Saw / Testere I-II-III-IV

Bence sernini en kanlı filmiydi... Oteldeki adamın ölüşü çok harikaydı :D Meşhur sadist adamımız öldü ama maşallah öbür tarafa gitmeden her şeyi düşünmüş tebrik ediyorum kendisini :) kurgu o bağlamda iyi bağlanmış ve bazı sahnelerde çok şaşırdım olmıcak adamlar neler yapıyor dedim :) filimin sonuna gelince ise SAW 5 çekileceği resmen belli oluyordu :)
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Valla utanmasam serinin en iyisi saw 4 dicem.İlk dakkadan itibaren film başladı ve son saniyesinde vay be nidalarıyla bitti.
5 inci bölümü bir yıl beklemek zor olucak.Ayrıca dayının hiç tanımadığımız yönlerini çok güzel gösterdiler tahmin ettiğimden daha da disiplinli ve piskopat bi abiymiş(adı aklıma gelmedi)
 
film bana gereğinden fazla kanlı geldi konular eskisi kadar çarpıcı diil ölüm şekilleride ama adamın neden böle piskopata bağladığını öğrenmek iyi oldu
 
Yani adam öldükten sonra bile cinayetlerinin devam etme fikri bana biraz ibişce geldi. :D
Ama ölüm kurguları ve film havası kendini kaybetmemiş son filmde.Hepsini Sinemada izlemiş birisi olarak diyorum ki bunu da Jaws serisi gibi 123123123123 tane çekmesinler tadında bıraksınlar.
:D
 
Filmi az önce izliyebildim,aslında bu tarihte hala vizyonda bulabilmem şans biraz ama,az sonra yazacaklarım için Yönetici arkadaşlar beni affetsin...

Serilerine ayılıp bayıldığım tek filmdir testere...Yukarıda da yorumlarımda mevcuttur...
Ama Testere'nin b.ku çıkmış, hatta denize bile ulaşalı çok olmuş...
2 haftadır girmiyordum foruma ama bunları yazmayı çok istedim....
 
Evet Saw V çıktı ama başlık aşağılarda kalınca aklına gelmedi kimsenin sanırım. :)

Filmi dün gece itibariyle izledim ama çokta öyle bir keyif alamadım açıkçası. Belki de önceki 4 filmde de aynı muhabet olmasından dolayı bir orjinalliği kalmadı benim için. Bu sefer kullanılan ''Jigsaw tarzı oyunlar'' pekte ilgimi çekmedi dğerleri kadar. Filmde bir de 6. filme senaryoyu hazırlama olayı vardı daha çok. Bu da bana sanki film değil de dizi izliyormuşum havası verdi. :)

Sawseverler gidip veya bir şekilde edinip görsünler filmi tabi yinede o kadar bölümün pardon filmin hatrına. :)


Not: Başlığa ''V'' işareti de eklenebilir böylece. ;)
 
hayatımın filmi diyebilirim bu film için..ilk 4 ünü 4-5 kere izlemişimdir hiç sıkılmadan..bazı kişiler sadece şiddet, kan falan olarak görüyorlar ama filmin eğlencesi..tamamen zeka isteyen bir film..o son 15 dakikaları bitiriyor beni..o bağlantılar falan..başyapıt bence..o dizi muhabbeti bencede doğru..her sene izliyoruz :D 5. filmde tam ara film olmuş..ilk 4 filmi baya bi açıkladı ve 6 ya zemin hazırladı..önceki filmler kadar ağır şiddet sahneleri de yoktu..ama o el kesme sahnesi bitirdi beni :D
 
dediklerinize aynen katılıyorum,5.film 6.ya zemin hazırlamış.6.filmde muhtemelen o bıyıklı polis arkadaşın ölümünü izleyeceğiz.

film genel olarak iyiydi,5 kişinin bencilce davranmadan kurtulma şansı varken her seferinde aralarından birini kurban etmeleri hepsine ders olmuştur.
 
panik_431 demiş ki:
Söylenenlere göre 9. filmi kadar yolu varmış. :LOL:

İyi ve hoş da, Saw filmlerinin, garip ve çarpık bir ana düşüncesi mevcuttu - ''hayat, onu kaybetmek ile burun buruna gelirsen mi değerli olur, yoksa hep mi olmalıdır?''. Hayatta kalma içgüdüsü, insanın ölümle olan ilişkisi ve ölüme olan tepkimeleri üzerine bir filmdi... fakat giderek bir ''marka'' halini almaya ve içeriğinden yitirmeye başladı. Misal, beşinci film önceki dördünde varolan genel hava/düşünceyi yansıtmayı başaramamayı geç, çoğunlukla içi boş bir filmdi - tuzaklar zekiceydi, ama çok da anlamlı değillerdi (ilki hariç, klasik ''Testere'' tuzakları ile pek bağlantılı sayılmazlardı), oyunun neden döndüğü belirsizdi (test sürüşü!?), ve...

Bİ SANİYE ARKADAŞLAR, SPOİLER VAR AŞAÐIDA, SAKIN BAKMAYIN SPOİLER SEVMİYORSANIZ!







(Ayrıca, pardon da, sürekli ''şu iki film arasında'' zaman şeridine uydurarak ne kadar devam edebilir onu da sorgulamaya devam edeceğim... oldu olacak filmler esnasında neler olduğuna da uzun uzadıya girsinler... tövbeeee...)
 
Haklısın Kount yer yer sıkmaya başladı geçmişleri sürekli göstermesi ama ben de her zaman derdim.Testere ve amanda nereye kadar insanları taşıyabilir alıp götürebilir diye .Bir bakıma o kısmı aydınlatmaları güzel oldu.Ayrıca bu adam nasıl suçluları bu kadar iyi tanıyor sorularıda cevaplanmış oldu.Ayrıca miras kutuda ne var ? 6. filme gitmem için bir neden daha :)
 
Geri
Üst