Stüdyo Mikseri Hakkında Bilgi Lütfen

yapacağın işlemler ne olacak yani kısaca studyondan nasıl bir verim almayı düşünüyosun???hücum kayıt amaçlı bir çok makina mevcut (kendinden mixer'li fazla tavsiye etmem ama) fiyatlarda oldukça makul amma şöyle dersen ben hücum kayıtta isterim kanal kayıtta isterim üstüne bide kes, biç ,kopyala ,yapıştır isterim dersen fiyatta ona göre değişir fikrini açıkça yansıtki yardım edebilelim ve paranı en güzel şekilde değerlendir
şahsen ben , roland vs-2480 (2800$$)kullanıyorum bu aletle istediğimi yaparım HERŞEYİ :!: gerisi fasa fiso geliyor(tabii yenilik alabilmek için bir kaç tane rhytm machine , dr. rhytm ,dr. groove , ayırıcım ve yamaha qv 100samplerim var toplam 2200$$'da bu zamazingolar ) bana oyuncak gibi geliyor diyerleri
ama herhalde(sanırsam)sana ikinci el bişeyde yarayabilir bunun için bi site moderatorlerine danış edevat piyasasını iyi bilen arkadaşlar var
dediğim gibi amacını yazmayı unutma neler istiyosun??( kaç$$$$$$$ var!!!!)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
arkadaşlar 10.000 $ var bir studyo almak için tam olarak en ince ayrıntısına kadar ne ler lazım bilgi verirseniz sevinirim.
 
şimdi şunu yine belirteyim amacın çok önemli 10.000$'a benim kafama göre ikinci el aletler ve demirbaşları sıfır almak suretinde bu işin kralını yaparsın bütçen süper ;)

gitarlar varmı amplileriyle beraber yaa bateri???????????
hayır yanii studyo kavramı içinde enstrumanlar dahil olmaz eğer enstrumanlar yoksa $$'ı çok iyi değerlendirmek gerekir :!: :roll: eğer böyle ise daha fazla$$$$$yada orta kalite enstrumanlar :?

kanal kayıt yapcam, performans oynuycam ve özel bişeyler yapacam diyorsan sana bir kaç fikir verebilirim ben sana şimdi bi adress vericem
mixerlere,monitörlere,kızaklara,portablelere bibak satış fiyatlarını gör
ürünlerde tavsiyeler= behringer,mackie,tascam favorilerim zaten burda dünya üzerindeki tüm markalar var ;)
==guitarampkeyboard==. googleden arat

heee sormayı unuttum tutucağın ev,garaj,studyo,kazan dairesi yada herneyse akustik açıdan ehemmiyetli bir yerdemi??yani millet kafayı çizer haaaaa eğer değilse 4.000$ yalıtıma gidicek ve biraz daha para biriktirmen gerekecek!!!!ben doublexdeydim yani komşumuz falan yoktu en yakın komşu 20 metre ilerdeki blokdu millet zangır zangır kapımı tekmeliyordu!!bu ne ses yauuuu diye.

aletlere bak bi fikrini söyle ama eğerki (açık konuşalım ) bu işte acemiysen anlamam düzenekten,markadan,sound'dan diyosan vekeyif için yapıyorsan hiç girişme yazık olur parana haaaa!!!!

istanbul piyasasını iyi bilen elemanlar var galiba sende istanbuldasın :roll:
pyramind'ede bi danış bakam belki bildiği toptancılar yada arkadaşları vardır kesin cevap için bekle akşama kadar ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
cash verdiğin bilgiler için saol 10000 $var ama bi 2000$daha gözden çıkarabilirim. ama elimde ne gitar ne anfi hiçbirşey yok.. yani herşey baştan kurulacak.. buna göre bilgi vermen daha uygun olur.. teşekkürler..
 
şimdiiiiiii gelelim fasulyenin faydalarına!!

gitarlar studyo için elverişli ve dayanıklı olmak zorunda bu yüzden kesinlikle floyd rose sistemi ve katlı ağaçtan olmayan bişe olacak
bu gitarlar neler olabilir??
1.alım-satım forumunda bir tane mexico strat var eğer iyi bakıldıysa bu makinalar hoşdur(manyetiklerde kıyak haaa sen bi bak)
2.jackson ps4 de var aynı forumda alttaki şablonu 2 haftalık bilgilere çevir ve bak aslında floyd rose var üstünde ama fiyatı çok çok uygun
3.cort a6 bass gitar var 6 telli çok iyidir bu model kaçırma bunuda öneririm
4.boss me-30 buluruz bi tane burda var arkadaşın çok hoşdur fx ler gerçekçi ve sıcakdır hemde sağlamdır istedikleri kadar tepinsinler üstünde ;)
5.studyo için canlı performans bölümüne sakın 100 watt'ın aşşağısı marshall,cort,dean markley falan alma çok kötüler :?
laney amplilerinin modelleri çok şahhane alabilirsin kesin (iki adet standart 50 watt bir adet bass 50 watt) ;)
6.bateri =senkop müzikden uygun fiyatlı bir model seçebilirsin türkiyenin en iyi vurmalı çalgılarını ora satar ve bu sene ödül aldı frankfurtta
7.mixer behringer dx 1000 sana yetecektir
8.tascam mfp- 01 kayıt cihazı buda sana yeter oldukcada kaliteli

toplam olarak bu kısım
5.000 $$ civarı tutuyor üsttekiler,3.000$ yalıtımıda yaparsak parana denk getirdik, kanal kayıt , performans ve sürüm yapmayacağına göre bunlar önerilebilir gersi sana kalıyor araştır bunları bi bak diğer arkadaşlara ve moderatorlere danış işini gör ;)
 
