Karapaks

burada benay ın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. grup üyelerinin de dediği gibi albüm alışılması zor ve herkesin hemen kolay kolay ısınamayacağı bir yapıda.

albümü kendi kurdukları şirketten çıkardılar ve bu neden yeterince reklamlarının yapılamadığını açıklar - bu arada grup elemanlarını bilenler için reklama gerek yok, geçmiş çalışmaları yeterli :) ama sürekli güncellenen bir siteleri ve yeni açtıkları bir blogları mevcut. piyasadaki şirketlere kalsalardı ne şarkı uzunlukları bu kadar olurdu, ne de kendilerini bu kadar iyi ifade edemezlerdi büyük olasılıkla. sıfırdan yeni bir isimle başlama cesaretlerinden dolayı kendilerini tebrik ederim.

uzaktan arkadaşa gelince: bu sayfaların geçmişte karışmasına ne kadar katkıda bulunduğu malum. huylu huyundan vazgeçmiyor ne yazık ki...

not: cnntürk de frekans programının tekrarını yakalamayı bir deneyin... güzel bir röportajları var.
 
benayevsen önceki sayfalarda demiş ki:
benim en büyük merakım Kan Kokusu albümü ile kıyaslanması ve ben bunu kesinlikle yapıcam sanıyorum.. Çünkü Kan Kokusu Albümü 7-8 sene öncesinin albümü fakat hala kalitesi ve parçalar dinlenesi durumda. .....

benayevsen önceki sayfalarda demiş ki:
inx, born to be wild olmasın sakın arkadaşının dinlediği ingilizce gönlümde:D


gerçekleri söylemek beni acıtmıyor, yağlayıp ballamak da bana gelmiyor.
 
Albüm çok güzel... bu tarz müziğin bu ülkede yapılabileceği aklımdan bile geçmezdi. Karapaksın müziği piyasada bulunan hiçbir guruba benzemiyor. belli ki eylence müziği yapmıyorlar..bu yüzden popüler müzik dinleyicileri kolayca sevemeyebilirler.
bu ülkede derinliği olan parçalar yazmak bence pek de bulunmayan bir özellik. umarım konserler de albümün yarattığı beklentiyi karşılar..
 
fireball demiş ki:
bu arada grup elemanlarını bilenler için reklama gerek yok, geçmiş çalışmaları yeterli :)
hakikaten de bir "all star band" kavramı sanırım Karapaks için çok yerinde olacaktır. Ve onları uzun süredir takip eden, ilgiyle dinleyen seyircileri biliyor Karapaks'ı şu an, ama bunun onlar için bir sorun yarattığını düşünmüyorum.
Mesela Erdinç Ünlü'nün Karapaks'a vokal olduğu konuşulunca bir ortamda, çoğu kişi "o kim" falan derken benim verebildiğim tek tepki "Lan N'oldu be!" olmuştu ;)
 
valla ben gittim geldim o kadarda playlist ti aklımada tutmaya çalıstım ama (ki play list hemen önümdeydi erdinç abinin ayaklarının dibinde:)) almayı akıl edemedim. ettim daga dogrusu ama kaan altanın penasını yanımdaki arkadasa verip bana gülmesi ile kendimi avuturken aynı arkadas tarafından playlistte elden gitti:)) bana ancak bakmak kaldı!
2 bölüm 6+6 12 sarkı çaldılar!
hatırladıklarım
1 gönlümde
2 böyle
3 hüznü gözlerinin arkasında
4 ???
5 unutma
6 kraliçe karınca
(ara)
1 iki yol
2 zararlı hayatlar
3 yapay
4 düşlerimi aldılar
5 ne kadar
6 yarın cennet olacak

yanlıslarım olabilir ama hatırladıgım playlist böyleydi:))
 
Albümü baya bir dinledikten sonra şunları söyleyebilirim.

Birincisi albümü iki üç kez dinleyerek albüme alışılmıyor hele ki kafanız ve ruhunuz doluysa albümü tamamen dinleyemezsiniz. Ki dinlerseniz daha da yorar. Albümün düzenlemesinde aradaki geçişler farklı. Perküsyon ister istemez dikkatinizi çekiyor aynı zamanda Kaan Altan nın gitar vuruşları da. Albümde Gerçekleri Biliriz, Düşlerimi Aldılar ve Kraliçe Karınca en beğendiklerim oldu. İlk yorumumda da dediğim sözlerin arkalarda kalmasını Levent gösteri merkezindeki Cevdet Tosyalı vokalinde de yaşamıştım. Son konseri dinleyemedim sahnedeki durum nasıl bilmiyorum. Bu tarz bir albümde perkusyonların kullanımı dışında hep aklımda vardır sert bir albümde gitar ve klasik bir piyano uyumu da çok güzel olur. Belki ikinci albümde böyle birşey denenebilir. Çünkü bu tarz bir müzik de çok çok farklı olabilir.


