Cubase *.cpr uzantılı dosyaları mp3'e çevirme

Arkadaşlar kolay gelsin. Cubase yazılım kullanıyorum bir çok demo kayıt ettim biton beste kayıt ettim ama bir türl cubase *.cpr uzantısından kurtaramıyorum bu çalışmları mp3 ya da audio cd formatına çevirme imkanı varmı ? Bir bilgisi olan varsa bana bir şekilde bu forumdan ya da [email protected] adresinden ulaşsın rica edeceğim. Hepinize her ne yapıyorsanız kolay gelsin. (Banka hortumlayanlara hariç)
 
Cubase kullanmıyorum ama birkaç kez denedim birşeyler yazmayı.Ben de aynı şeyi yaşadım.Belki çok acemice ama bilgisayarın kulaklık çıkışına giden sesi(stereo mix), kayıt için kullanığım programa kaynak(source) olarak gösterdim sonra da cubase'te yazdığım bölümü açıp play'e bastım.Kaydettiğim bölümü (.wav olarak) sonra Soundforge'da açarak düzenledim.Sonra kullandım.Saçma belki ama ben süperzekamla(!) başka birşey gelmedi aklıma. :)
 
Cubase ile projeni açıp, left ve right locatorları parçanın başına ve sonuna alıp, file menüsünden parçanı mixdown etmen gerekiyor, wav olarak sana parçanın çıktısını verecektir, ondan sonra mp3 e istediğin programla çevirirsin.
 
*.cpr uzantisi Cubase'in Project File uzantisidir.

Yani cubase senin yaptigin kanallar ve kayitlar icin bir "table of contents" hazirlar sen her save tusuna bastiginda.

Sen her o dosyayi actiginda audio dosyalarini kontrol eder kanallari yerlestirir vs...

Calismalarini bilindik formatlara cevirmek icin export komutunu kullanmalisin.(file>export>audio mix down )
Bu sekilde *.wav,*.mp3,*.rm,*.wma gibi formatlara isleyebilirsin kayitlarini.

Kolay gelsin
 
Geri
Üst