gitar en iyi nerede muhafaza edilir?

Arkadaşlar yeni gitar aldım, acayip özene bezene kullanmak istiyorum(her gece öpüp yatıyorum :) )

Şimdi sorum, nerede muhafaza edeyim, yani sıcak bir ortam, soğuk bir ortam? Neresi en iyi olur, bir forumda okumuştum önceden birinin gitarı kötü bir ortamda tutulduğu için hacılamış diye.

Birde bir switch varya, yuvarlak olanlar değilde uzun ince(fender stratlerde) :)( Ne biçim anlatıyorum yaw :))olan ,Bunlar değiştirilebiliyormu? Yani paslanmış hafiften metali, ne yapmam lazım? Vidalardada hafifçe pas var, manyetiklerin birindede 1 yuvarlağının üstünün ucu hafiften paslanmış. Bunlar herhalde hep gitarın bulunduğu yerden dolayı olmuş diye düşünüyorum,çünkü gitarın üzerinde tek bir çizik yok, yaklaşık yarım saat inceledim her bir köşesini, bu paslanmamaların dahada olmaması için neyapmak lazım? Ve bu vidaları, switch uçlarını yeniletmek istesem nerde yaptırabilirim?

Bakımdan bahsetmişsiniz bir threadde birde, bu gerçekten gitarın sesini etkileyecek birşeymi bakmazsam doğru düzgün(temizlik vs vs)
 
:LOL: alemsin valla farketmez yaaa sakınan göze çöp batar hem
bak benim avatardaki ürünler mükemmel bunlarla ayda bir bakım yap hiç bişi olmaz ne paslanır nede başka bişi
çizik varsada üzülme polish takımında var özel sprey bakımını yapıyor çiziği kapatmıyor ama biraz etkisi olduğu söylenebilir hemde özel bi madde gitarını oraya buraya sürtersen hemen çizilmemesini sağlıyor laylaylomda vardı galiba bakım takımı :roll: al bitane
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
yaw ben case'in içine koyuyorum çaldıktan sonra, açtığımda çürümüş bir halde bulmam herhalde değilmi arkadaşlar, çok saolun bu arada :)
 
benim eski washburn, bi gece bizim boş dükkanda kalmıştı ve o zaman kıştı ve hava accayip soğuktu içimden dedim şimdi gitar nem, buhar falan yapar paslanır dedim ve sabah indim dükkana aldım gitarı aynen tahmin ettiğim gibi gitar ıpıslaktı aynen sabah ayazda kalan yapraklar gibi, ve bundan sonra birçok kez gitar aynı şekilde neme maruz kaldı ama hiç bi paslanma olmadı, ama seninkinde olmaz demiyorum,

Fakat gitarına öyle toz kondurmıyım, yok tremolo basmıyım olayına girersen gitar çalmasını öğrenemezsin, gitarına bakacaksın ama yeri geldiğinde de sert kullanacaksın, hani yüksek volume le gaza geldiğin vakit(o uçup doruğa ulaştığın vakit) varya işte o anı yaşamadan elektro çalsan ne olur çalmasan ne olur(bu her tarz için geçerli bence ister blues yap ister metal yap).
Böyle gaza geliceksin, şöyle bi olduğun yerde döneceksin, gitarı tüm gücünle sıkıp sert sololar atacaksın, gitarın askısını boynundan çıkarıp gitarı havada tremolo koluyla tutup tellere koparırcasına asılacaksın, saldıracaksın :zipla ki elektro çalmanın espirisi olsun. :metalhead

gitar çalasım geldi valla hadi bana eyvallah. :elsalla
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
yaw, çalayım coşayım ağaçlara tırmanayım diyorumda gitar var amfi yok daha :D Gidip stüdyolarda çalıyorum henüz :) Gitar çalmasınıda biliyorum canım, 5 senelik akustik gitar deneyimim var öhm :p
 
Cash güzel söylemiş, "sakınılan göze çöp batar". HArdcaseine koy, tuhaf bir yerde yaşamıyorsan başına bir şey gelmez. Casein içine de bu rutubetten koruyan maddelerden at 1-2 tane. Oldu bitti.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
rutubetten koruyan maddeler nedir? Hardcase'in içinde duruyorda, şimdi ya rutubetlenirse? En iyi tam kapatmamak hardcase'i, araya terlik falan koyiymde ufak bir hava boşluğu olsun :)
 
ya vardır ya, şimdi ismini bilmiyorum bilen vardır, böyle eni bi alet alırsın içinden çıkar bir pakette, üzerinde "do not swallow" yazar.

rutubet var ise, aç kapat farketmez, ama var ise onu koyup kapatırsan bir sorun olmaz diye biliyorum.
 
Akustik gitarla elektro gitar çalmayı sakın bir tutma, istersen git 20 sene akustik çal ama bu elektroyu çalabileceğin anlamanına gelmez, yani elbet çalarsın elektroyu ama bu olay gerek teknik açıdan olsun gerek gitarın tarzından dolayı olsun çok çok farklıdır dostum.
 
abi bayaa güldüm haa ;) süpersin yemin ederim batu adama tuhaf bir yerde yaşamıyorsan demişsin manyak espri
felluja 'de yaşıyorum her an şarapnel gelebilir gitarıma ne yapmam lazım??
 
benim akustik gitarımın case'sinin içi tüğlü yumuşak rutubet yapmasın diye ''naftalin'' kullanıyorum sende koy o engeller bak doğru çantadaki rutubeti üyü düşündün haaa :idea:güvede yapmaz
 
Silicagel dir içine atacağın malzeme, nem çekicidir. öyle biyerlerde satılıyormu bilmiyorum ama ben kimya laboratuvarında kullandıgım için boncuk boncuk torbalayıp kullanıyorum...
 
Geri
Üst