba arkadaşlar elimde çok eski 90lı yıllarda yapılmış bi jackson performer ps1 var 2 yıl önce ufak bi miktara almıştım. Fakat gitar la ilgili araştırma yapmak isteyince pek bişey bulamıyorum internetten ve japon mu kore yapımımı bilemiyorum. Benden önceki sahibide pek değerini bilememiş gitarın herhalde üstü çizik kaynıyor. Resimler bunlar anlayan birisi bana ortalama ne kadar fiyatının olduğunu ve kaç yapım olduğunu söyleyebilirmi acaba ? Şimdiden teşekkürler. Ve ayrıca gitarın içi açılmıştır.

http://imageshack.us/f/24/dsc06410uy.jpg/

http://imageshack.us/f/543/dsc06417z.jpg/

http://imageshack.us/f/546/dsc06416r.jpg/

http://imageshack.us/f/14/dsc06421j.jpg/
 
O şekilde bir bilgiye ulaşmanın mümkünatı yok konu Charvel/Jackson olduğunda. Ama bu Japon sanıyorum, Korelerin gövde şekli arip oluyor biraz daha. Fiyat olarak 200-300 lira arasına gider, köprü manyetiği de stok değil bu arada bir dimarzio ile değişmiş gibi duruyor. Eğer öyle ise 300-350 arası bir fiyat söylenebilir gitar için.
 
Japon(Seri no 9 ile başlıyor), yapım tarihini öğrenmek için sapı sökmek gerek, seri no'dan çıkacak bir bilgi değil. Köprü manyetiği DiMarzio olabilir. Gövde ağacı Alder veya Poplar olabilir, her ikisi de olabilir(benim PS1'in gövdesinde her iki ağaç da var). 250-300TL eder. Çalmaya değer, satmaya bence değmez. Modifiyeye gelir, çok ciddi modifiyeye değmez.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Biraz geç cevaplıyorum . Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Gitarı satmayı düşünmüyorum çünkü çok seviyorum ama manyetiklerinden memnun değilim yetersiz kalıyor çoğu soloyu çalarken. Bu gitara uygun manyetik bulunabilir mi acaba?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
clean de çalarken ve solo çalarken tiz çıkmıyor ince mi kısık çıkıyor evde mikser var ordan ayarlamama rağmen ve tapped harmonic için yetersiz kalıyor bana göre..
 
Gitarının ayarlarıyla da ilgili olabilir bu durum, sap ayarı nedeniyle ince mi teli rahat hareket edemeyip hemen sönümleniyor olabilir. Potanzlarında sorun vardır, direnç değerleri düşmüştür bu nedenle tizlerin kaybolmuştur, ton potanzın bozuksa da aynı şekilde tizleri kaybedersin. Gitarını iyi anlayan birine bir göstermeni tavsiye ederim, sorun belki manyetiklerde olmayabilir.

Onun haricinde manyetik tavsiyesi istersen, istediğin tarza göre onlarca manyetik var piyasada. Şimdiki manyetiğin modelini bilmek bu noktada fayda sağlayacaktır, onun üzerinden daha rahat konuşulur. Onun harici yapmak istediğin tarz önemli, bu konuda daha detaylı yazabilirsen (şu grupları seviyorum, şu tarz çalıyorum, şöyle şöyle tonları seviyorum, şu şarkıdaki ton çok hoş, bunu yapmak isterdim vs) daha net yardımcı olabiliriz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Metallica dan seek and destroy master of pupets enter sandman ve bu tonda parçalar.
 
Aslına bakarsanız bir üstad sağlıklı manyetik ömrü 4-5 sene demişti ben onun yalancısıyım, tabii kullandığın ampli, ekipman ve setup da önemli.
 
gitarın japon yapımı büyük ihtimalle 96 ayrıca .Manyetik ömrüne gelince merak etme senin ömrün büyük ihtimal onu gömmeye yetmez :) benim tavsiyem gitarı amfiye bağlamadan çal eğer o zaman ses çıkıyor bağladığında ses çıkmıyorsa bir sorun var demektir ha birde tapping harmoniclerde bridge pickup ı kulanırsan harmonicleri daha güzel alırsın(biliyorsundur belki ama yinede söyliyim:) ) neyse konumuza dönelim eğer sıkıntı gitardansa götür bir luthiyere yapsın. büyük ihtimal fret değişimi isteyecektir.Ayrıca gitarın güzel bir gitar bendede var aynısından ilk gitarımdı satmadım obicanın dediği gibi satmaya değmez piyasası çok düşük gariptir ki su anki japon jacksonların 1.800 gibi bir fiyatı var niye bu kadar düşük gidiyor bu aletler bende onu anlamyorum.
 
Geri
Üst