Karapaks

Herkese Merhaba...

Levent Konserinizden sonra, radyoda sesinizi duymak, şarkılarını dinlemek çok güzeldi. Albümde gerçekten çok güzel şarkılarınız var. Tebrik ediyorum ve heycanla albümünüzün çıkmasını bekliyorum.

Bir rock dinleyicisi olarak internet sitelerindeki forumları, röportajları takip ediyorum ve imkan buldukça, zamanım uydukça televizyon ve radyo programlarınıda kaçırmamaya çalışıyorum. Forumunuzda ve radyo programında ilgimi çeken ve beni çok rahatsız eden bişey, başka gruplarla çok fazla uğraşmanız oldu. Radyo programınızda 2 cümlenizden biri başka bir grubu kötüleyen sözlerdi, ve bu forumda da sürekli başka gruba saldırı içerisinde olduğunuzu görüyorum. Üstelik üslupta gittikçe bozuluyor, ve sizi küçük düşürmeye başlıyor. Bu üslübun rock'n roll la ve ruhuyla uzaktan yakından ilgisi olmadığıysa sanırım herkes tarafından rahatça algılanmış durumda.

Diğer grubun röportaj ve forumuna baktığımda, televizyon programlarını seyrettiğimde ise sizi kötüleyen, size saldıran bir yazı veya açıklama görmedim, duymadım. Aksine sizinle ve özellikle Kaan Altan'la ilgili hep olumlu şeyler söylediler, olumlu yorumlar yaptılar. Durum böyleyken sizin bu saldırgan ve karalamacı tutumunuz çok ayıp oluyor. Uzattıkça dahada küçülüyorsunuz. Açıkçası bu tutumunuzla "reklamın iyisi kötüsü yoktur" diye düşünüyosunuz gibi hissetmeye başladım. Sürekli başkalarının ismini kullanıp, onları kötüleyerek gündemde kalmaya çalışan Hülya Avşar, Gülben Ergen, Petek Dinçöz tutumunuz gerçekten çok kötü. Bu kadar nefret ediyosanız Kaan Altan'ın sıfati neden hala "Mavisakal gitaristi". Neden değiştirmiyor ve şu anda üyesi olduğu, müziğini yaptığı ve gurur duyduğu grubu olan "Karapaks Gitaristi" yazmıyor, veya buna bir cevap vermiyor. İlk yazan ben değilim bunu... Heralde başkalarının ismini kullanarak gündemde kalmak için, reklam yapmak için diyor insan belki gerçek bu olmasada.

Kimsenin bu tartışmalardan zevk aldığını sanmıyorum. Bende almıyorum. Tartışmaya katılmicaktım ama "bilge" ve "aydın" dediğim, sandığım insanların, üslubun gittikçe bozulup basitleşmesi, televizyonda görünce beyenmeyip "ucuz ve basit insan" olarak nitelendirilen insanların üslubununda altına düşmesi, beni çok üzdü, yıktı ve artık dayanamadım. Müziğin üstünde böyle kara bulutların dolaşması çok kötü. Kapayın artık bu konuyu daha fazla küçük duruma düşmeden. Veya dediğim gibi hülyacılığa, gülbenciliğe, petekçiliğe devam edin. Ama bence müzik herşeyden üstün olmalı. İsimlerdende, gruplardanda.

Herneyse... Yeni devrin ilk sorusunu ben soriiym o zaman... Bu sene hangi festivallere çıkıyosunuz? Konser yokmu? Oldukça çok sayıda festival var, herkes biyerde çalıyor. Siz nerede olucaksınız. Söyleyinde gelelim eylenelim, kendimizden geçelim...
 
buneöfkekardeşleryasustumtamam
şurda sevenler-arası hissiyat belirteyim dedim gülbenergen kıvamına çekildim.bazı standartları tartışmaya açtım, petekdinçöz oldum.mizahım anlaşılmadı saldırganlık sayıldı,reklam sanıldı.
Son olarak şunu belirtmek isterim: Ben Mavi Sakal hayranı olduğum için Karapaks'a vokal yaptım.
buneöfkekardeşleryasustumtamam
15 yıldır sesim çıkmadı bi 15 yıl daha çıkmaz artık.
 
