Ev Stüdyosu Için Yardım

evet uzun zamandır düşünüyordum ve sonunda yapmaya karar verdim
kendi müziklerimi - şarkılarımı kayıt altında toplamak istiyorum bu yüzden temiz kayıtlar ve sesler olmasını istiyorum
1400 lira bütcem var tavsiyelerinizi merak ediyorum bütçeme uygun hangi marka ve modelleri önerebilirsiniz. gitarları kaydedip üstüne farklı enstürmanlar eklemek istiyorum tabi bunu bilgisayardan yapacağım o yüzden hangi programları önerebilirsiniz ?
ve ses kartı - mixer - vs vs
kısacası aklınıza gelebilecek her fikri bilmek istiyorum. saygılarımla
 
selamlar,
ses kartı olarak m-audio'nun fasttrack serilerine bakabilirsiniz bütçeniz kısıtlı olduğu için usb 2 gibi modeller tercih edebilirsiniz yada biraz daha eklerseniz tc electronic önerebilirim konnekt desktop 6 (firewire) modeli gibi. gitarları direk mikrofonlamadan girecekseniz bir di-box ile ses kartına direk girebilirsiniz ancak bir mikrofon kullanacaksınız bir tanede mikrofon preamfisi alın kısıtlı bütçe için studio projects ürünleri güzel vtb-1 di sanırım modeli yanlıs hatırlamıyorsam. iyi bir mix için referans monitöre ihtiyacınız olacak bu konuda cok fazla kısıtlı davranmayın çünkü verim alamazsınız ev için m-audio bx5a ve yamaha hs50 gibi modeller tercih edilebilir. tabi yapacağınız işlere göre birde midi klavyede alabilirsiniz kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
batuhankr öncelikle fikirlerin için teşekkür ederim
ses kartı konusunda kesinlikle m-audio fasttrack serisini düşünmüyorum bir kere ağızım yandı fasttrack serisinden çünkü sadece kendi yanında verdiği pro tools yazılımı dışında başka bir yazılım ile uyumlu değil
bu sefer fasttrack serisinin bir üst modelini düşünüyorum açıkcası yada belki firewire solo olabilir
 
uzun süre cubase ile fasttrack pro kullanmıştım herhangi bir yazılımla çakışmadığı sürece sorun cıkartmadı bana ancak firewire solo'nun yanısıra tc electronic ürünlerine bakmanıda önerebilirim. bu arada firewire bi ürün kullanacaksan firewire kartının texas instrument çipsetli olmasına dikkat et, daha verimli çalışırsın ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
tc electronic şu an için daha cazip geliyor bana ama acelede etmek istemiyorum kendime en uygun olanını bulana kadar =)
sırasıyla daha sonra birde midi klavye ekleyeceğim umarım bu sefer ağızım yanmaz =)
 
Merhabalar,
Malesef ufak bir bütçe elindeki, pahalı ekipmanlar oluyor genelde işe yarar olan şeyler.
Masa üstü pc'de kullanacağını düşünerek şöyle genel bir öneride bulunabilirim, elindeki parayı boşuna harici bir karta harcama, internal bir ses kartı al, daha düşük maliyetle daha iyi bir kart almış olursun bu sayede.
M-audio ile kötü tecrübelerin olmuş olabilir ama yine de fiyatına göre en alınabilir kartlardan bence m-audiolar. Ve bir driver problemin yoksa, her sequencer ile kullanabilirsin ses kartını. Yanında verdikleri limitli protools'a mahkum değilsin yani. Zira eskiden Cubase'in light sürümüyle ve ableton ile geliyordu m-audio ses kartlarının çoğu. Compel'e bizzat giderek daha ciddi yardım alabilirsin bu konuda.

Internal olarak bir de e-mu önerebilirim. BL müzik satıyor olması lazım.

Odanın hiç bir akustik düzenlemesi olmadığını düşündüğümden, bir de bütçeni gördüğümden ötürü, referans monitöründen uzak durmanı öneririm. Iyi bir kulaklık daha iyi bir çözüm olacaktır. Zira ulaşabileceğin referans monitörleri, referans olmaktan çok uzak.
 
Merhaba,
Behringer UMC 22 Midas kullanıyorum. Mikrofon girişi de var. Sistem olarak açık kaynak kodlu ASİO4all kullanıyor. Gitar da bağlayaibliyorum. Mikrofornda bağlayabiliyorum.
Ev stüdyosu için yeterli bir ses kartı.
Monitör gerçekten pahalı. Kulaklık tercih etsen daha iyi. Midi klavye seçeneği ise zaten gani.
 
Geri
Üst