senin istediğin bizim klasik olarak bildiğimiz çalışma odalarından bi tane yapmak eee saydığım ürünler ile seçkin orta kalite bir yer işletebilirsin
fikrin demo çalışmaları ve ses teknolojisi üzerine bir studyoya yatkın olsaydı(kazancın için hiç bi şey diyemem zaten böyle bir yer açman için işi iyi bilmen ve yanınada yardımcı teknisyen bi r arkadaş alman gerekli olacaktır ama kazanırsan iyi kazanırsın normal bi demo merkezinde kayıt misal:cengiz dirim yapımcılık ve demo merkezi sayısız çalışmam oldu kendisi ile saatini 40 milyondan yapar)
dediğim gibi bu tür bir çalışmaya girseydin 15.000$'a kendi setup'ımın aynısını önerir ve fiyatta yardımcı oldururdum(yalıtım hariç)
sen yinede çok sıkı araştır
 
cash sanırım bu konu hakkında senden fazla bilgisi lan yok veya kimse yardımcı olmaya çalışmıyor yinede ben sana öncelikle koca bir teşekkür ederim. Şimdi
öncelikle studyoyu yeni açacağım için gitar anfi vs. herşeyin yeni olmasını istiyorum. 2 gitar olacfağına göre birini ibanez rg370dx diğerini ise ltd marka bir gitar olarak değerlendirebilirim veya 2. el çok temiz bir jackson bulursam.. bass gita rolara cort veya yamaha düşünüyorum hak verirsinki 6 telliyi herkes çalamayabilir onun için 4 veya 5 telli almam daha uygun olur..
yalnız anfi olarak bir sıkıntım var marshalla avt veya mg serisi almayı düşünüyorum 50 watt alsam iş görürmü ? ikisi arasındaki farkı biliyormusun birde avt tüplü olduğu için tüp ömrü ne kadar gider birde bunun sıkıntısını çekmek istemem. eğer diğer model ihtiyacımı karşılarsa ondna alabilirim. bass anfisi olarak ama inan hiç bir fikrim yok..
birde senin bahsettiğin behringer kanal kayıt için mi yoksa normal mikrofonlu hücum kayıt içinmi ?
+ mikrofon ne önerirsin..

tşk.
 
1.sakın ltd alma nedenini özel olarak açıklarım sana kullanan arkadaşlara ayıp olur
2.dediğin ibanezide alma sakın haaaaa onuda özel mesaj atarım sana
3.marshall'ı neden alma dediğimin nedeninide yazcam yarın bi kaç nedeni var ve dünyanın en iyi teknisyenleri tarafından tespit edilmiş ok.
aslında alabilirsin ben sana o yazı dizisini sacann lerim nasıl kullanılacğını öğrenirsin yani marshall alabilirsin ok.
4.her zaman için lambalı tercih et biraz pahalı ama yanındada çok tatlı olur bakımnı sana yazarım çok basit ve ucuz
5.bass amplisinde kimsenin sözünü dinleme ampeg al dünyanın en iyisidir ve kullanan müzisyenler reklam için kullanmadıkları açısından bir sürü söyleşi yapmışlardır kullanan artist sayısı(adı dünyaca meşhur):188
6.mixer kayıt yapmaz!!!görevi= verilen sinyalleri en düzenli şekilde toplayıp süzüp üniteye vermektir bi nevi şırınga ;)
7.tascam kayıt cihazıdır ve çok iyidir.(her türlü kayıt yapar hücum ve amatör kanal kayıt sana uyar 200 e yakın workstation arasından bunu ayıkladım senin için)
8.mikrofon shur kullanıyorum ben keyfine göre takıl bana göre farketmez(ben mikrofondan fazla anlamam,ilgi alanım deil)
9.mikrofon amplin çok önemli ama behringer tavsiyem!!
ok. ;)
 
Bence gitarlara ve basa fazla birsey harcama, eger kayit studyosu yapacaksan zaten gelen (ciddi) musteri kendi gitari ile gelir ve calar, prova studyosu olunca da millet kendi mali degil diye hirpalar. Cin mali filan ucuz Fender taklitlerinden al ve yuru. Duzgun kayit yapabilmek icin nispeten iyice bir davul seti alman lazim. Cunku herkes onu tasimayi sevmiyor ne de olsa. Amerika'da yasadigim icin Turkiye'deki fiyatlari bilmiyorum. O yuzden seni gereginden pahali bir markaya yoneltmek istemiyorum ama eger kalitesi hakkinda sormak istedigin marka ve modeller olursa buradan birseyler yazabilirim.
 
10000 dolara çalışma stüdyosu çıkar. İyi de olur. Söylenenler spylenmiş temelde. Kayıt stüdyosu için ise bu miktara başlamak bile zor. 2-3 sene çalışma stüdyosuyla ilgilenip işin ticaret kısmını sök derim. Kolay değil göreceksin. Kolay gelsin yine de.
 
Bence mükemmel bir prova stüdyosu çıkar o parayla.Kayıt işine gelince biraz karışık.Öncelikle bir kayıt stüdyosunda enstrüman olması ne kadar doğru.Özellikle davul.. Bir yerden sonra işler fabrikasyon gibi olmaz mı? Tabii kayıtta kendi davulunu,gitarını,anfisini hatta mikrofonunu kullanmak isteyecek kadar profesyonel müzisyene hitap edecek teknik ekipman (mikser vs.) , en önemlisi de miksi, masteringi yapacak, mikrofonları kuracak, kabloları çekecek ve ayak işlerine koşacak bi ekip lazım değil mi?İşin ticari yönünü hiç açmayalım.Bunları bence bir düşün!
Kolay gelsin!
 
Geri
Üst