Rojhan Beken

sorun müziğin hangi dilde yapıldığı mı yoksa etnik kimliği üzerinden yapılan müzik -yoksa politika mı demeliyim?- mi :?:

türkiye'nin etnik yapısı hayli karışık. beraberinde bu topraklarda konuşulan onlarca dilden de bahsedebiliriz. ama sorun bu dillerin konuşulması ya da bu kültürlerin devam ettirilmesi ve hatta yaşayan bu kültürlerin modernize edilmesi kesinlikle değil. sorun bu ülkede bu dillerde müzik yapılması hiç değil. sorun; turkrock forumundaki bir iki kendini bilmezin -belki de aynı kişi bilemeyiz- periyodik olarak attığı mesajlarla rojhan beken'in yaptığı müzikten çok etnik kimliğine vurgu yapması. yani yapılan müzik değil politika yapma gayreti :!:

bu açıklamayı niçin ve kim için yaptım? bu başlığın muhtelif yerlerinde konudan duyduğum rahatsızlığı altını çize çize ve gayet net bir şekilde anlatmama rağmen konuyu kavrayamadan; "bu ülkede kürtçe diye bir dil var. engelleyemezsin kardeşim"e getiren zihniyete :!:

kürtçe diliyle rock yapılması, pop yapılması, oyun havası yapılması, ağıt yakılması, vs... değil mesele. rojhan beken'in etnik kimliğinin her fırsatta yaptığı işlerin üzerine çıkarılması. nedir bu adamın olayı kaç albümü vardır, bugüne ne yapmıştır, kimlere çalmıştır, bundan sonra ne yapmayı planlar? bunlardan konuşalım. niçin her fırsatta ve her yere "kürt" etiketi yapıştırılıyor :?: bal gibi de "kürtçülük" yapılıyor burada. karşı olduğum bu :!:

ayrıca bir diğer kürt şarkıcı -belki de zaza tam bilemiyorum- ciwan haco gerek ülke dışında olsun gerekse de ülke içinde olsun yaptığı güzel ve samimi işlerle yıllardır dinlendi, sevildi, dinlenmeye ve sevilmeye de devam ediyor. kanımca kendisi bu işi tam profesyonel olarak yapıyor. en azından birileri burada çıkıp da şarkıcının adına "ucuz politika"larla prim yapma, sansasyon yaratma gayretine girmiyor.

türkiye'nin etnik yapısı hakkında sayfalarca konuşulabilir. hepimizin söyleyeceği birşeyler elbette vardır. kimi "bağımsız kafkasya" -nasıl olacaksa?- politikası yapma gayretindeyken kimileri "kürdistan" özlemiyle, kimileri de "kızılelma" hasretiyle yanıp tutuşmakta. yani herkesin söyleyeceği birşeyler var bu konuyla ilgili. ama bunu gidip de politika başlığında tartışmak varken niçin bir şarkıcının başlığı altında yaparız bunu en önemli nokta işte. burası rojhan beken'in başlığı, yaptıklarıyla, yapacaklarıyla ilgili konuşalım, adamın etnik kimliğiyle ilgili değil :!:

ayrıca belirtmeden de geçemedim: böylesine karmaşık etnik yapıya sahip türkiye'de "safkanlık edebiyatı" ya da "kafatasçılık" yapma gayretine girmenin ne anlamı var :!:
 
HalukOzgur demiş ki:
:D "Lümpen ne demek, aç sözlüğe bak, bilmediğin kelimeleri kullanma...

www.tdk.gov.tr demiş ki:
1 . Marksçılık akımına göre toplumsal sınıf bilinci olmayan.
2 . İçinde bulunduğu toplumun kültürüne yabancı düşen, sözde bilgili tutum ve davranışlarıyla itici olan.

"hangisi beğenirsen onu al" demek geliyor sadece içimden. nasılsa forumlarda zaman zaman bu iki tanıma uyan farklı davranışları da görüyoruz :!:

ama kavrayamayacak bilinçsizlik örneği gördüğüm için yazayım: "entellektüel, duyarlı, bilinçli,..." görünümün altında "yırtınmak, kendini yırtmak" gibi argo tabirleri kullanmak bence kelimenin ikinci anlamıyla gayet örtüşüyor. ne demiş tdk -CD markası değil türk dil kurumu- : "sözde bilgili tutum ve davranışlarıyla itici olan"

konu nereden nereye geldi hay yarabbim :!:
 
LÜTFEN başlık içindeki yazışmalarımızda daha saygılı ve konuyla alakalı yapalım. Öte yandan devam ederseniz mesajlar direk silinecektir.
 
