Dancer In The Dark / Karanlıkta Dans

Şimdiye kadar yapılmış en iyi dram_müzikallerden biri.Björk'ün oyunculuğu da gayet başarılıydı.Ölüme giderken bile ayak seslerinden müzikalini oluşturması oldukça etkileyiciydi.aslında filmin bir çok yeri etkileyici.ve son sahnesi...'and that's all...' :cry:
 
Re: Karanlıkta Dans (Dancer in the Dark)

derin_derin demiş ki:
Şimdiye kadar yapılmış en iyi dram_müzikallerden biri.Björk'ün oyunculuğu da gayet başarılıydı.Ölüme giderken bile ayak seslerinden müzikalini oluşturması oldukça etkileyiciydi.aslında filmin bir çok yeri etkileyici.ve son sahnesi...'and that's all...' :cry:

Björk adinin gecmesi zaten yeter.Kadinin müzikleri cok etkileyici...

Filmi izlemedim ama ilk firsaatta izleyecem...Cok tavsiye aldim.
 
evet film iyi güzel...
amaaaa!
ben başka bir konuya değinmek istiyorum bu film hakkında. çok sinirimi bozan, beğendiğim bir film olmasına rağmen içeriğinde sinir olduğum bir durum.
şimdi bu Bjork ablamız komünist Çekoslavakya'dan ABD'ye geliyor çalışmaya... neden? ameliyat parası biriktirmek için... hıııı demek komünist ülkelerde ameliyat için yeterli parayı temin edemedin ve ABD'ye geldin.
paranoyak değilsem eğer, bu direk antikomünizm propogandası ve yalan yanlış bir propoganda. bi kere para yüzünden ameliyat olamayacağın ülkeler kapitalist ülkelerdir. sosyalist devletlerde sağlık hizmetleri için para mı alınır?
amacım bu başlık altında alakasız bir tartışma başlatmak değil ama şunu sormadan edemiyorum. konu olarak neden komünist Çekoslavakya? neden başka bir ülke değil de Çekoslavakya? herhangi bir fakir ülke seçebilirdiniz konu olarak... ben bunun altında artniyet görüyorum. filmin geneline bakıldığında bu çok ince bir ayrıntı ama... belki de hollywood tarz değiştirmiştir. yalanyanlış propogandalarını göstere göstere, izleyicinin gözüne sokarcasına değil de, arkadan çaktırmadan yapıyordur????
konu hakkında bilgisi olan varsa, yanılıyorsam, bilgiye dayalı bir cevap alabilirim. ben de durumu öğrenmiş olurum bu sayede. yoksa, film ile ilgisiz, siyasi bir tartışmaya dönüşmesin.
umarım dönüşmez.
:roll:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Von Trier (filmin yönetmeni) demiş ki: " fıstık gibi kızların başrol oynadığı bir dünyada, ben sıska, cirkin bir kizi alıp 2.000 dolar için idam edildigine dair sacma sapan bir hikayeyi yine hiçbir olağan dışı kamera hareketi veya ışık oyununa kaçmadan anlatacagım, ve sizi de, bu salak hikayeye k*çınızla gülmek yerine hüngür hüngür aglatacagım! "..sıska ve çirkin björk e pek uymuyor bana kalırsa ama adam dediğini yapmış.

**psychopogo bu arada dediklerine katılmamak mümkün değil ama filmi o açıdan hiç düşünmemiştim ben mesela.düşünen de çok yoktur sanırım.
 
sinemadan çıktığımda yüzümde titrek bir gülümseme vardı, ağlayanlara da tuhaf tuhaf bakıyordum... niyeyse filmin sonunda bjork son olarak şarkıyı söylerken bi mutluluk dalgası gelmişti üzerime doğru...
bir daha izleyesim geldi ya filmi... :)
en çok 107 steps bölümünü seviyorum, bir de i've seen it all... kesinlikle herkese tavsiye edeceğim bir film. ancak işin garibi, izlettiğim insanların büyük bir kısmı filmde benim bulduklarımı bulamadı, beğenmedi... garipsedim...
 