Birde şuna değinmek istiyroum iyi müzik dinleyicisi rakçı-metalci değildir albümle ilgili yorum yapabilmek için bir çok müzik türünü algılayabilmek yorum yapabilme yeteneğine sahip olmak gerekir. Yani sevdiğiniz müzik tarzı en iyi olmaz. Bir klasik müzik dinleyicisi bu albümde bir çok kişinin algılayamadığı şeyleri bulur. Bir perkusyon ustası albümle ilgili hiç aklımıza gelmeyecek şeyi ortaya çıkartabilir o yüzden kalıpçılıkla müzik dinlemeyelim.

Bir müzik eleştirmenin de yaptığı albüm ortada... Hee o albümü beğenenlerde yok değil. O yüzden iyi ve kötü eleştirileri her zaman iyi müzik dinleyicisi yapar. Şimdi benim en beğendiğim tarz rockn&roll ve etnik müzikler o zaman benim farklı tarzlar hakkındaki yorumlarım yalnış mı olur yada altında bireşler mi aranması gerekir.

Güven Erkin Erkalın da dediği gibi Mavi Sakal - Karapaks durumdan şunu çıkartmak lazım tek albüm beklerken iki albüm elimizde olucak. Pentagram güzel bir konserle dönüyor ve arkasından güzel bir albüm kim bilir ;), Whisky de dönüyor müzik kirliliğine karşı güzel şeyler oluyor bunun tadını çıkarmak lazım.
 
Cumartesi sizi Naim Dilmener'in Acik Radyo daki programini dinledim. Abi ne guzel seyler soyledi sizin icin. Biz hayranlarin yorumu profesyonel degil o nedenle insanlar objektif bulmuyorlar. Ama bir muzik adaminin boylesi guzel yorumlarini duymak ne kadar dogru yolda oldugumuzu gosteriyor Tek yol ikinci yol........
 
Dun Aksam sizi Sinek TV de Zamazingo programinda seyrettim. Cok eglenceliydiniz, arada o eglenceli hallerinizi muziginize yansitsanız da bizde eglensek. Biliyoruz huzun hayatin bir parcası ama arada eglenmek de hic fena olaz hani. Bilmem siz ne dersiniz ? :LOL:

Hurmetler : :oops:
 
Dun Aksam sizi Sinek TV de Zamazingo programinda seyrettim. Cok eglenceliydiniz, arada o eglenceli hallerinizi muziginize yansitsanız da bizde eglensek. Biliyoruz huzun hayatin bir parcası ama arada eglenmek de hic fena olaz hani. Bilmem siz ne dersiniz ? :LOL:

Hurmetler : :oops:
 
Şu an itibariyle Erdinç Abi tarafından bana gönderilen, tüm grup elemanlarından imzalı gıcır gıcır bir Karapaks albümüne sahibim, bu yüzden de kendimi çok şanslı hissediyorum :D
Erdinç Abi ve diğer grup elemanı abilerime bu jestleri için teşekkürü bir borç bilirim :)
Albüm gerçekten beklediğim kadar güzel olmuş, albüme verilen emeklerin boşa gitmemiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Kaan Abi, Erdinç Abi, Sinan Abi, Andy Abi ve Timur Abi ; hepinizin ellerinize sağlık, çalışmalarınızda başarılar..Saygılar ve sevgiler..
Barış
 
Albümünüzü nihayet alabildim ve dinledim.

Açıkçası beklediğimden daha karanlık bir albüm olmuş. Dinlemekte ve albümün sonunu getirmekte biraz zorlandım. "Zararlı Hayatlar" ve "Böyle" güzel olmuş. "Böyle" isimli şarkıdaki bas gitar gerçeten çok iyi. Kraliçe Karınca'daki "civciv çıkıcak kuş çıkıcak" ritmine inanamadım. Size hiç yakışmamış bence.

Perküsyon biraz kalabalık yaratmış ama belki böyle müzikte perküsyonu bu kadar duymaya alışık olmamamdan kaynaklanıyordur. Kaan'dan daha derinliği olan sololar bekliyordum, bence biraz yüzeysel kalmış. Son olarak bazı şarkılarda vokal anlaşılmıyor, kitapçıktan okuyunca anlayabildim sözleri.

Hernekadar albümün sonunu getirmekte zorlandıysamda canlı performansınzı da seyretmek isterim. Umarım konserleriniz başlar en kısa zamanda ve sizi sahnede de seyretme şansı bulurum.
 
Geri
Üst