MKM SALONUNDA ROCK KONSERi VE İMZA GÜNÜ

Kürt Rock Müzik sanatçısı Rojhan Beken , ikinci albümü 'Evîna Azadî ' ile sevenleriyle buluşmanın heyecanını MKM Gösteri Salonu'nda yaşayacak.Hard Rock soundunda yaptığı albümü ile yine dikkatleri üstüne toplayacak olan Rojhan Beken, 16 nisan Pazar günü saat 17.00'de vereceği konserden sonra albümünü imzalayacak.
'Evîna Azadî' ismiyle çıkardığı albümünü ' Sözde Bir Vatandaştan Anadilde Rock' olarak değerlendiren Beken, Agresif Rock diye tanımlıyor yaptığı müziği.Albümün ilk konseri , Mezopotamya Kültür Merkezi Salonunda verilecek.
Konser ve İmza Günü tarih: 16 Nisan 2006 Pazar , saat: 17.00
Adres: Mezopotamya Kültür Merkezi ,İstiklal Cd. Taksim İstanbul
Bilgi telefon: 0212 251 85 06
Ayrıntılı Bilgi: www.rojhanbeken.com
 
Rojhan Beken Kürt muziginin rocklasmasinda çok onemli bir rol oynadi.Kürt muziginde rock harekatini canlandırdı ve çok saygın bir album yaptı. Şimdi internetten yeni album yaptığını okudum.Harika bir haber bu.Yeni albumu hayırlı olsun.
 
googlede buldum siteyi. (Rojhan Bekeni ararken )
Yorumları okudum ve biraz kızdım. Rojhan Beken çok kaliteli müzik yapiyor hala Kürtlüğü türklüğü konuşuyoruz.Rojhan Bekenin müziğini tavsiye ederim ama ön yargıyla dinlemeyin.
 
Arkadaşlar siz Kürt müziği, Kürt Rock'ı gibi kavramları ön plana çıkarttıkça bu başlıkta her zaman için tartışma olacaktır. Ben yaptığı müziği beğenmiyorum sırf kürtçe yapıyor diye dinleyemem veya tam tersi beğenen varsa kürtçe de dinler farklı dilde dinler. Müzik evrenseldir bunu unutmayalım ve başlıkta kürt/türk tartışması yapmayalım.
 
Rojhan Bekenin müziği çok radikal ve herkes sevmeyebiliyor ama sevenler de çok seviyor.Zaten son dönemlerde en başarılı Kürçe albümü o yaptı.Müzik eleştirmenleri tarafından da kaliteli bulunmuştu.Ben kendi fikirlerimce çok başarılı buluyorum. Sürekli de dinliyorum.
 
Norton_Antor demiş ki:
Müzikten herkes istediği gibi bahsedebilri elbette.Ancak Türkiye aleyhinde işler yapan,bariz şekilde pkk destekçisi olan Roj Tv'den nasıl bahsedebilirsiniz burada?
bırak şimdi roj tv yada .pkk. muhabbetini bu formda cok saçma şeyler var.bide müzik evrenin dilidir diyoruz bumu evrenin dili.bu form rojhan berkenın yapmıs oldugu muzıği bir kenara bırakılıp..tamamen siyaset tartışır olmuşsunuz yok neymiş türk.kürt ya kardeşim heppimiz bu ülkede yaşamıyormuyuz.yaşıyoruz demi o zaman sorun ne yarın o,bir gun adamın bırı turkıyede baska bır dılde rock bı albüm yapabılır. :!: o zaman ne yi tartışacaz burda merak ediyor ve bu formdaki herkese bu sorumu soruyorum. :?:
 
burda tartışılacak tek sey rojhan bekenin müziğidir herkes kendi fikrini acıklayabileceği tek formudur
burada etnik meseler tartışılacak değildir burda tartışılacak tek şey müzik tir
 
rojhan bekenin kürtçe rock yapması beni oldukça sevindirdi.O diğer kürt sanatçılar gibi türkçe albüm yapmaya çalışmadı... rojhanın annesinin ona ninni söylediği dilde şarkı söylemesi muhteşem
 
murat_72 demiş ki:
Norton_Antor demiş ki:
etnik meseleden bahsetmiyorum ama şu anda birşeyler yazdığınız sitenin de içinde bulunduğu ülkeyi yoketmek isteyen bir kanalın reklaını yapıyorsunuz burada.
dostum bırak şimdi bunları sen müzikle ilgili yorumunu yaz buraya .... :!:


gayet bildiğin anadolu rock.siz de sırf dili farklı diye "süpeeeeeeeeer" şeklinde yorumları 8 defa altalta yazıyorsunuz.
 
Norton_Antor demiş ki:
murat_72 demiş ki:
Norton_Antor demiş ki:
etnik meseleden bahsetmiyorum ama şu anda birşeyler yazdığınız sitenin de içinde bulunduğu ülkeyi yoketmek isteyen bir kanalın reklaını yapıyorsunuz burada.
dostum bırak şimdi bunları sen müzikle ilgili yorumunu yaz buraya .... :!:


gayet bildiğin anadolu rock.siz de sırf dili farklı diye "süpeeeeeeeeer" şeklinde yorumları 8 defa altalta yazıyorsunuz.


gusel olmasa supeeer veyada
gusel demeyızz
adam sarkıları gayet gusel hata türkçe rock tan daha gusel
 
yazık!çok yazık...
Siz albüm gelirlerini kahrolası pkkya bağışlayan bir şerefsize nasıl olurda destek verirsiniz.
Konuyu silin lütfen.Bu rezillik devam etmesin.
 
Geri
Üst