Bende çok beyenmiştim film i sesiz sahneleri dışında...

kamera çekimleride oldukca iyidi yakınlaşıp uzaklaşması şarkı sahnelerinde filmden kopup sanki başka bir şey izliyomuşsunuz hissi uyandı bir ara sonradan gitti tabi o his...

son sahne baya acıklıydı yaw gözlük falan tekar izlemem gerek...

şarkıları süper...
 
Liseyi bitirdiğim öss ye kısa bir zaman kaldığı sinir bozucu dönemde sırf ağlamak istediğim için bu filme izlemeye karar vermiştik. Gerçekten çok güzel bir gündü, istediğim olmuştu da: )
Sürekli bir Björk dinleyicisi olmasamda filmin müziklerini çok severim. İzledikten sonra hmen aldım tabiki..
 
film yeşilçam melodramlarını andırsa da,björkün o tüm ekranı dolduran varlığı ve lars von trier'in farklı ve usta yönetmenliği filmi şölene dönüştürüyor, bi björk manyağı sırf müzikler için bile filmi izleyebilir, ama björk seven birinin de filmi beğenmeme ihtimali %1, I've seen it all kısmı filmin en güzel yeri, şarkı zaten björkün en iyi şarkılarından biri, ağlamak için ideal bi film...
 
asmashingpumpkin demiş ki:
I've seen it all kısmı filmin en güzel yeri, şarkı zaten björkün en iyi şarkılarından biri, ağlamak için ideal bi film...
Kesinlikle katılıyorum..Yıllar önce izlemiştim filmi..Sinemada bekliyordum , filmden çıkan herkes ağlayarak çıkıyordu, dedim iğrenç salak bir film herhelde herkes ağladığına göre,ama filme girdim yinede... Üzerimde bir elbise vardı ama ben elbiseyi paçete niyetine kullanmıştım:)(yıllar önceydi tabi bu, küçüktüm) :)
 
Şimdiye kadar üç filmde hakkını vererek ağlamışımdır.Birincisi bu film diğerleride Scindler'in Listesi ve Angela'nın Külleri idi.Bu filmi en güzel tarafı müzikal şeklinde ilerlemesiydi.O taraflarını rüya olarak görürüm.Sanırım filmde de bu irdeleniyordu.Geriye ise sadece hüzün ve gerçek hayat kalıyor.Bütün acılarıyla.Lars Von Trier'in böyle bir film yapmasına şaşırmamıştım.İlk filmi "Breaking The Waves"le zaten herşeyi yapmış bir yönetmendir kendileri.Björk'ün bu filmde gösterdiği performans bence muhteşemdi.Soundtrack'ini bile almıştım.Yalnız filmin en sonu o idam sahnesi kan dondurucu idi.Kieslowski'nin filmlerinden birisine benzemiş biraz.Süper bir film. ;)
 
İzlemeyi çok istediğim filmler arasında. Belki TV verir diye bekliyorum ama hiç oralı değiller. TV'de film izlenmez derseniz onda da haklısınız :)
 
turke01 demiş ki:
İzlemeyi çok istediğim filmler arasında. Belki TV verir diye bekliyorum ama hiç oralı değiller. TV'de film izlenmez derseniz onda da haklısınız :)
kesinlikle tv de vermelerini bekleyip filmi de kendini de ziyan etme..bazı yerlerinde hadi sadede gelin desemde bence izlenmesi gereken bi film..ben de sonunda hüngür hüngür ağlayanlardanım..björk ün olması benim için başka bi artı çünkü kadın acayip başarılı..müzikteki başarısını oyunculukta da göstermiş..i've seen it all un olduğu bölüm en ok ilgimi eken bölümlerden,idam sahnesi dışında..kısaca izleyin!!
dbjd forever
 
Geri
Üst