Barış Sarıdede

D

Dilara

Barış Sarıdede

1977 yılında doğan türk rock müziğinin yeni ismi Barış Sarıdede’nin müzik merakı lise yıllarında başladı. Pera Güzel Sanatlar'da klasik gitar ve daha sonra da Jazz gitar eğitimi aldıktan sonra uzun süre gitar dersleri vererek aynı zamanda da sahne çalışmalarına devam etti. İlk grubu Black Point ile deneyim yaşayan Barış Sarıdede, daha sonra Pandoranın Kutusu ve Objektif gibi birçok grupta, televizyon programlarında ve orkestralarda gitarist ve bas gitarist olarak yer aldı.

Müzik çalışmalarına bir süre ara veren Barış Sarıdede, bestelerini bu dönemde yapmaya başladı. Bir yandan şan eğitimi alan Barış Sarıdede, söz, müzik ve düzenlemeleri kendisine ait “Farz-ı Misal” adını taşıyan ilk albümü ile müzik sektörüne müzisyenliğinden sonra solist olarak da adını yazdırdı.

Yaptığı şehirli müzik ile duygularını yoğun bir anlatımla yansıtan Barış Sarıdede, şarkılarını tekdüzelikten uzak pop ve rock çizgilerinde sevgi, hüzün, hasret ve isyan duygularını albümün ana teması olan umut ve umutsuzluk üzerinde harmanlayarak sizlere sunuyor. Günümüz müzik anlayışını farklı bir bakış açısı ile yorumlayan Barış Sarıdede, rock müziği kalıplarının haricinde diğer türlere de yer veriyor.

Prodüktörlüğünü Hüseyin Öngen’in üstlendiği, Temmuz 2011 başında Sekiz Müzik etiketiyle çıkan "Farz-ı Misal" adlı ilk albümde 9 tane şarkı bulunuyor.

Şarkı listesi
1. Hırsız
2. Güneş Girer Penceremden
3. Tren
4. Elimde Bir Yaprak
5. Unut Unutabilirsen
6. Bar
7. Kayıp Hayatlar
8. Unutulmuş Fotoğraf
9. Yok

Web
www.barissaridede.com
https://www.facebook.com/barissaridede
 
Geri
Üst