öncelikle "kara yürekler" deyimini ilk kullanan turnthepage nickli arkadaş, bunun kabahatini Erdinç Ünlü'ye atmayalım...ama yazdığı bir kelime ortalığı gerdiyse bunun üstüne üstüne gidip iyice gerilimi arttırmanızı da gereksiz buldum. uyarı gerekirse forum yönetimi bunu yapacaktır eminim. Manyak Olamazsın ile ilgili olumlu eleştirilerini Mavi Sakal sayfasına da belirtirsen çok sevineceklerine eminim serra_e.

biz burada buzdağının sadece tepesini görebiliyoruz ancak. bugüne dek bilmediğimiz,bize yansımayan olayların acılığı, burukluğu radyoda o şekilde konuşulmasına yol açmış olabilir. yoksa ne Kaan'ın , ne de diğer arkadaşların kasten o şekilde konuşacaklarına inanmıyorum.

foruma yeni gelip uzun uzadıya okuyamayan arkadaşlar için Kaan Altan'ın konuyla ilgili açıklaması: http://www.karapaks.com/duyuru/duyuru.htm

kendi adıma dileğim-daha önceden belirttiğim gibi- küslüklerinin bitmesi... ama konu onların arasında ve kararda onlara ait olacak.
 
fireball demiş ki:
Manyak Olamazsın ile ilgili olumlu eleştirilerini Mavi Sakal sayfasına da belirtirsen çok sevineceklerine eminim serra_e.
bu forumda başka grupların parçaları hakkında olumlu fikir söylenemez mi? hele grubun bir üyesinin parçaya haksızlık ettiği bir durumda bile? yiğidi öldür ama hakkını yeme derler. hem manyak yeni bir parça değil ki bilen biliyor ne olduğunu manyağın. üzüyor mu karapaks üyelerini başka iyi işler görmek? hiç sanmam, umurlarında bile değildir babaların. aynı şey hangi forumda olursa olsun orada da yaparım. ne kadar ilginç bu olanlar. futbol takımı ortamı gibi... stadyum gibi valla. mavi sakalı ne kadar çok sevdiysem karapaksı da o kadar çok sevdim. bunu yapmayı siz de denediniz mi? bir deneseniz!

buzdağı konusunda yorum yapma hakkını kendimde göremiyorum ben senin gibi doğrusu çünkü sadece o linkdekinden başka bir bilgim kaynağım yok. dolayısıyla da tek tarafın söyledikleri üzerine de yorum hiç yapamadım hayatta ben. radyo konusunu ise hiç açma, nasıl bir açıklaması olabilir orada söylenenlerin bilemiyorum...
 
söylenir tabii ve Mavi Sakal'ı eskiden beri severek dinlediğim için de beni çok sevindirir :) ben bu kadar zamandır Mavi Sakal sayfasına gidip görüş bildirmiyorum... çünkü olumlu da söylesem yanlış anlaşılacağından çekiniyorum. ve demesem de Mavi Sakal'ı hala çok severek dinliyorum. forumdaki geçmiş poslarıma bakarsanız sürekli olarak barışmaları dileğinde olduğumu da görürsünüz. ama bazı forum üyelerinin her iki sayfada da yanlı bir tutum göstermeleri sonucunda ben de kendime göre ilginç bulduğum şeyleri belirtme, savunma yapma ihtiyacını hissettim. yoksa birilerini karalamak hiçbir zaman amacım olmadı. sandığınız kadar yanlı değilim- en azından birinin adı geçtiğinde olumsuz tepki koyacak kadar yanlı değilim.

Kaan'ın açıklamaları için diyebileceğim: bir takım burukluklar, acılıkların etkisiyle o şekilde konuşmuş olsa da kasten kötüleme amacında olduğunu sanmıyorum.

ben size Mavi Sakal'ın sayfasına da olumlu eleştiri belirtirsen çok sevineceklerdir derken başka bir amaç da gütmedim, bunu da belirteyim.

her iki albümün gelişini de büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.

bu konuda yapabileceğim açıklama bu.
 
serra_e ve concorock.... hoşgeldiniz iyiki burdasınız..... benim kısıtlı türkçem ve kelimelerim sizin kadar ayrıntılı yazmaya yetmemişdi....

son olarak müziklere yada kaliteye değil davranış tarzlarınadır hafif sitemimiz... bunun içimde sadece müzik,müzik ve müzik diyoruz...
 
bana göre bu sayfaya gelip, fikrini düzgün ve ortalığı germeyecek şekilde belirten herkes hoşgelmiştir- olumlu veya olumsuz görüşte yazması önemli değil, önemli olan üslup ve bu üslubun sürekli hale gelmemesi... bu noktada vinodelmare ile farklı düşündüğümü belirtmek isterim(serra_e ve concorock burada size yönelik bir eleştirim yok, yanlış anlamayın).sizlerden ricam: lütfen bugünden başlayarak görüşlerinizi belirtirken kırıcı olmamaya ve gerginlik yaratmamaya çalışmanız. gerek her iki gruba, gerek forumu okuyup da görüş belirtmeyen arkadaşlara, gerekse kendimize karşı bu sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum.

madem müzik diyoruz o zaman 3-4 sayfa önce verilmiş Yarın Cennet Olacak için yapılmış çalışmadan başlamak güzel olabilir :)
 
Tortu demiş ki:
buneöfkekardeşleryasustumtamam
şurda sevenler-arası hissiyat belirteyim dedim gülbenergen kıvamına çekildim.bazı standartları tartışmaya açtım, petekdinçöz oldum.mizahım anlaşılmadı saldırganlık sayıldı,reklam sanıldı.
Son olarak şunu belirtmek isterim: Ben Mavi Sakal hayranı olduğum için Karapaks'a vokal yaptım.
buneöfkekardeşleryasustumtamam
15 yıldır sesim çıkmadı bi 15 yıl daha çıkmaz artık.

olur mu öyle şey hep konuşun bağırın çağırın takdir edin isyan edin.... tınıların geökde savrulsun..

