Saw / Testere I-II-III-IV

İkisini de izledim. İkinci film ilk filmin tadını vermiyor bence. Biraz acele hazırlanmış gibi geldi. İlk filmde her ayrıntının önemi varken ikinci filmde çoğu olay birbiriyle alakasız gelişiyor. Filmi izlemeyenler için anlatmak istemiyorum. Ama izlemeyenlere de mutlaka izleyin diyebilirim. İlki kadar olmasa da gayet başarılı. Senaryo dediğin böyle olmalı.
 
süper bi film bence
2 ye gitmeden önceki gece 3 te mi ne 1. yi izlemiştim okulun korku festivalinde....bööle 2si üst üste gelince daha da iyi oldu
 
1.seyretmedim ama 2.bana göre kendi türünün mükemmel bir örneği bana göre bu filmin 3. cekilecektir cünkü amerikada uzun süre vizyonda kaldı inşallah daha iyisini cekerler
 
bence 2. filmde olayi süpriz bitirelim diye çok mantiksal hatalara sebep olmuslar. ilk filmdeki olay zincirinin bir olurabilitesi var ama 2. filmdeki kurgunun önceden tahmin edilebilmesi imkansiz. Artik süpriz son yapmak için kurgunun olabiliritesinden ödün veren filmler canimi sikmaya başladi.. Yine de Saw 2 hoş vakit geçirmek için güzel bir film, tavsiye ederim..

Demek istedigimin açilimi spoilerda:

SPOILER:
Böyle bir plan yapilamaz çünkü insanlarin nasil davranacagini bilemezsin. daha ilk sahneden odadakilerin enselerine bakmalari akillarina gelebilirdi ve bunlarin hiçbiri olmazdi, ya da iri yari xavier karakterinin gerizekalica hareketleri olmasa yine çogu kişi ölmeden kurtulabilirdi. Dahasi ne olacagi belli olmayan bir ortama neden oyunun kurucusu olarak (yasli elemanin ögrencisi olan kadin, amanda sanirim) içeri girersin, hayatini tehlikeye atarsin? Çocuk ölseydi ne olacakti peki? Bu oyunun amaci, hayatinin degerini bilmeyen insanlari cezalandirmak degil mi? O zaman tek suçu polisin haksiz kurbani olmak olan insanlari neden ölüme mahkum ediyorsun? Ya son sahnelerde Xavier çocugu da, amanda'yi da öldürseydi ne olacakti? Varyasyonlar türetilebilir..
 
ya bence 2.si de en az ilki kadar iyi, bazı arkadaşlarıma testere dediğimde "ıyy, vahşet, bööö" tarzı tepkiler alıyorum, en başta ne kadar anlatmaya çalıştımsa da filmin zekice kurgusunu daha sonra şiddetle uzaklaşmaya başladım oralardan..

ama film sahiden güzeldi yahu.. ilkinin dvd'sini ekledim arşivime, ikinci çıksın onu da ekliycem..

yapımcı 3 ve 4.filmlerin gelceğini açıkladı bu arada..
 
2.nin sonuna dogru sıktı. sonucu tahmin etmek daha da sıktı..3.sunun gelecek olması hele:)bence 1 de kalmalıydı..ama yine de genc ellerden cıkan bu film denildigi gibi son yılların en iyi gerilim filmi dierlerinle kıyaslandıgında tabiki..helal diyim..
 
Messiah aslında senin düşündüğüne en başta bende düşünmüüştüm ancak daha sonra farkına vardığım bir şey varki bizim ünlü katilimiz o evin içine bu adamları yoldan geçen ilk beş misali sokmuyor herkesin ne olduğunu nasıl tepki vericeğini biliyor.

Filme gelirsek ilk filmden sonra insan her bi şeyden nem kaptığı için çok dikkatli bir film izliyorsunuz ve sonunda kısmen beklediğiniz bir sonla karşılaşıyorsunuz. İlk film kadar olmasada genede izlenmesi gereken bir film. Oyunculukdaki performans film içi zevki etkilemiyor sadece benim hoşuma gitmeyen şey ilk filmdeki olay akışının burda yakalanamaması anlatmaya çalıştığım şey bana kalırsa kopuklaşmalar var.
 
KAYRAA demiş ki:
2.nin sonuna dogru sıktı. sonucu tahmin etmek daha da sıktı..3.sunun gelecek olması hele:)bence 1 de kalmalıydı..ama yine de genc ellerden cıkan bu film denildigi gibi son yılların en iyi gerilim filmi dierlerinle kıyaslandıgında tabiki..helal diyim..

1. harikaydı. Kayraa 'ya katırlıyorum ama yine de 2. nin sonu daha degisik bitirilebilirdi. Yine paranın gözüne vurmak için para icin devam edilmiş bir film serisi oldu. Çok kıl oldum 3. cıkması için filmin sonunun carpıtılmasına.
 
idare eder diyemeyecek kadar kötü bi çekimle izlediğim ve tabiri caizse 'dibimin düştüğü' ilk filmden sonra ikinci film beni pek tatmin etmedi doğrusu..hele 'jhon amca'nın ölme fikri ve sonra olayların devam ettirilmesi için kendine bi yardımcı seçmesi beni muhtemelen gelmesi planlana bi üçüncü film açısından korkuttu diyebilirim..keşke ilk filmden sonra bu devam filmini çekmeselerdi..
tabi bu demek değil ki film kötü..evet benzerleri içinde belki de en iyilerden ama ilkinin etkisini asla hissettirmedi..
 
film çok başarılı olmuş bence!!!özellikle ben konusundan çok ölüm şekillerine bayıldım çok yaratıcı!!!
 
shila demiş ki:
film çok başarılı olmuş bence!!!özellikle ben konusundan çok ölüm şekillerine bayıldım çok yaratıcı!!!


Hayran olmamak elde değil!insan düşünmeden edemiyor o durumdaki insanların yerine koyduğunda ne yapacağını şaşırıyor insan!!!ama bence en kolayıda,hatta kolay demiyelimde en yapılabilecek olanı ilk filmde AMANDA nınkiydi bence!diğerlerinin hiçbirine gözüm kesmedi valla!tamamen çaresiz kalmışlar!!!bence.
 
ilk film kadar iyi değildi ikincisi.ama yinede standartların üzerinde bir film.zaman zaman basit amerikan aksiyonu,korku filmi hüviyetine girsede izlenebilir iyi bir film.ama 3 sıkar heralde!
 
tam benim tarzım bi film...ilk filmi izlediğimde şok yaşamıştım boyle filimlerde öekliliyomu diye...ikincisine büyük bi heyecanla gittim ama filmin ilk bölümünde hayal kırıklığna uğradım..film bildik klasik amerikan aksiyon filmleri gibi başladı ama sonrası yine güzeldi...filmi izlemeyen arkadaşları düşünerek tabiki içeriğini anlatmıycam ama görülmesi gereken bi film....sonundan anlayacağımız gibi saw 3 yolda(bence)...
 
Her filmin ikincisi ilkini aratır testerede boyle olmaz diye dusunmustum ama maalesef oldu.Dolayısıyla ilk filmden etkilendigim kadar etkilenmedim ikincisinden.
Ha iyi miydi kötü müydü diye sorulsa iyiydi derim o ayrı.
 
Geri
Üst