Taxi Driver

- You talking to me?
- You talking to me?
- You talking to me?
- Then who the hell else are you talking to? you talking to me?
- Well, i'm the only one here.
- Who the fuck do you think you're talking to?
- Oh, yeah?

Bunlar size ne anımsatıyor?...

1976'da Martin Scorsese'in yönetmenliğinde çekilmiş bu film sonradan renklendirilmiş ve stereo ses katılmıştır.

Kısaca konusu:
Vietnam gazisi olan Travis (Robert De Niro) uyuyamadığı için taksi şoförlüğü yapmaya karar verir ve işi sırasında her türden insana rastlar, şehrin gece ortaya çıkan pisliğini görür ve dellenir.

Robert De Niro'yu bu filmde böyle genç görmek çok şaşırtıcı geliyor filmin başında. Ayrıca filmin sonundaki Punk tipi de deli karizma.

Ayrıca film müziklerini de merhum Bernard Herrmann yapmıştır.

Filmin en kötü sahnesi (bence) sonlarda adamın birinin Robert De Niro'yu omzundan vurma sahnesidir; halbuki o kadar da yakındır neden başka yerinden vurmaz ve madem omzundan vuracak neden omzuna dayar silahı?
 
Güzel filmdi. En çok diyaloglar kalmış aklımda. Çok beğenmiştim ben. Hatta son izlediğim filmlerden Collateral'da Taxi Driver tadı yakalamıştım. Senin de dediğin gibi _RiveRwind_ Robert de Niro'yu öyle genç görmek (ve de psikopat) tuhaf ama Jodie Foster da gayet tuhaftı :) Pek bir körpeydi o da bu filmde. Fettan kadın öğesiyle de gayet yakındır kara film özelliklerine.
 
En sevdiğim filmdir. Robert De Niro muhteşem oynamış zaten, o karakteri çok iyi yansıtmış. Harvey Keitel ve Jodie Foster da olunca müthiş bir kadro ortaya çıkmış. Filmin sonlarında Robert'ın oteldeki adamı magnumla elinden vurması en iyi sahnelerden biri bence.

De Niro'nun diğer bir gençlik filmi "Hi, Mom" da çok iyidir.
 
Ben baya severim bu filmi.Oyuncular daha genc yaslarinda özellikle Jodie Foster daha 14 yasinda :D performanslar ve New York tu yanlis hatirlamiyorsam her neyse öyle bi sehrin pislikleri falan cok guzel islenmis bir basyapit.Daha bu yil yeniden sinemalarda cikti ve sinemada izleme sansinida buldum ve beni baya sevindirmisti bu...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
futurist demiş ki:
...Jodie Foster da gayet tuhaftı :) Pek bir körpeydi o da bu filmde. Fettan kadın öğesiyle de gayet yakındır kara film özelliklerine.
Evet, dediğine katılıyorum. Jodie hanfendiyi öyle görmek beni baya garip hissettirmişti.

İzleyesim geldi yine...
 
Tekrar dolasirken forumu söyle bir bu basligi gördum ve Jodie olayinda bende baya garip hissettim :D kendisi daha 14 yasinda o filmi cekerken :) En sevdigim kadin oyunculardan biridir ama biraz secici oldugu icin 2 yilda bir falan cikiyor filmleri....

Tekrar film olayina gelirsek aranizda gecen yil tekrardan sinemaya verilmisti bu film ve sonra dvdsi cikti ve dvdsinde ekstra bir seyler var mi?

Film koleksiyonculuguna basladim 25 tane film falan var bu da kesin olmasi lazim :D
 
sağlam bi filmdi..jodie foster ve robert de niro yu öyle görmek-genç-daha da iyiydi..fimde çekimler çok güzeldi..de nironun oteldeki sahneleri harikaydı..scorsesenin eline sağlık..diyaloglarda sağlamdı..kısaca bi kült filmdir taxi diver..
 
Of çok iyi çok sağlam bir film.Jodie Foster'ın ilk filmi miydi acaba?DVD ortaya çıktıktan sonra birçok filmi izleme olanağına sahip oluyoruz.Bu da bunlardan birisi.Scorsese'ye laf söylenmez ama şu De Niro denilen şahsiyet...of Tanrının Yalnız Adamı
 
enchant demiş ki:
Of çok iyi çok sağlam bir film.Jodie Foster'ın ilk filmi miydi acaba?DVD ortaya çıktıktan sonra birçok filmi izleme olanağına sahip oluyoruz.Bu da bunlardan birisi.Scorsese'ye laf söylenmez ama şu De Niro denilen şahsiyet...of Tanrının Yalnız Adamı

Hayir bundan önce baya bir tv filmi ve diger filmlerde oynadi. Özellikle Scorsese ustamizin Alice doesnt live here anymore filminde bir rolu var ve ordan taniyor herhalde Scorsese`yi. Kendisi zaten yanlis hatirlamiyorsam 3 yasindan beri unlu Amerika`da. Reklamlar ile baslamis sonra filmler ve simdi oldugu pozisyona gelmis...
 
Şimdiye kadar izlediğim en iyi 5 filmden biridir kesinlikle. Scorsese gerçek bir deha. DeNiro'yla Mean Streets'ten sonra 2. filmi ve bence kariyerinin de doruğu. Tek kelimeyle muhteşem.
 
Güzel bir filmdir. Kişilerin topluma yabancılaşması durumunda ortaya çıkabilecek durumlardan birine değinilir. Travis yaşadığı toplumla iyi geçinememiş, sürekli çatışma yaşamış ve sonunda silahlanmayı seçerek toplumla arasında olan çatışma durumunu sona erdirmek istemiş ve kendisine göre suçlu gördüğü kişileri cezalandırma yoluna gitmiştir. Özellikle silahlanıp silahlarıyla çalıştığı sahneler izlenmelidir, hele ki koluna monte ettiği küçük magnum silahı müthiş bir fikir. filmin sonu da ilginç bitmekte. Travisi filmin sonlarındaki silahlı kavgadan sonra artık öldü polislerde geldi kurtuluşu yok diye beklerken bir kahraman olarak hayatına devam etmekte ve yaşamaktadır. ilginç gelmişti bana.
 
baya bir aradım ararkende fazla büyütmüşüm filmi gözümde, en güçlü yerleri monologlar olması gerekirken onlar bile vasat zırt diye de bitiyo film markette hırsızı vurması kızı görüp sevmesi falan geçiştirilmiş gibi acayip aceleye gelmiş herhal..Martin Scorsese köstebekle oscar aldıkdan sonra konusu olan en iyi filmim derken 3 kere aday olup oscar aldırmayan filmlerinide satmış oldu bende uyuz oldum lakin de niroyu sert delikanlı foster'ı fistanıyla dolaşan köylü güzeli gibi görmek acayipdi...
 
Geri
Üst