Hangi Kablolama ?2 Hum-2vol-2tone-3w-1push/pull

Merhaba, bir türlü emin olamadım hangi kablolama olması gerektiğine, net de sorunlu arama yapamıyorum buradan sorayım bilen vardır dedim. Les paul gitara, seymour duncan sh4(push/pull) - sh1 '59 (push pull değil) takacağım. 3 way toggle switch, 2 tane volume, 2 de tone var bilindiği üzere. Köprüdeki sh4 e push/pull yapmak istiyorum tone potansı ile, ama sh'59 da bu özellik olmadığından ona yapamıyorum. Kablolamayı nasıl yapmalıyım ? Seymour Duncan sitesinde 2 humbucker için sadece 2si de push/pull olarak kablolama diyagramı var, tek push pull yapmak mümkün değil mi ki bunu koymamışlar ? Teşekkürler şimdiden.
 
Merhaba.

coil-tap bağlantısının mantığı bobinlerden bir tanesini pasif hale getirmek yani toprak kablosuna doğrudan bağlamaktır bir nevi. Dolayısıyla her manyetiğe birbirinden bağımsız bir şekilde tabiki push-pull ile hum-single dönüşümü uygulanabilir.

Yapmanız gereken gitardaki hangi potansı push-pull ile değiştirmek istiyorsanız (illaki tone olmak zorunda değil aslında, neresi daha kolay ulaşılabilir geliyorsa) oradaki potansı çıkarıp yerine push-pull olanı önceki potans nasıl kablolanmış ise tamamen aynı bağlantı şekli ile takın.

Daha sonra push-pull üzerindeki 6 bacaktan sağ ya da sol taraf farketmez potansın yuvarlak kısmına en yakın 1 tanesini kısa bir kablo ile potansın gövdesine lehimleyin. Böylece o bacağı topraklamaya dahil etmiş olduk. Son olarak da toprakladığınız bacağın üstündeki bacağa da (ortadaki bacaklardan biri ancak az önce toprak hattına bağladığınız bacağın tam üstündeki olmalı yoksa çalışmaz) köprü manyetiğinden çıkan birbirine lehimli ve boşta duran kırmızı&beyaz kabloları lehimleyin.

Bunu yaptıktan sonra bir tornavida ile amfiniz açıkken köprü manyetiğine dokunun push pull kapalıyken iki bobinden de, push pull yukarı çekili yani açıkken de sadece köprü tarafındaki bobinden güp güp :D sesi alıyor iseniz bağlantınız tamam demektir :)

Burada dikkat edeceğiniz nokta potansın tamamını diğer potansların bağlı olduğu toprak hattına bağlamayı unutmamanız gerektiği. Eğer bunu yapmayı unutursanız bağlantı şekli doğru olsa bile mantıken sistem çalışmayacaktır.

Umarım yardımcı olur, kolay gelsin..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ederim değerli cevabınız için. Diğer forumlarda da değerli üyeler cevap verdiler, fırsat bulduğum gibi deneyeceğim.
 
Geri
Üst