pedro almodovar

G

glorydream1

Bu adam bi harika.Filmlerde yaşamak istediğim dramı bana tam anlamıyla yaşatan tek yönetmen.Konuyu işleyişi öyle iyi ki size çok absürd gelen konuları bile sanki siz yaşamışçasına yansıtıyor.Son olarak seyrettiğim Kötü Eğitim filmiyle bence doruğa ulaştı.Bu dahi için söylenmesi gereken çok şey var.Onlarıda siz söyleyin.
 
sevmiyorum bu adamı-ispanya sineması diyorlar almodovar başka cevap yok...yönetmenliğide iyi değil zannımca-cannes daki ödülü üstüne gülüp geçiyorum-o dönem filmlerine bakın bi,ne diyim daha gülüp geçiyorum :)...
 
ALMODOVAR 99'DA "ANNEM HAKKINDA HERSEY" (TODO SOBRE Mi MADRE) ile hem OSCAR, hem de CANNES!da en iyi yönetmen ödülünü aldi.
"KONUS ONUNLA" (HABLE CON ELLA)2002 Almodovar!a ikinci OSCAR'INI kazandirdi. O YÜZDEN HAFiFE ALINACAK Bi YÖNETMEN DEGiL.
bi de "SiNiR KRiZiNiN ESiGiNDEKi KADINLAR" die bi filmi vardi. çok eglenmistim. adam insan ruhundan çok ii anliyo, bu da asikar.
beni hiç bi zaman hayal kirikligina ugratmadi.
 
konuş onunla çok acıklıydı. ironik ama hüzünlü.
annem hakkında herşey o kadar etkilemedi beni. daha çok eşcinsellik vardı. ama annelikle ilgili bölümleri güzeldi.
 
kötü eğitim filmi çok iyi olmasada ortalamanın üzerinde.belirli bir çizgisi var ama çok üstün bir yönetmen değil.yani bir fellini yada bertolucci olamaz.
 
konu yok gibi kimilerine göre oysa olan, kocaman bi konunun farklı farklı bi sürü insana değmesi. en sevdiğim kırmızıya sahip insan. bu yüzden gözümüze gözümüze sokuyor ya her filmde.

filmleriyle yavaş yavaş antonio banderas ın geçirdiği evrimi izleyebileceğiniz yönetmen. sinir krizinin esigindeki kadinlar la başlıyor sanırım tıfıl antonio.

ayrıca kadınları gerçekten bu kadar iyi anlayıp anlatabilen nadir insanlardan. (neden acaba :D )

bi de izlerseniz annem hakkında her şey de kadın trende giderken çalan şarkıyı dinleyin. biliyorum yetmeyecek bulun bi yerlerden acil edinin. tam zamanında tam yerinde bu kadar güzel parça nasıl olur ya diyeceksiniz eminim.
 
Bu adamın filmlerinde bana anlatılan çok eski hikayelerden izler var.
Çok etkileyici ve ilginç işler çıkartıyor..
Filmleri izlerken koltuğa gömülüp,bulunduğunuz ortamın sıcaklığına rağmen üşümek, ya da tam tersini yaşamak muhteşem oluyor..
 
E-PennyLane-Elensar demiş ki:
ayrıca kadınları gerçekten bu kadar iyi anlayıp anlatabilen nadir insanlardan. (neden acaba :D )

süper bir noktaya parmak basmışsın valla (+1)

Bad Education u izlemek nasip olmadı ama birkaç yazı okudum zaten film de kendi gençliğinden bahsediyo (buda senin yazını açıklıyo :LOL: )

Kilisede bu film e pek sıcak bakmamış :twisted: en kısa zamanda izlemek istiyorum
 
1980-Pepi, Luci, Bom y Otras Chicas del Monton
1982-Labyrinth of Passion
1984-What Have I Done to Deserve This?
1984-Entre Tinieblas
1986-Matador
1986-The Law of Desire
1988-Women on the Verge of a Nervous Breakdown
1990-Tie Me Up! Tie Me Down!
1991-High Heels
1993-kika
1993-Accion Mutante
1995-The Flower of My Secret
1997-Live Flesh
1999-All About My Mother
2002-Talk to Her
2003-My Life Without Me => yapimci
2004-Bad Education
2004-The Holy Girl => yapimci
 