şarkılar içimizde ki herşeyi anlatır zaten... müzik varken ne gerek var ki konuşma diline... sözcüklere...
 
Sanırım Karapaks klasik Mavisakal albümlerine göre biraz karanlık soundlu, en azından Yarın Cennet Olacak videosundan anlayabildiğim kadarıyla. Değişik bir çalışma olmuş ve ben beğendim hem parçayı hem klibi. Bu karanlık-karamsar parça hoşuma gitti. Belki sadece bana öyle geldi ama gitar tonları, Erdinç Ünlü'nün vokali falan..Hoşuma gitti ya, daha da sabırsızlıkla bekliyorum :D
 
scrotestical seni yeniden bu sayfada gördüğüme çok memnun oldum :) neden foruma az yazdığını anlıyorum... kendi adıma gerilimden uzak kalmaya çalışacağım ilerde... müzikten konuşacağını iddia edip, başka şeylerden konuşan arkadaşlar için vakit harcamak istemiyorum artık.
 
fireball demiş ki:
scrotestical seni yeniden bu sayfada gördüğüme çok memnun oldum :) neden foruma az yazdığını anlıyorum... kendi adıma gerilimden uzak kalmaya çalışacağım ilerde... müzikten konuşacağını iddia edip, başka şeylerden konuşan arkadaşlar için vakit harcamak istemiyorum artık.

:D :D :D
 
maalesef bu sayfaya geldiğinizden beri ne Yarın Cennet Olacak, ne de siteye konmuş örnek parçalarla ilgili herhangi bir eleştirinizi göremedim :roll: bu konumda da sizi kendi kendinizle konuşmaya bırakmak en güzeli bence :LOL:
 
hımmmm..... illa eleştirmem mi lazım...? benim kendi mantığımda birşeyi eleştirmen için ondan daha iyi yapman lazım.... ve benim şu an saygı duymak ve beğenmekden başka yapacağım birşey yok.... benden iyiler çünkü.... ve ben saygımı zaten alması gereken kişilere sundum ve aynı sıcaklıkda cevabımı aldım.....

burası karapaks fanlarının buluşup konuştuğu bir yer.....baştan beri dediğim benim eleştirim usluba ve fanların gereksiz tartışmalarına..... ki bunu eleştirmeye hakkım olduğunu düşünüyorum..... en azından rock fanlarını eleştirmeye....

bence de çok doğru bir karar verdin fireball.... bırak ben kendi halime konuşayım.... anlayan ve sıcaklığını gönderen oluyor zaten.....

Mare....
 
bir süre buralarda yoktum ve forum epeyce hareketlenmiş.. ne güzel.. sanirim yarin sizlere yeni haberler verebilecegim..
bu arada yine gerginlikler oluşmuş biraz.. bunların hepsi geçicidir.. Karapaksın asla şahıslarla bir derdi olmaz.. derdi şarkılarladır.. seyircilerledir.. sahneyledir.. soundladır.. bakalım derdimizi size nasıl anlatacağız?
 
scrotestical demiş ki:
Sanırım Karapaks klasik Mavisakal albümlerine göre biraz karanlık soundlu, en azından Yarın Cennet Olacak videosundan anlayabildiğim kadarıyla. Değişik bir çalışma olmuş ve ben beğendim hem parçayı hem klibi. Bu karanlık-karamsar parça hoşuma gitti. Belki sadece bana öyle geldi ama gitar tonları, Erdinç Ünlü'nün vokali falan..Hoşuma gitti ya, daha da sabırsızlıkla bekliyorum :D

Yarın cennet olacak videosu ile ilgili oldukca olumlu geridönüşler oldu, bu da bizi videoyu tekrar değerlendirme yoluna itti.. bu doğrultuda çalışmaya başladık televizyon versiyonu hazırlanıyor.
eski dostları da burada görmek güzel tabii.. "değişik" nitelendirmen çok doğru.. Karapaks gerçekten de değişik gelecek rockseverlere..
daha açık birtakım şeylere ve sert bir sounda hazır olun desem "bu ne iddiadır kardeşim" diyenler çıkar diye korkarım.. vadiye doğru sesleniyoruz bakalım yankısı nasıl gelecek...
sevgiler
 

Benzer konular

Geri
Üst