Önceden Konuş Onunla filmini izlemiştim. Gerçekten etkileyici işlemesini biliyor adam filmleri. 2004 yapımı La mala educación (Bad Education) filmini daha yeni izleyebildim. Türkiye'de vizyon yüzü gördü mü araştırmadım ama sansür yemesi muhtemel filmlerden. Kesinlikle çok beğendiğimi söyleyebilirim. Filmin ilk başlarında seyirciye konu eşcinselliktir gibi bir mesaj vermek istercesine gözüne gözüne soktuğu bir kaç aşırı sahne vardı. Ancak şu kesin ki; aslında laçkalaştırmadan işlenmiş ender cinsel kimlik konulu filmlerden biri. Bir konu içinde farklı 3 ayrı hikaye anlatılmış ve özellikle Katolik okullarda yaşanan eşcinsel olayları sertçe eleştirdiği için fazlaca tepki de alıyor. Fransa'da gösterimi yasaklandı. Film İspanya'da çekilmiş görüntüler ayrı bir güzel. Oyunculardaki masumiyet hayran kalınası bir yetenekti adeta.

Kurgu olarak da karışık bir gidişat tercih etmiş. Aslında son 20 dakikaya kadar başka bir senaryoymuş gibi ilerlerken son anda bambaşka bir hikayeyi öğreniyorsunuz. Eğlencelik ya da yatarken izlenebilecek bir film değil ;) Sert olmuş, cesur olmuş, güzel olmuş.
 
Kadınları doğal halleriyle gerçekten iyi yansıttığını düşündüm.istediği maskeyi kolaylıkla takıp çıkartabiliyor.Bunun yanında senaristliği de üstlendiği filmde daha baskın ve detaycı buldum.
Geçen akşam "kika"yı izledim;En sevdiğim unsurlar karakterlerin meslekleri,buna bağlı diyaloglardı.kimi zaman sıkıcı olabilsede yaşattığı anlık dönüşümler filmi gayet hoş kılmış,zaten izlettiren kısmı da bu...
 
hable con elle(konuş onunla) filmini izledikten sonra:"yok abi Avrupa sineması bana göre değil" (Britanya hariç) dediğim filmin sevgili yönetmen kişisi...Seveninin niye sevdiğini anlar ve saygı da kusur etmem diyip,köşeme çekilirim...:))
 
Çoğu filmini izledim ve dikkat çeken ortak öge genelde aldatılmış,terkedilmiş,çaresiz kadınların olması.
O kadar umutsuz olayın içinde bir de ironik bir şekilde güldürdüğü anlarda var bence dengeyi çok güzel sağlıyor.

All About My Mother,Talk to Her,Volver'in dışında Women on the Verge of a Nervous Breakdown,The Flower of My Secret,What Have I Done to Deserve This?,Law of Desire benim en beğendiklerimden..
 
portishead demiş ki:
sevmiyorum bu adamı-ispanya sineması diyorlar almodovar başka cevap yok...yönetmenliğide iyi değil zannımca-cannes daki ödülü üstüne gülüp geçiyorum-o dönem filmlerine bakın bi,ne diyim daha gülüp geçiyorum :)...

iyi filmleri var ve burada yazılmış tekrar belirtmeye de gerek yok ama yine de sevemiyorsan tekrar tekrar izle derim. ince ayarları seven yönetmenlerden birisi kendisi.
ispanyol sineması demişsin almodovar yoksa bende sana carlos saura diyorum o zaman. :)
 
Almodovar'ın bazı filmleri izleyeni kolay kolay içine almaz, biraz sabır ister. Sonunda da karşılığını alırsınız.
Her filminde enteresan, uç nokta karakterlere yer verir. Her tarzdan insanı anlatır ve onları anlamanızı sağlar. İyi sinemacıdır, sevilesidir.

Yeni filmi post prodüksiyon aşamasındaymış. Bekliyoruz bakalım.
 
Geri
Üst